Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Како да се увелича ова слика? Ја не видим петокраке.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Виде се петокраке код оног што стоји скроз лево са пушком у руци и овог што носи пушкомитраљез први слева.Доста је мутно али се назире.Слика се продаје на ебај.Само укуцати serbian partisans и ту је.Било би добро да неки наш човек купи ову слику.Коментар слике је као што сам и написао.Значи неради се о предаји наоружања,него је овај пушкомитраљез Немачки а партизани помажу да се пренесе да се Немци неби теглили.Скојевац
Одговори

"Еrster Einsatz auf Partisanen in Serbien" - "Прва употреба партизана у Србији".
Одговори

Ко је особа са слике? Мала помоћ: није припадао Југословенској војсци по командом ђенерала Драже, слика је из ослободилачких ратова 1912-1918
[Слика: 1526756_673542809363246_914660671_n.jpg]
Одговори

Танкосић?
Одговори

Голубић?
Одговори

Е, јесте, Голубић...
Одговори

Мустафа Голубић у чети Воје Танкосића 1912. године
[Слика: 941557_547533798630815_2106353295_n.jpg]
Одговори

Mustafa levo od Voje, desno sa vunenom kapom Smajo Ferovic iz Gusinja, Gore sa subarom Ljuba Joanovic Cupa, jedan od osnivaca Crne Ruke i urednik lista Pijemont. Treci slea stoji Vlada Voskar iz Arandjelovca.
Одговори

Претерасте!
Мора да смећем!
Вукашине Петковићу, ова горе слика је невероватно добра!
Квалитет фотографије, као са старих карданских камера са огромним форматом негатива - фантазија.

Видите само слике тих старих људи - каква одлучна лица су људи имали некада... (не само ова фотка, већ уопште) Са таквима свуда и увек.
Данас... хихихи

(23-01-2014, 10:27 PM)beogradjanin Пише:  Mustafa levo od Voje, desno sa vunenom kapom Smajo Ferovic iz Gusinja, Gore sa subarom Ljuba Joanovic Cupa, jedan od osnivaca Crne Ruke i urednik lista Pijemont. Treci slea stoji Vlada Voskar iz Arandjelovca.

Београђанине свака Част!
Нестало ми угледа, па МОРАМ овако да вама захвалим, али и свима на дивној теми!

Smile

Извињавам се на сметњи.
Одговори

Само да напоменем, фотографије сам преузео са фејсбук странице Четнички покрет 1903-1912 https://www.facebook.com/media/set/?set=...688&type=3 ако имате фејсбук профил, препоручујем да их пратите, има још доста добрих фотографија.
Одговори

А јел сте видели ово:
http://www.pogledi.rs/album-stari-cetnici/
Одговори

Значи ипак су они неке фотографије са Погледа преузели, видео сам овај албум раније, само сам заборавио за њега. Blush
Одговори

Зна ли неко ко су ова двојица ?

[Слика: sdhdf.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним