Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Летећом! Smile
Нова је слика, необјављена.
Одговори

Свака част за слику!
Одговори

И, ко је?
Одговори

Капетан Власта Антонијевић, командант 3. жичке летеће бригаде.
Одговори

[Слика: 3515037.jpg]
Још једна слика Капетана Властимира Антонијевића.Мени када упоредим ову слику са претходном,не личи да је у питању исти човек.
Одговори

Фотографија је заплењена код наредника Радета Вукашиновића, командира штапске чете 3. жичке бригаде, када је погинуо у окршају са Пећанчевим четницима (заправо овејаним љотићевцима) јуна 1943. године.
У Властином досијеу фотографија је налепљена на једну страницу, са исписаним ''објашњењем'' испод:
[Слика: 32zuvtf.jpg]

Том приликом заплењени су још неки јако важни документи, а поред осталог и 16 страница ратног дневника Радета Вукашиновића, које нам откривају неке битне ствари у вези ликвидација које су четници вршили ван борбе. Главни за ликвидације (на терену своје бригаде) били су управо Раде Вукашиновић (најчешћи непосредни извршилац), и Богдан Пановић, оба јако важни у бригади (Пановић командант батаљона). И Пановић и Вукашиновић су побегли из Нишког логора, приликом пробоја 12. фебруара 1942. године. У том пробоју погинуо је Радетов отац, војвода Вуле Вукашиновић.
Док се нисам упустио у истраживања архиве Гестапоа нисам могао ни да замислим докле иде комунистичко фалсификовање.
Видели смо да су службеног лекара Горске гарде без позивања на извор (макар и лажно сведочење) уписали као ''сарадника НОП-а.
Ево шта је Мирослав М. Миловановић написао за оца и сина (Вула и Рада) у својој књизи о логору Црвени крст:
[Слика: 9atwu0.jpg]

Само на једној страници унео је ноторне лажи за тројицу људи: Вукашиновиће (Вукашина и Рада) и капетана Ивана Вујисића, кључног учесника пробоја из Нишког логора (штитио одступницу отетим митраљезом). Наравно, и Вукашин и Раде и Иван били су до смрти заклети ратници ђенерала Драже.
Ево Миловановићевог (не)дела у целини, као и списка свих који су му помогли и пружили подршку:
http://logorcrvenikrst.wikidot.com/knjig...rveni-krst
Одговори

Са`ће Ватра да си нађе шта си у ствари ти фалсификовао. Smile
Одговори

(13-08-2014, 11:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Са`ће Ватра да си нађе шта си у ствари ти фалсификовао. Smile
Очекујемо. Smile
Одговори

[Слика: 57as.jpg]
Зна ли неко нешто о овој слици?
Одговори

На једном сајту за купопродају, појавила се предратна фотографија на којој се наводно налази ђенерал Дража. Ја би рекао да ово није он
[Слика: bandicam-2014-08-19-08-4.jpg]
Одговори

Није, било је некад питање о тој слици.
Одговори

Нисам знао да је већ била, иначе је не бих поставио. У сваком случају хвала!
Одговори

(15-08-2014, 09:39 PM)Ковач Пише:  [Слика: 57as.jpg]
Зна ли неко нешто о овој слици?

Херцеговина или Црна Гора сигурно. Види се по капи.
Одговори

И ја мислим тако.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним