Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Иначе, кад сам правио приближан збир побијених Немаца, за књиге ''Срби против Вермахта'' и ''Истина о Титовим партизанима'', то сам рачунао упало од онога што је писао Енглез, а партизанима сам за сваку годину сем за 1941. додавао ставку ''разни неутврђени губици'', плус њима се књижи све што је побила савезничка авијација. И опет им се не може сабрати више од негде чини ми се 2.600 убијених Немаца, пре доласка Црвене армије. Од тога преко 90% убијено у одбрани.
Одговори

(13-02-2014, 01:03 AM)ватхра Пише:  
(13-02-2014, 12:58 AM)Милослав Самарџић Пише:  Нисам их нашао. А Ви?
Написао је један Енглез који је ту био.
Написао је тај Енглез то у писму новинама, али чудно да је те догађаје описао другачије у својој аутобиографији. У ствари и није толико чудно јер су их тако описали и неки Американци који су тамо били. Нико се не сећа 800 Немаца, али су лепо описали како су ћаскали пре тога са четницима.
Сигурно је била успешна заседа, само је у питању цифра.
Одговори

(13-02-2014, 12:46 AM)Милослав Самарџић Пише:  Одлично! Где је то рекао?
На фејсбуку! Smile
Одговори

(13-02-2014, 01:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  Иначе, кад сам правио приближан збир побијених Немаца, за књиге ''Срби против Вермахта'' и ''Истина о Титовим партизанима'', то сам рачунао упало од онога што је писао Енглез, а партизанима сам за сваку годину сем за 1941. додавао ставку ''разни неутврђени губици'', плус њима се књижи све што је побила савезничка авијација. И опет им се не може сабрати више од негде чини ми се 2.600 убијених Немаца, пре доласка Црвене армије. Од тога преко 90% убијено у одбрани.

А јел истина да је отприлике укупан број Немаца који је погинуо у Југославији током целог рата (од четника и партизана), гинуо у просеку дневно на Источном фронту?
Одговори

Ако се рачунају и убијени заробљени Немци, у логорима, онда је много више гинуло тамо (у просеку дневно).
Одговори

Милославе да ли у Војном архиву постоји дневник Марка Музикравића?
Одговори

Постоји.
Одговори

Да ли се (случајно) зна име команданта Једанаесте Војвођанске ("ударне") партизанске бригаде (састављена у главном од бивших домобрана)? Треба ми у вези злочина у Рајиној шуми код Новог Сада. (Ово је партизанска јединица коју комунисти врло нерадо, скоро никако не помињу).
Одговори

На жалост није ми познато. Потражите у комунистичким зборницима, на знаци.нет.
Одговори

Јел истина да је Димитрије Булић пред рат рашчињен ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Неко из Чачка ми је причао да јесте, чини ми се Аца Симић. Ако јесте, сигурно је због афере са неком старијом женом што је описала Божана Ристић:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=19837
Одговори

(13-02-2014, 02:41 PM)Романија1 Пише:  А јел истина да је отприлике укупан број Немаца који је погинуо у Југославији током целог рата (од четника и партизана), гинуо у просеку дневно на Источном фронту?
Није. Овде имаш разне процене губитака:
http://en.wikipedia.org/wiki/German_casu...rld_War_II
има неколико различитих података, али су све у најгорем случају доста испод 100:1 (да је како си навео горе, било би око 1500:1).
Одговори

(14-02-2014, 12:32 AM)ватхра Пише:  
(13-02-2014, 02:41 PM)Романија1 Пише:  А јел истина да је отприлике укупан број Немаца који је погинуо у Југославији током целог рата (од четника и партизана), гинуо у просеку дневно на Источном фронту?
Није. Овде имаш разне процене губитака:
http://en.wikipedia.org/wiki/German_casu...rld_War_II
има неколико различитих података, али су све у најгорем случају доста испод 100:1 (да је како си навео горе, било би око 1500:1).

[Слика: Untitled.png]
screenshot windows 8
По овом (википедиа) испада да их је гинуло дневно око 3000 (када би гледао само ово Greater Germany) Смарање бре
Одговори

Јел истина да је Гордана, Дражина кћерка, преминула данас?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним