Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Да, Ивко је све време живео у Србији. Укључујући и 20 година у Сремској Митровици (у ствари нешто мало му је скраћена робија).
Крстове су комунисти поломили, гробови у црквеним портама су остали.
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
Питање за све форумаше, има ли неко у пдф ону Димитријевићеву књигу о усташама што је писао са тројицом хрватских историчара? Треба ми први део, ја имам други, па можемо евентуално да се мењамо.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Питање за све форумаше. Да ли вам је познат неки сукоб домобрана са партизанима у селу Драксенић средином јануара 1942? То нешто као доказује да су четници који су напали Јасеновац крајем децембра 1941. у ствари партизани.
Поруке: 6,048
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,594
Балкан инфо је данас поставио нову емисију о партизанима и четницима. Поново је гост Ђенић, али уместо гдина Милослава је неки други гост.
Поруке: 2,279
Теме: 22
Углед:
233
Uploaduj na wetransfer pa postavi link koji ce ti ponuditi
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
И ја бих поставио једно питање Милославу, што је преседан. Па ипак...
Милославе, да ли је истина да је познато удавање ћерке генерала Душана Симовића један дан пред почетак рата вишегодишња историјска заблуда и да је то заправо била шифра да ће Немачка напасти Југославију (Удаје се Симовићева ћерка-Немачка напада Југославију). Он то у својим мемоарима не пише, вероватно из разлога што не сме да поремети званичну ратну верзију и угрози бенефиције које ужива под Титом (пензија и борачки додаци). Најзад, поставља се и питање за кога је то била верена ћерка Душана Симовића и која је то у ствари жена?
Поруке: 6,048
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,594
Мала помоћ.
На страни 447 на форуму КВИЗ, Бенито је разјаснио целу ствар око венчања ћерке генерала Симовића.
Цела страна је посвећена том питању, а Бенито је савршено објаснио у неколико постова.
Да исправим гдина Милослава, Рибникар је обавештавао Немце. (Видети Бенитове постове)
А пошто је "Политика" од 6. априла известила о венчању (то је извор), да ли се може рећи да је то издање "Политике" штампано 5. априла послеподне или увече? Баш су знали 5. априла увече да ли је одржано венчање изјутра наредног дана.
(Последња измена: 17-08-2021, 08:54 AM од
Митић.)