Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

Равногорски покрет је увек организовао осмог без обзира на дан.
Док је СПО тражио најближи викенд тринаестом мају. Не знам колику они имају снагу и вољу да организују нешто ваљано...
Ја ћу вероватно ићи осмог.
Одговори

Заправо, Равногорски Покрет је увек организовао 8. маја као почетак Сабора који траје неколико дана. Два три дана касније и Литургија и Парастос у склопу СПЦ наравно. То је најбитније. О ПОКС-у и СПО не треба ни трошити речи.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Зашто СПО инсистира на 13. мају?
Одговори

(24-04-2021, 12:44 AM)Антитоталитаран Пише:  Зашто СПО инсистира на 13. мају?

Дан УДБЕ Скојевац

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(24-04-2021, 12:44 AM)Антитоталитаран Пише:  Зашто СПО инсистира на 13. мају?

Мислим да се у емиграцији појавио тај датум при писању о доласку Драже на Равну Гору.
Касније су вероватно задржали из навике иако је исправљено да је дошао 11. маја.
Одговори

Па тих се година веровало да је Дража дошао 13 маја, први скуп онај који је разбила полиција био је баш 13.маја. После се узело, а сећам се јер сам редовно одлазио у организацији новосадског СПО сваке суботе која је најближа календарски 13 мају, а све из жеље да се скуп омасови, доста је људи било застрашивано на послу, није се могао узети слободан дан, а са друге било је економски исплативије и лакше ићи организовано аутобусом. Многи заборављају да тамо дуго колима скоро да и није могло да се приђе, јер није било асфалтног пута, не сећам се тачно али мислим негде 1998 да је асфалтиран пут, барем овај део правац Ваљево-Мионица-Струганик. Из Новог Сада, сећам се испред Радничке улице где је било седиште СПО, сада је ту ПОКС ишло је у колони по 10-15 аутобуса, и тако све до негде 2006-2007, тада је интересовање знатно опало, односно Вук је тад почео да гура неку лдповску причу, постао је гори од Чеде, тих је година новосадски СПО ишао у коалицију са Чанком на локалне изборе и сећам се да те године нико више није желео да има било какве везе са Спо, то је било страшно разочарење, да једна до јуче национална патриотска странка којој смо веровали, за коју су нас пребијал на улицама уђе у коалицију са неким Чанком. Тужно је што је скуп испрва био политички и што се народ више везао за СПО и Вука, него за Дражу, истина без Вука не би било горе ни споменика, ни цркве ни оног прелепог дома, са друге стране ови из тзв Равногорског покрета био сам једном , не знам ко је тим људима уопште рекао да носе те црне одвратне униформе, не знају ни колико их има 2005 су се као ујединили у једниствени покрет, па се брже боље разједнили. Жао ми је што сопмен дом пропада, звоник се урушио, срећом обновљен је. Ја ћу као и до сада друге суботе у мају ове године је то 15мај, тако сам ишао 30 година ићи ћу и ове. Сада до душе у нешто другачијем амбијенту, одем сопственим колима, са унуцима, после обавезно свратимо на ручак у бању Врујци. Како је било лепо некада https://www.youtube.com/watch?v=bEC-A2LtobE
Одговори

Ја сам први пут био 2001. године, имао сам тада 15 година, никад у животу нисам видео толико света на једном месту, мислим да је Кент тада говорио, сигурно 100 хољада људи, утисци су ми били најпозитивнији, од тада сам ишао сваке друге суботе у мају исто у организацији СПО, последњих неколико година нема ко да организује, пошто СПО практично више и не постоји.
Одговори

Вук Драшковић је морао да промени реторику јер му се смешио Хаг. У том случају би прошао као Шешељ, који је у том суду осуђен за вербални деликт.
Одговори

Први пут чини ми се 97-98,руку на срце све ми се свиђало.Сад сви кукају био је вашар,јесте али људи су делом долазили и због тога.Много људи,масовно се ишло аутобусима,доста људи су вукли страначки одбори спо-а,ја нисам никад био срећом члан те несрећне организације,али сам се гребао за превоз.
Равногорски покрет је слика и прилика Срба,подељен,маса неких малих лидерчића,када су од неке 2005-те 2006,тада сам већ ишао са девојком/данас супругом,увели црне комбинезоне и кошуље смучили су ми се.Одвратана конзервирана прича,која шкоди целој ствари,на жалост многи то и даље не виде.
Нисам био пар година можда ћу 8-ог.

а до тада бриџ панталоне,везене кошљуље,шајкаче,дубоке изгланцане чизме....Построје се лепо било видети....чуј црне кошуље,комбинезонени,нека баба у Брајићима једне године рече-јесу ли ово оџачари...
Одговори

Први пут - кад је било први пут.Blush
13. мај 1990.
Одговори

(25-04-2021, 11:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Први пут - кад је било први пут.Blush
13. мај 1990.
Јеси ли био тада са Вуком и Шешељом?
Одговори

(25-04-2021, 11:20 PM)Бенито Пише:  
(25-04-2021, 11:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Први пут - кад је било први пут.Blush
13. мај 1990.

Са Вуком. Шешељ није долазио.
Одговори

(25-04-2021, 11:27 PM)Милослав Самарџић Пише:  
13. мај 1990.

Знаш ли где сте закопали ону спомен-плочу што сте понели? Пре него вас је привело...Баја
Одговори

(25-04-2021, 11:42 PM)Бенито Пише:  
(25-04-2021, 11:27 PM)Милослав Самарџић Пише:  
13. мај 1990.

Знаш ли где сте закопали ону спомен-плочу што сте понели? Пре него вас је привело...Баја

Она чувена плоча "у Тополи Карађорђе, у Такову Милош, на Равној Гори Чича Дража" на њу сам наишао само једном, не знам да ли би сада успепо да је пронађем, сећам се да је била одмах после оне раскрснице, значи десно се скреће за Равну гору, лево би се ишло за Коштуниће (из правца Мионица-Струганик), па када се прође она дрвена табла где пише то је у неком шумарку одмах десно, значи колико се сећам није далеко од раскрснице и табле, одма је ту негде на почетку.

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним