Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕСЕТ НАЈВЕЋИХ БИТАКА ЧЕТНИКА ПРОТИВ НЕМАЦА И УСТАША

Одлично!
Јел се зна нешто више о оптичкој вези? Можда морзеова азбука батеријском лампом?
Одговори

Немам појма, само знам да се помиње та оптичка веза између Грахова и Требиња у још неким извјештајима као нпр. ...''Оптичке везе: Оптичку линију Ластва - Омутић, оставити до даљњег гдје се налази''...
Одговори

(18-05-2020, 04:54 PM)Вук92 Пише:  Немам појма, само знам да се помиње та оптичка веза између Грахова и Требиња у још неким извјештајима као нпр. ...''Оптичке везе: Оптичку линију Ластва - Омутић, оставити до даљњег гдје се налази''...
Јел се види једно место са другог?
Одговори

Шта су Немци урадили са заробљеним четницима у Лозници?
Одговори

Одведени су у Шабачки логор. Сматра се да је та група одведена у немачко заробљеништво, и да је са њом отишао и Аца Мишић.
Одговори

Одговори

(19-05-2020, 04:00 PM)Александар Динчић Пише:  Одведени су у Шабачки логор. Сматра се да је та група одведена у немачко заробљеништво, и да је са њом отишао и Аца Мишић.

Хвала
Одговори

Ма колико мислио да знам,увек се испостави да 90% информација не знам! СВАКА ЧАСТ ЗА ОВО! Једва чекам следећи уторак
[Слика: IMG-20200519-212943-998.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Мислосаве мислим да се врх Омутића види из Ластве, али ипак је велика раздаљина, 11 километара ваздушне линије. И мени је занимљиво на који је начин функционисала та оптичка веза.
Одговори

(19-05-2020, 11:11 PM)Вук92 Пише:  Мислосаве мислим да се врх Омутића види из Ластве, али ипак је велика раздаљина, 11 километара ваздушне линије. И мени је занимљиво на који је начин функционисала та оптичка веза.
Двогледом гледају, а батеријским лампама се дају сигнали, кратко тачка, дуго линија.
Одговори

(19-05-2020, 09:32 PM)Mario Пише:  Ма колико мислио да знам,увек се испостави да 90% информација не знам! СВАКА ЧАСТ ЗА ОВО! Једва чекам следећи уторак
[Слика: IMG-20200519-212943-998.jpg]
Хвала!Баја
Одговори

Нећете веровати, Википедија пише да су партизани, а не четници, победили Немце код моста на Јадру:

[Слика: Vikipedija-da-su-partizani-a-ne-Racic-po...-Jadru.jpg]

Наравно, нису знали датум.
Управо је објавио једна мој пријатељ на ФБ.
Један од већих фалсификата!
Одговори

(19-05-2020, 11:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  Нећете веровати, Википедија пише да су партизани, а не четници, победили Немце код моста на Јадру:

[Слика: Vikipedija-da-su-partizani-a-ne-Racic-po...-Jadru.jpg]

Наравно, нису знали датум.
Управо је објавио једна мој пријатељ на ФБ.
Један од већих фалсификата!

Зашто се не улогујете на Википедију, па да исправите грешке?
Одговори

Користе зборнике НОР-а (том 12, књ. 1 и том 1, књ. 1). Тамо стварно пише да се комунисти туку против Немаца. Превод оригиналних немачких докумената је проблематичан. Свуда где стоји "устаници" преводили су као "комунисти".
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним