Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(28-10-2020, 09:54 PM)Бенито Пише:  Има нека новинарка, чини ми се Времена. Име јој је Јована Лалатовић. Једна од нових перјаница "Друге Србије".
И сад Зоран Ћирјаковић, новинар и омиљени гост Миломира Марића, је у сталном сукобу са Другом Србијом, па је ушао у клинч и са том Јеленом Лалатовић.
Пита Ћирјаковић свог пријатеља Чеду Антића, професора историје на Филозофском факултету универзитета у Београду, од које фамилије је та Јелена, а Антић му каже да је она из фамилије "једног од највећих зликоваца четничког покрета у Црној Гори".
Значи, четници Драже Михаиловића не ваљају "Другој Србији", али не ваљају ни противницима "Друге Србије". Па, питање гласи:
Можда се не сећам, али да ли је Мирко Лалатовић учествовао или био близу, макар на 100 километара, од било каквог злочина који су учинили четници у Другом светском рату? Читај
Ма какви.
Одговори

Да ли се Мирко Лалатовић, осим краја 1944. године, икада одвајао од Драже, од 1941. године када је дошао на Равну Гору?
Одговори

(28-10-2020, 10:10 PM)Бенито Пише:  Да ли се Мирко Лалатовић, осим краја 1944. године, икада одвајао од Драже, од 1941. године када је дошао на Равну Гору?

Јесте, када је Врховна команда дељена на два или три дела, ради безбедности. Типа на три околне планине.
Одговори

Ма, добро то. На Голији 1942. године, и Сињајевини 1943. године. Али, ништа озбиљније и даље...
И сад Ти види колико зна један професор историје на Филозофском факултету универзитета у Београду. Да лупи тако нешто. На основу чега? Да буде паметан у друштву? Ниђе везе са везом...
Одговори

У њега су се клели многи родољуби донедавно.
Одговори

Када је Антић то рекао?
Одговори

Е баш свашта. Лалатовић из Оперативног одељења ВК чинио ратне злочине? Први пут чујем. Када се то одметнуо и командовао? Којом јединицом?
Одговори

Зоран Ћирјаковић је у једном интервјуу рекао да је то чуо од Антића. Написао сам горе, нећу да понављам.
Немам разлога да не верујем Ћирјаковићу, јер њега то очигледно не интересује, а и онако је уз пут поменуо. Али, није ми промакло...
Одговори

Нема ово везе. Гарант је побркао команданте. Не спомињу га у листи Дражиних команданата на суђењу у Београду, 1946. год. Не би га сигурно запоставили. Мислим да чак није ни оглашен за ратног злочинца (нисам 100% сигуран).
Одговори

Наравно да нема везе. Ништа он није помешао, него нема појма. Чак ни историчари не могу да схвате колико историчари не знају ништа о Другом светском рату.
Одговори

Не знам, колико је ово прецизно у вези Антића.
Он није из првог реда, па ни другог, "мојих историчара" али не уклапа се са њег. изјавама о Дражи и ЈВуО, па чак и начином како се изражава.
Одговори

Је ли неко у новије вријеме упоређивао оргиналне документе из архива и њихове преписе објављене у Зборницима докумената из НОР-а?
Одговори

(29-10-2020, 12:45 PM)posmatrač Пише:  Је ли неко у новије вријеме упоређивао оргиналне документе из архива и њихове преписе објављене у Зборницима докумената из НОР-а?
Ово је питање које је требало да буде постављено пре три деценије на ФФ у Београду, и у тзв институтима, попут ИСИ и ИНИС.
Али, још ми изгледа да не схватамо где живимо. О овоме говорим и пишем све ове године, а реакција је ћутање, ћутање, ћутање....
Иначе, већ смо имали низ појединачних случајева када су историчари приметили да оригинали нису истоветни са преписом који се налази у Зборницима... Чак неких оригинала и нема међу документима у ВА, бар не у кутијама како је назначено у фус-нотама Зборника... И слични проблеми.
Наравно да би требао да се оформи један тим историчара, који би требало да преврне све те документе и покаже шта је тачно, а шта не у Зборницима. Али, док Субнор влада у цивилном животу, а ова наследница ЈНА у војном животу, нема нама Помози Боже....
Одговори

(29-10-2020, 12:45 PM)posmatrač Пише:  Је ли неко у новије вријеме упоређивао оргиналне документе из архива и њихове преписе објављене у Зборницима докумената из НОР-а?

Упоређивао сам ја, нашао сам низ фалсификата. Не само у односу на Зборнике, већ се у фасциклама налазе и преписи и оригинали, дакле у препису у фасцикли видиш да је фалсификовано, мкад упоредиш са оригиналом из те исте фасцикле.
Не знам како Ватра, који се специјализује за борбу против фалсификовања историје, ово није видео, кад је у међувремену уочио толико мојих фалсификата.БајаБајаБаја
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним