Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Атентат у Марсеју (1934)

(23-06-2019, 04:30 PM)Вукашин Петковић Пише:  Последњих пар година, читајући коментаре, дошао сам до закључка да је ово преовлађавајуће мишљење данас код припадника десничарско-националне опције. Зато када ми је потребно да проценим са ким имам посла, поставим два питања, прво, шта мисле о Дражи и друго, шта мисле о краљу Александру? И све ми буде јасно. Smile

Ја има 2/3 сличан критеријум.

"ДА ЛИ СЕ АУТОШОВИНИЗАМ МОЖЕ БАЖДАРИТИ?"
https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2019...-post.html
Одговори

Да не покривам овај Нимбусов текст, само кратак коментар Вукашину и ЈВуО: све то о чему пишете прошао сам деведесетих година у "елитним" круговима у Београду. Није да се сад хвалим да сам био дисонантни глас због неког образовања, памети или проницљивости, али сам увек добијао температуру кад сви ударају у исте таламбасе. То ми је одувек био знак да нешто није у реду и да се тиме диригује из једног центра.
У међувремену, изгубио сам године да похватам све конце, ко је, када и због чега спаковао целу ову конструкцију.
То да има и овде будала који у ово верују је несумњиво, али у сваком случају све мање уколико има ко да се аргументима супростави тим измишљотинама. Са друге стране, и сујета је велика бољка. И за много мање важне ствари људи нису или су врло мало спремни да признају да су погрешили.
Али, без обзира на то, не треба се повлачити него стално говорити. Ако то ми не будемо радили, неће то учинити нико уместо нас..
Одговори

(23-06-2019, 04:30 PM)Вукашин Петковић Пише:  Последњих пар година, читајући коментаре, дошао сам до закључка да је ово преовлађавајуће мишљење данас код припадника десничарско-националне опције.

Па само видиш ко су апологети те квази националне приче и разјасни се све одмах.Они који су спремни на најштетније компромисе по Србију у том су табору. И не знам да ли си приметио, одступају од нас онако неофирно,што је мени драго, вуку на недићевштину и љотићевштину. Главне ствари не примећују а константно се баве тривијалностима и непотребним стварима те стварањем забуне у вези давно утврђених чињеница.Суштински је то чак и комунистички приступ али претходно вуче ова два,ма бре...то су зунзари, тоталитарци, људи неспремни на нормалан живот и то је то.
Одговори

"Регент Александар и његови најближи сарадници су криви за непочинства каква не могу да се опишу речима и то су сигурно највећи издајници у историји српског народа."
Одговори

(23-06-2019, 08:50 PM)Вукашин Петковић Пише:  "Регент Александар и његови најближи сарадници су криви за непочинства каква не могу да се опишу речима и то су сигурно највећи издајници у историји српског народа."

Ја дебила, кукала му мучена мати што га роди
Одговори

Значи, ништа се не мења кад се ради о краљу Александру Карађорђевићу. Тако је било кад сам ја учио историју у средњој школи, а сад су додали још неке ствари, па су још више засолили ове тврдње које не могу да дефинишем.

А негде се могу наћи позитивни коментари о Витешком Краљу, па ћу да пренесем неке:

-Мој прадјед је за учешће на Солунском фронту добио земљу. Тако да могу да потврдим из прве руке да јесу добијали неку врсту надокнаде/награде.

Тако је.Одличан текст.Мој прадеда је добио инвалиднину јер је остао без стопала на груништу и рањен је у десни кук ,примао је инвалиднину иако је био у четницима а не у регуларној војсци о чему поседујем документацију .Са тим новцем и радом са породицом која је била велика,ширили су своје поседе које су им на крају узели комунисти а њему у 81 УКИНУЛИ инвалиднину јер је мој деда а његов син био у ЈВуО наравно и 1946 отишао у емиграцију....Још нешто заборављате, и на Косову је краљ Александар сувим златом откупљивао земљу и делио бесплатно ветеранима и њиховим породицама и сиротињи.

Isto se javljam da potvrdim. Moj deda (slavonac) borio se na suprotnoj strani, i to jako poznata divizija 42 Vrazija, odlikovan pre velikog rata za doprinos takodje, i BEZ OBZIRA sto je bio na porazenoj strani od kralja je dobio zemlju u Slavoniji koji deo zemlje mi i dalje imamo! Aleksandar se trudio istinski da svi budu jednaki bez obzira na to generalno ko nas je zavadio jer u ratu su cudne okolnosti, moj deda nije mrzeo nikog pa evo i ja danas zivim u Srbiji i Srbe ne mrzim. Dakle kralj je bio vizionar tog doba, hvala mu, da li je uspeo to ce istorija da sudi.

У то време, после рата, краљ је дошао и рекао свим младим девојкама да, које се буду удале за ратне инвалиде он ће им платити венчаницу, свадбу и кочије до куће коју ће саградити где буду желели. Мој чукундеда Милија је изгубио вид на Солунском фронту и одликован је Карађорђевом звездом. У међувремену се упознао са чукунбабом која је у болници радила и превијала рањенике. Одлучили су да се узму и кад је краљ дошао и питао их, где желите кућу? Деда и пар осталих пријатеља из краја који су исто остали слепи су рекли да желе кућу у малом месту поред Новог Сада и да се насеље назове Ветерник по планини на којој су изгубили вид. Додуше Ветерник је био њива грофа Котега из Футога, те је краљ Александар отишао и откупио сву земљу од њега и саградио, колико из приче знам, око 20так кућа

9 jutara u Tomislavcima dobio moj pradeda Ilija. Odbijen od te površine "frtalj" jutra jer je dobio toliko placa da napravi kuću. Svi Solunci su uzimali frtalj (četvrt) jutra za plac u mom selu. Jednako svima. Selo se iz zove Tomislavci u znak zahvalnosti po sinu Kralja Aleksandra, Tomislavu Karađorđeviću.

Dobrosav Djordjevic iz sela Kamijevo ( navrdjed) je 1913 nastradao u opsadi Jedrena , tamo i sahranjen sa jos 8000 srpskih vojnika ucesnika balkanskog rata , poslatih kao pomoc bugarima ! Njegova udovica je dobijala mesecno primanje do kraja zivota , starci su to zvali VALIDA !

Poređenje: pradede dobrovoljci Solunci-dobili od kralja Aleksandra zemlju u banatu Aleksandrovo. Deda(sin jednog od pomenutih) partizan-posle 4 godine ratovanja za nagradu je dobio tri godine služenja vojnog roka! Toliko o tome!!!

Слава Витешком Краљу и осветнику Косова-

Ово сам ископирао са објаве странице "Историја Срба"

https://www.facebook.com/istorijasrba/ph...=3&theater
Одговори

Још једна књига о атентату на краља Александра Карађорђевића

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...jordjevica
Одговори

Брат Перун је скоро питао да ли код манастира Савина постоји неко обиљежје, са мјеста са ког је краљ Александар кренуо на судбоносни пут без повратка, па нађох ову слику на интернету, плоча са краљевим ликом и натпис поред. Налази се на зиду лијево уз манастирску капију.

[Слика: Poseta-manatir-Savina-847x477.jpg]
Одговори

Одговори

Чланак Новости из 2016. Ко скрива документе о убиству краља?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/rep...vog-kralja
Одговори

Чувате ли му још увијек Југославију?Креза

(23-06-2019, 04:54 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Ја има 2/3 сличан критеријум.

"ДА ЛИ СЕ АУТОШОВИНИЗАМ МОЖЕ БАЖДАРИТИ?"
https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2019...-post.html

Твоја мишљења и нијесу него за подрум.

(23-06-2019, 08:50 PM)Вукашин Петковић Пише:  "Регент Александар и његови најближи сарадници су криви за непочинства каква не могу да се опишу речима и то су сигурно највећи издајници у историји српског народа."

Бокан вам вади маст у сласт.
Нека!
Издајник вашега слабашнога "српства", манијак, лудак, будала итд.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Сличан се сличном радује! Јок
Одговори

(04-09-2019, 05:36 PM)Вукашин Петковић Пише:  Сличан се сличном радује! Јок

Јок

Прије пар неђеља био сам на једном српском партију и ту се поведе расправа о Бокану. Нијесам знао о чему се ради. Реко, какве је бљувотине изрекао о Српству васколиком кад се све то толико узрујало, све прави васконски "српски нацијоналиста"!
Кад сазнадо, шта учиње Бокан - право у Југу - као копљем рапори срж слабашнога бића !

Какве сам спрдачине и ругла и интелектуалније шамара подијелијо!

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним