Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

Леп дан,сјајна посета(можда је и Марковдан,који је ове године пао у суботу,допринео томе).Мој највећи утисак,ипак је лагана пропаст спомен-дома.Зидови са стране,унутрашњост,мислим да полако клизи ка фази,у којој је неопходна рестаурација,неких делова.
Одговори

Паз' те ово... Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(09-05-2021, 11:04 AM)РежисерСтари Пише:  Леп дан,сјајна посета(можда је и Марковдан,који је ове године пао у суботу,допринео томе).Мој највећи утисак,ипак је лагана пропаст спомен-дома.Зидови са стране,унутрашњост,мислим да полако клизи ка фази,у којој је неопходна рестаурација,неких делова.
Врати мало уназад ову тему, па ћеш видети да на то упозоравам већ неколико година. Мислим да је ту проблем што је СПО, који је власник тог објекта, очекивао од државе да уложи средства у обнову Дома, а пошто је држава титоистичка, њу то не интересује...
Одговори

(09-05-2021, 11:19 AM)Бенито Пише:  
(09-05-2021, 11:04 AM)РежисерСтари Пише:  Леп дан,сјајна посета(можда је и Марковдан,који је ове године пао у суботу,допринео томе).Мој највећи утисак,ипак је лагана пропаст спомен-дома.Зидови са стране,унутрашњост,мислим да полако клизи ка фази,у којој је неопходна рестаурација,неких делова.
Врати мало уназад ову тему, па ћеш видети да на то упозоравам већ неколико година. Мислим да је ту проблем што је СПО, који је власник тог објекта, очекивао од државе да уложи средства у обнову Дома, а пошто је држава титоистичка, њу то не интересује...

Nek se zena predsednika te stranke,odrekne mesecne apanaze u jednom od upravnih odbora gde je clan,i resice se problem.I oni su drzava,tj deo na neki nacin izvrsne vlasti.Nek uzmu od kirija iz Knez Mihailove.Imaju oni....a i oni sa kojima trguju politicki...
Одговори

Нек.... Smile
Одговори

Српски Четници - Четничка Омладина, Равногорски Покрет на Равној Гори 2021
[Слика: IMG-6513.jpg]
[Слика: IMG-6541.jpg]
[Слика: IMG-6602.jpg]
[Слика: IMG-6805.jpg]
[Слика: IMG-6730.jpg]
[Слика: IMG-6665.jpg]
[Слика: IMG-6705.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Ма да ли ја видим Косту Пећанца на једној фотографији (на застави)?
Одговори

Да ли је била она екипа из Левијатана?
Видео сам неке најаве да долазе.
Одговори

(10-05-2021, 12:20 PM)Александар Динчић Пише:  Ма да ли ја видим Косту Пећанца на једној фотографији (на застави)?

Добро видите Динчићу. Не зна се ко је ко на Равној гори. Био сам сада 8. маја. Ту је сигурно 3-4 различита скупа. Равногорски покрет који сада води Предраг Богићевић, скупио се око 10:44 код споменика Крсти Кљајићу, Миша Весић, Момчило Живковић, Милан Баришић који воде други Равногорски покрет скупио се око 11 у цркви где је прота Драгомир држао парастос који је почео у 11, а нешто пре тога била је група Душана Марковића из Јагодине, која се у међувремену одвојила од оног РП-а који предводи Богићевић. Такође била је и једна мања група код плаца СЧП-а који сада води Гојко Рабреновић. Значи у једном дану имали смо бар 4 различите организације које су дефиловале, а наредног викенда имамо ПОКС И СПО који ће обележити овај датум, и у томе је сва наша несрећа, па ми ни око једног дана и једне личности и једног обележавања нисмо у стању да се сложимо. Оно што је такође тужно јесте да сви заједно када се саберу није их било више од 100тинак. Чудно нисам видео Чеку Дачевића, не кажем да није био само га нисам видео, обично је у Чичином вајату. Где су они сабори од 100 тинак али хиљада људи? Утисак ми је ове године покварило блаже "чукање" аута али шта је ту је.
Одговори

Био је Чеко Дачевић. Били су још многи које ниси поменуо, а познатији су од ових које си поменуо. Уосталом, то и није толико важно...
Стотинак хиљада биће када то буде манифестација иза које ће стајати држава.
Одговори

(10-05-2021, 12:20 PM)Александар Динчић Пише:  Ма да ли ја видим Косту Пећанца на једној фотографији (на застави)?

Добро видиш брале Smile

[Слика: image.jpg]
Одговори

(10-05-2021, 01:59 PM)Бенито Пише:  Био је Чеко Дачевић. Били су још многи које ниси поменуо, а познатији су од ових које си поменуо. Уосталом, то и није толико важно...
Стотинак хиљада биће када то буде манифестација иза које ће стајати држава.

Можда су познатији, али су свакако невидљивији. Поменуо сам оне који су тог дана горе извели или имали какву-такву организацију. Јесте било их је можда заједно око 100-200, а колико људи имају ти познатији, и ко су у опште ти познатији.? Мандо је био по мени једини уз Недељка Видаковића прави војвода, на жалост и један и други нису међу нама, можда још Брне, не знам заиста ко су остали, мислим да сам видео још и Радета Чубрила онаку у пролазу, али мислим није постројавао јединице. Оно што сам хтео да кађем јесте да су и ове организације одавале пошту свака за себе, а због чега су се и зашто посвађали то боже сачувај не знам. Ево да поменем и нашег брата Јаћима Јотића из Пилатовића, код њега је у штабу одреда Милутин Јанковић увек срдачно и домаћински, и да поменем и Срђана Бабовића и са њим сам се поздравио, њега многи данас исмевају, срам их било, он се барем бори како зна и уме, сви су га избегавали, нико није смео са њим да се фотографише.
Одговори

(10-05-2021, 01:29 PM)Kaludjer Пише:  

Добро видите Динчићу. Не зна се ко је ко на Равној гори. Био сам сада 8. маја. Ту је сигурно 3-4 различита скупа. Равногорски покрет који сада води Предраг Богићевић, скупио се око 10:44 код споменика Крсти Кљајићу, Миша Весић, Момчило Живковић, Милан Баришић који воде други Равногорски покрет скупио се око 11 у цркви где је прота Драгомир држао парастос који је почео у 11, а нешто пре тога била је група Душана Марковића из Јагодине, која се у међувремену одвојила од оног РП-а који предводи Богићевић. Такође била је и једна мања група код плаца СЧП-а који сада води Гојко Рабреновић. Значи у једном дану имали смо бар 4 различите организације које су дефиловале, а наредног викенда имамо ПОКС И СПО који ће обележити овај датум, и у томе је сва наша несрећа, па ми ни око једног дана и једне личности и једног обележавања нисмо у стању да се сложимо. Оно што је такође тужно јесте да сви заједно када се саберу није их било више од 100тинак. Чудно нисам видео Чеку Дачевића, не кажем да није био само га нисам видео, обично је у Чичином вајату. Где су они сабори од 100 тинак али хиљада људи? Утисак ми је ове године покварило блаже "чукање" аута али шта је ту је.

Што се мене тиче - ја поздрављам свако национално уједињење, па нека је и на Равној гори. Проблем је у томе што је у оној дугој колони, трећи или четврти са значком. Тако да од те работе, на жалост, нема ништа.
Одговори

(10-05-2021, 02:58 PM)Mario Пише:  

Добро видиш брале Smile

Чисто едукације ради.... Зна ли неко од тих омладинаца зашто се уопште иде на Равну Гору?
Друго, зашто нема Недића и Љотића поред Пећанца на застави?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним