Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 4.25 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Краљевина Југославија - СФРЈ

Улица Кнеза Милоша 1935. година. Каква сликчина:

[Слика: Kneza-Milo-a-1935-te.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Супер!
Парада нека или...
Одговори

Шта рече онај загребачки повјесничар када је коментарисао серију "Сенке над Балканом"?
Претерали су са бројем аутомобила. Није Београд био Париз. ТужанТужанТужан
А, у ствари, у серији је аутомобила било недопустиво мало...
Одговори

Али се у серији на куплерајима није штедело. Кез
Одговори

Пуна улица кнеза Милоша.

И ову слику треба делити по друштвеним мрежама.
Одговори

[Слика: FB-IMG-1618388539956.jpg]
Одговори

Где нађе ово, свака част.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Хвала!
Фејсбук страница "Активна култура".
Одговори

(12-04-2021, 09:50 PM)Николај Пише:  Улица Кнеза Милоша 1935. година. Каква сликчина:

[Слика: Kneza-Milo-a-1935-te.jpg]

Зна ли се датум?
Одговори

(12-04-2021, 11:38 PM)Бенито Пише:  Шта рече онај загребачки повјесничар када је коментарисао серију "Сенке над Балканом"?
Претерали су са бројем аутомобила. Није Београд био Париз. ТужанТужанТужан
А, у ствари, у серији је аутомобила било недопустиво мало...

[Слика: 3tYu3SR.jpg]
1913. Колона Врховне команде . . .
Аутомобил ни тада у Србији није био неко невероватно чудо технике(имали су га и трговци и електричари и крагујевачки радници),а нек моли крајем 30-тих . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Нереализовани пројекат - државна болница од 12 спратова:

[Слика: pZoHIGG.jpg]

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Извините што овде пишем, али не знам где другде. Да ли је било љиљана на грбу Краљевине Југославије?
Одговори

(04-05-2021, 12:20 AM)Антитоталитаран Пише:  Извините што овде пишем, али не знам где другде. Да ли је било љиљана на грбу Краљевине Југославије?

није
Одговори

(04-05-2021, 07:37 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(04-05-2021, 12:20 AM)Антитоталитаран Пише:  Извините што овде пишем, али не знам где другде. Да ли је било љиљана на грбу Краљевине Југославије?

није

Хвала, на интернету сам нашао разне верзије. Зашто их није било?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним