Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Тако се зове ова тема...
Одговори

Личи ми нешто на Кесера! Не знам...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Није Кесер био у Гарди...
Одговори

Ма знам, него...могуће да је Ниџо....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Аца Милошевић? Не знам јел био у Гарди.
Одговори

Ватхра, ко је ово на фотографији са Кнезом Павлом? Јок

Д М
Одговори

Да није Момчиловић? Додуше, не знам да ли је био у Гарди пре рата.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Да није на П?
Одговори

Нема шансе да се погоди...
Капетан Јован С. Стевановић из Сурдулице, командант Јужноморавског корпуса.
Добићу ускоро мемоаре његовог брата, који је емигрирао. Јован је погинуо по повратку из Босне.
Одговори

На слици је (пети с лијева на десно) један официр из Врховне команде, који је касније постао велики ''баја'' у Америци. Ко је у питању?

[Слика: phocathumblapollo-11-ser.jpg]
Одговори

Да није капетан Милисав Шурбатовић?
Одговори

(13-03-2015, 02:41 AM)Милослав Самарџић Пише:  Да није капетан Милисав Шурбатовић?
Јесте! Милисав Шурбатовић, шеф инжењерске екипе на пројекту ''Аполо 11''. Кад сам прије 5 год. био у Смитсониан музеју у Вашингтону и гледао командни модул ''Аполо 11'' нисам ни сањао да су га Срби конструисали, а ни у лудилу не бих тада помислио да га је направио четник Smile
На слици су, с лијева на десно, чланови инжењерског тима ''Аполо 11''; Славољуб Вујић, координатор производње, инжењер Петар Гајић, инжењер Данило Бојић, инжењер Милојко Вучелић, инжењер Милисав Шурбатовић шеф инжењерске екипе ''Аполо 11'', инжењер Петар Галовић, инжењер Дејвид Вујић. Поред њих још је у екипи био и инжењер Вељко Гашић (рођени Херцеговац, конструктор авиона Ф - 5).
Одговори

Можемо да замислимо, шта би било да нас комунисти не "ослободише", па да су ови људи (и многи други) остали у земљи, да утичу на њен развој и усавршавају њену технологију, уместо што су то силом прилика радили у страним државама.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(13-03-2015, 01:57 AM)Милослав Самарџић Пише:  Нема шансе да се погоди...
Капетан Јован С. Стевановић из Сурдулице, командант Јужноморавског корпуса.
Добићу ускоро мемоаре његовог брата, који је емигрирао. Јован је погинуо по повратку из Босне.

Ти мемоари би могли да буду одлична ствар. Стефановић или Стевановић ? Коњички официр у Краљ. гарди, мислио сам да је рођен у Мердару. По једној причи заробљен по повратку из Босне у срезу Љубићком и у Лесковцу осуђен на смрт, а по другој, погинуо код Владичиног Хана. Мислим да је имао 2 брата, један лекар, а један службеник.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним