(28-01-2020, 10:05 AM)Шумадинац Пише: .
ГДЕ ЈЕ НАША ВОЈВОДИНА?
https://dveri.rs/wp-content/uploads/2020...bor_11.jpg
Уочи Савиндана 2020. године, нешто мало више од 100 година од епохалног историјског дела наших предака – присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, поставља се питање где је данас наша Војводина?
Наша некада богата Војводина, житница Европе и Европа нација у малом, пребогата природним богатствима колико и људима, нацијама, верама, културама, историјом и традицијом – шта је са њом данас?
Где је данас наш Срем, Банат и Бачка, а где Барања?
Чија је данас наша земља, шта је са нашом водом, ваздухом и шумом у Војводини? Шта нам раде „Војводина воде“ и „Војводина шуме“?
Где нам је нови Клинички центар у Новом Саду?
Какво је стање наше животне средине уопште?
Шта је са нашом домаћом привредом и пољопривредом?
Како нам живи наше село?
Где је данас наша локална самоуправа?
Где су наше паре?
Појела их наша власт – новосадска и покрајинска, као и она београдска јер се ради о истој власти. Узела од свих наших породица: српских, мађарских, словачких, буњевачких, русинских… Узела од свих наших градова и општина. Појела на покрајинску бирократију и администрацију Новом Саду.
КАКО ДА ВОЈВОДИНУ ВРАТИМО У НАШЕ РУКЕ?
Морамо имати нашу визију и наш план како да вратимо нашу Војводину у наше руке. Како да је отмемо од власти која ју је заробила и пљачка је. Како да зауставимо да нам се сва села не испразне и сви људи не оду. Како да је покренемо, како да проради домаћа привреда и пољопривреда, како да заштитимо животну средину, како да обезбедимо здрав ваздух и чисту пијаћу воду, како да новац иде директно из републичког буџета ка локалним самоуправама без посредника у покрајинској администрацији. То је Ваш задатак и желим Вам сваки успех у овој борби и даљем раду нове покрајинске организације Српског покрета Двери у Војводини, на челу са председником Радошем Пејовићем.
Како радили, тако нам и Бог помогао!
Бошко Обрадовић на седници Покрајинске организације Двери за Војводину одржаној 26. јануара у Мастер центру у Новом Саду.

Ми се Бошку смејемо,
Један дан је 1 од 5 милинона
Други дан подржава ДС Лутовца и Ракићку
Трећи дан је Косово је Србија
Четврти дан Црна Гора је Србија
Пети Дан Где је наша Војводина
Шести дан одлази у прозападне банке диже стотине хиљада динара, дружи се са тајкунима, виђен је као ради гост на пословним ручковима и вечерама разних бизнисмена, аамеричких и прозападних амбасада, гостује на прозападним медијима Н1, данас, нова С итд....
Елем....
Сећамо се ми ође у Вршцу неђе око 2012 године, дошли ми у цркву ту обавили шта треба, и каже нама неки попа да ако хоћемо да останемо у Црквеној Општини биће духовно вече...Па реко хајдее...није тешко...
Елем..
Дођемо ми тамо на то "духовно вече" кад тамо флајери двери "Косово је Србија" Не дамо Војводину, тамо дош'о неки лик из двери држи неко предавање млати како је Косово Србија, светиње, злочиначко нато бомбардовање, хашки суд, амери су зло, не у нато, не у еу и тако те националистичке флоскуле....
Ми тешком муком саслушасмо то предавање а ништа паметно нисмо чули. После сазнамо да је лик из Београда, био неки ситан лопов, заборави смо му име....
Шта хоћу да кажем.
За српско косовско, црногорско, војвођанско, питање Републике Српске и питање Срба у Хрватској највише се залажу они који ни не живе на тим територијама већ у Београду, Канади, Краљеву... итд...
Ево пример Шумадинца, он се човек ложи на питање српске цркве у Црној Гори. Уби се човек ботујући за митрополију, а Црну Гору је можда видео ако је ишао на острог уз пут на море...
Значи није на терену....
Срби увек касне, то је од комунизма остало. У Словенији, Хрватској, Босни, Косову, Црној Гори нисмо видели на време какво зло нам се спрема.
Тек када је Туђман отписао Србе и добио подршку западних нато сила ми сми покренули балван револуцију, када се Алија отцепио Срби су настрадали широм Босне, када су Косовски албанци увелико са Америма радили на нато интервенцији и отцепљењу од Србије ми смо се бакћали да ли је у Рачку био злочин...
Тако је и са овим законом о вероисповести у Црној Гори, он је 4 години у процедури и нико од међународних актера са истока и запада није ништа замерио, тек када је закон усвојен кренуле су литије, протести итд...
Да је Србија паметна ко што није и да је видела шта се на терену спрема она би преузела одлучне кораке...Ал Срби се пробуде када је већ све решено и у међународној заједници и код противника...