Па тих се година веровало да је Дража дошао 13 маја, први скуп онај који је разбила полиција био је баш 13.маја. После се узело, а сећам се јер сам редовно одлазио у организацији новосадског СПО сваке суботе која је најближа календарски 13 мају, а све из жеље да се скуп омасови, доста је људи било застрашивано на послу, није се могао узети слободан дан, а са друге било је економски исплативије и лакше ићи организовано аутобусом. Многи заборављају да тамо дуго колима скоро да и није могло да се приђе, јер није било асфалтног пута, не сећам се тачно али мислим негде 1998 да је асфалтиран пут, барем овај део правац Ваљево-Мионица-Струганик. Из Новог Сада, сећам се испред Радничке улице где је било седиште СПО, сада је ту ПОКС ишло је у колони по 10-15 аутобуса, и тако све до негде 2006-2007, тада је интересовање знатно опало, односно Вук је тад почео да гура неку лдповску причу, постао је гори од Чеде, тих је година новосадски СПО ишао у коалицију са Чанком на локалне изборе и сећам се да те године нико више није желео да има било какве везе са Спо, то је било страшно разочарење, да једна до јуче национална патриотска странка којој смо веровали, за коју су нас пребијал на улицама уђе у коалицију са неким Чанком. Тужно је што је скуп испрва био политички и што се народ више везао за СПО и Вука, него за Дражу, истина без Вука не би било горе ни споменика, ни цркве ни оног прелепог дома, са друге стране ови из тзв Равногорског покрета био сам једном , не знам ко је тим људима уопште рекао да носе те црне одвратне униформе, не знају ни колико их има 2005 су се као ујединили у једниствени покрет, па се брже боље разједнили. Жао ми је што сопмен дом пропада, звоник се урушио, срећом обновљен је. Ја ћу као и до сада друге суботе у мају ове године је то 15мај, тако сам ишао 30 година ићи ћу и ове. Сада до душе у нешто другачијем амбијенту, одем сопственим колима, са унуцима, после обавезно свратимо на ручак у бању Врујци. Како је било лепо некада
https://www.youtube.com/watch?v=bEC-A2LtobE