Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 4.29 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Хрватски геноцид над Србима 1941-1945

(12-02-2020, 11:42 PM)luka.luke Пише:  Не контам! Шта хтједе рећи?

Ти си из БиХ,па да ти поставим једно питање чији си одговор можда начуо негде међу народом. Има ли озлоглашенијег муслиманског села/места од Фазлагића Куле?У контексту усташких злочина,наравно, или боље рећи злочина хрватског цвећа.
Одговори

Ма, разумијемо се ми потпуно, што се тиче усташког националног састава и нисам то "начуо", него знам.
Само ме мало изненади Филипов коментар, као да је он тек други пут чуо за то. Можда није тако мислио, ал' тако испаде.
Одговори

(13-02-2020, 12:22 PM)luka.luke Пише:  Ма, разумијемо се ми потпуно, што се тиче усташког националног састава и нисам то "начуо", него знам.
Само ме мало изненади Филипов коментар, као да је он тек други пут чуо за то. Можда није тако мислио, ал' тако испаде.
Негде сам чуо да је једини муслимански свештеник који је чинио злочине над Србима био хоџа Пачариз, а сада сам сазнао да их је било још, нарочито у Босанској Крајини.
Одговори

(13-02-2020, 03:05 PM)Филип Ђукић Пише:  
(13-02-2020, 12:22 PM)luka.luke Пише:  Ма, разумијемо се ми потпуно, што се тиче усташког националног састава и нисам то "начуо", него знам.
Негде сам чуо да је једини муслимански свештеник који је чинио злочине над Србима био хоџа Пачариз, а сада сам сазнао да их је било још, нарочито у Босанској Крајини.
Да, то сам ја написао, насуптот преко 1.000 хрватских свештеника.
Нисам знао за ово... Изгледа да их је било барем 5-6.
Одговори

Онај оџа из Ножа што пали Османовиће да покољу Југовиће, Драшковић је правио по узору на Пачариза?
Одговори

(13-02-2020, 07:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-02-2020, 03:05 PM)Филип Ђукић Пише:  
Да, то сам ја написао, насуптот преко 1.000 хрватских свештеника.
Нисам знао за ово... Изгледа да их је било барем 5-6.
Стварно је чудо како су Срби опстали у тим крајевима, погледајте како изгледа муслимански војник.На капи и полумесец и петокрака.
Одговори

Усташе одводе Србе у логор у Невесињу. Извор: архив Југославије

[Слика: IMG-20200225-195052.jpg]
Одговори

.
Поштовани гледаоци, браћо Срби и сестре Србкиње, презентацијa књиге "Сведок" ( на србском и енглеском) иако се привидно подудара са глобалним цунамијем који управо добија на убрзању у светској геополитичкој арени, имаће важне и историјске импликације за Србски род не само у Републици Србској Крајни (која је у овом тренутку, привремено окупирана од стране правно нелегитимне тзв. "хрватске" државе) већ и на свим просторима где су живели или живе Срби, чак и као мањина.....

Књига и интервју говоре, или бар обавештавају најширу србску јавност глобално шта је био узрок демонтаже државе познате као СФРЈ и последице које је то имало по Србски народ не само на просторима република које су сачињавале ту државу, него и на саме државе већинског србског корпуса, дакле републике Србије и републике Црне Горе...

Грађански рат, наметнут Србском народу захтевао је надљудске напоре србског бића да сачува своју биолошку масу и територију на којој је вековима живео, на којој је аутохтон и суверен био све до 1991, и то је био једини разлог да се Србски народ наоружан успротиви новом геноциду који му је претио и да сачува своју сувереност и државотворност.

Коаутор односно наратор у књизи "Сведок" (једног не тако цивилизованог рата, како гласи пун назив књиге) Илија Челар (пл. Карановић) говори о реинкарнацији најцрњег нацизма у тзв. "републици Хрватској" у којој је рођен у селу Јагодњак, а живео у Осијеку, о отпору Србског народа једној суманутој идеји хрватске политичке квазиелите која је идејом потпуне пљачке а затим и отвореног геноцида, над Србским народом веровала да ће остварити сан хрватског народа да живи у једној клерикалнофашистичкој творевини која би била реинкарнација злогласне тзв Независне Државе Хрватске која је почивала искључиво на злочину геноцида над Србским народом.

Оно што овој књизи и интервјуу даје капиталан значај је откривање истине да је тзв. "хрватска" држава наставила са геноцидом и 1991 према Србима, које је отворено проглашавала непријатељем са импликацијом да је сваки злочин почињен према легитимном народу те државе какви су били Срби, био оправдан, па су у подручјима где су Срби били већина тајно, али масовно продавали србске органе од ухапшених Србкиња и Срба који су били хапшени и депортовани под најбесмисленијим оптужбама.

Интервју је урађен са Илијом Челарем (пл. Карановић) као активним учесником свих тих збивања од 1986 и креатором отпора мирног и оружаног против нове Независне Државе Хрватске.

Објављивањем да је у тој "хрватској" од самих почетака сукоба била активна трговина србским органима од које је једину и највећу корист имала породица хрватског поглавника, и нарочито покољ мирних цигана у селу Торјанци 03.12.1991, отвара могућност за потпуну демонтажу те злочиначке творевине оличене у тзв. "Републици Хрватској".

Та демонтажа те творевине биће могућа распадом ЕУ која је не само извесна, већ и неизбежна, као и оно што ће се дешавати у овој и следећој години у САД, што ће довести до могућности поновног отварања србског питања на просторима Балканског полуострва.

Илија Челар (пл. Карановић) позива сву србску инелектуалну и патриотску елиту да дигну свој глас и да буду спремни за нову поделу света после распада ЕУ и победе патриотских снага и народа у САД, да поново покрену србско питање.

За више информација о књизи контактирајте тел. (вибер) +381 64 251 38 77 или на емаил адресу:

ilijacelar1@gmail.com

web:

http//www.amandabrookcelar.com

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Где је настала ова слика?
https://image.jimcdn.com/app/cms/image/t.../image.jpg
Одговори

" Жртве лагер Ниша " ( 1941-1944 )
Александар Динчић и остали

Миливоје М. Марковић, рођен 1905.год. у Лесковцу, од оца Милутина.
Индустријски радник.
Ухапшен од Лесковачке фелджандармерије, као припадник четничког покрета Драже Михаиловића, априла 1943.
Из нишког логора конфиниран на Сајмиште, код Земуна.
Приликом транспорта затвореника за Немачку, усташе су зауставиле воз у Загребу, поубијале немачке војнике, скинуле велику групу ДМ интернираца, одвели их у Јасеновац и живе спалили у крематоријуму, заједно са четницима Павла Ђуришића. Међу њима се нашао и Марковић.
Одговори

Колико си сигуран да су усташе поубијале немачке војнике?
Да ли је неко од логораша преживео рат?
Одговори

Скинули су они на сличан начин и љотићевце из воза у Загребу и такође их ликвидирали. Само не знам да ли су том приликом поубијали немачке спроводнике. Вероватно јесу.
То сам читао у судским пријавама смрти за добровољце, који су настрадали из Ниша. Сећам се једног примера, извесног Чехајића, који је страдао од усташа на горе описани начин. Његова сестра или мајка (не сећам се више) позвала се на сведочење неког високог официра ЈНА.
Одговори

(16-07-2020, 01:01 PM)Александар Динчић Пише:  Скинули су они на сличан начин и љотићевце из воза у Загребу и такође их ликвидирали. Само не знам да ли су том приликом поубијали немачке спроводнике. Вероватно јесу.
То сам читао у судским пријавама смрти за добровољце, који су настрадали из Ниша. Сећам се једног примера, извесног Чехајића, који је страдао од усташа на горе описани начин. Његова сестра или мајка (не сећам се више) позвала се на сведочење неког високог официра ЈНА.

Да ли ме можеш упутити на неког ко зна више о поједим љотићевцима из воза?Интересује ме судбина једног.Зар то није било у Копривници?
Одговори

Види у неком броју Добровољачке борбе. Ваљда преживели пишу о том догађају. Могуће да је Копривница а не Загреб.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним