08-03-2020, 10:30 PM
Мени су одокативно чини да је ова енглеска верзија већа од преведене српске. Можда....
(28-03-2020, 05:16 PM)РежисерСтари Пише: Прелистах данас,у књижари,Службеног Гласника,мемоаре Тркље.Приређивач је ,рекао бих његов,потомак Тркља,херцеговац,чини ми се 65-то годиште.Књига је занимљива,обилује разним именима,лицима,местима.Делује да ће ако преживи,ову несрећу од времена,изазвати полемике,али и можда бацити ново светло на неке ствари.Ратне слике сам им ја дао, из заоставштине капетана Ристе Ковачевића. На жалост, нису имали неку да се реванширају.
Подељена је на делове који обухватају догађаје из 41-ве,потоње догађаје у Херцеговини,злочине над Србима у Стоцу,Чапљини,Поповом Пољу,али и у Новој Вароши,Милешевском крају итд.
Један део се односи на критику четничке организације,слова з и слично.Има снимака самог рукописа,који делује аутентично,бар мени,мало предратних фотографија(оних ратних баш мало)Лепо упакована,утегнута књига,обимна,цена(или није) 1900 динара.Ако нелетим некад радо ћу је прочитати.Ако је неко читао,а не листао попут мене,нек да неки детаљ више.
ПС-Службени Гласник,у коментаима читалаца Данас-а,преименован у Четнички Гласник.Све похвале,без комплекса,државна фирма штампа,па ко воли нек изволи..
(28-03-2020, 06:12 PM)Mitic Пише: Да, изашла је из штампе. Али мислим да је цена смањена. Планирао сам да је купим, али видећу тамо од понедељка
(28-03-2020, 08:11 PM)Милослав Самарџић Пише:(28-03-2020, 05:16 PM)РежисерСтари Пише: Прелистах данас,у књижари,Службеног Гласника,мемоаре Тркље.Приређивач је ,рекао бих његов,потомак Тркља,херцеговац,чини ми се 65-то годиште.Књига је занимљива,обилује разним именима,лицима,местима.Делује да ће ако преживи,ову несрећу од времена,изазвати полемике,али и можда бацити ново светло на неке ствари.Ратне слике сам им ја дао, из заоставштине капетана Ристе Ковачевића. На жалост, нису имали неку да се реванширају.
Подељена је на делове који обухватају догађаје из 41-ве,потоње догађаје у Херцеговини,злочине над Србима у Стоцу,Чапљини,Поповом Пољу,али и у Новој Вароши,Милешевском крају итд.
Један део се односи на критику четничке организације,слова з и слично.Има снимака самог рукописа,који делује аутентично,бар мени,мало предратних фотографија(оних ратних баш мало)Лепо упакована,утегнута књига,обимна,цена(или није) 1900 динара.Ако нелетим некад радо ћу је прочитати.Ако је неко читао,а не листао попут мене,нек да неки детаљ више.
ПС-Службени Гласник,у коментаима читалаца Данас-а,преименован у Четнички Гласник.Све похвале,без комплекса,државна фирма штампа,па ко воли нек изволи..
(16-04-2020, 02:18 AM)мунгос Пише: Оће ли ико поставити какав пдф? Оно што сам ја поставио прије пар година, отад изгледа ништа. Љепо би било да неко постави Пећанчеве мемоаре.
(16-04-2020, 11:01 PM)ЈВуО-КГ Пише:(16-04-2020, 02:18 AM)мунгос Пише: Оће ли ико поставити какав пдф? Оно што сам ја поставио прије пар година, отад изгледа ништа. Љепо би било да неко постави Пећанчеве мемоаре.
Мунгосе,прошле године су замало уништили интернет неким законом.Не зна се број поскиданих књига у пдф формату,филмова,серија,слика...Зато се литература много теже налази него раније.Од четничких књига поскидано све што су нашли.Проћи ће године док се обнове те виртуелне библиотеке.