Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Референдум - туби ор нот туби

Излазимо, братијо, или не излазимо???
Дет ис д квешчн!!!
Одговори

Има већ тема 
Промена устава Републике Србије

https://www.pogledi.rs/forum/thread-4637.html

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ако излазимо, онда да заокружимо НЕ.

А тиме гласамо и против ових ликова на власти.
Одговори

Ако излазимо, "не" је дужност сваког ко користи главу за било шта друго поред шишања.

Начелно, постоје добре промене у области правосуђа али то што пише на папиру није битно у држави где Удба још увек дрма.
Одговори

(15-01-2022, 05:12 PM)Ђорђе Пише:  Ако излазимо, "не" је дужност сваког ко користи главу за било шта друго поред шишања.

Начелно, постоје добре промене у области правосуђа али то што пише на папиру није битно у држави где Удба још увек дрма.

Баш тако!
Колико сам схватио, циљ промјене устава је елиминисање политичког утицаја на правосуђе у Србији. То је потпуно у реду, ако постоји утицај, а не може се елиминисати без промјене устава (то ми је баш чудно). Након промјене устава требало би се наводно формирати неко тијело (орган, институција или већ шта), које би бирало и именовало судије и тужиоце умјесто Скупштине Србије, која је то до сада радила, а чиме би се наводно елиминисао политички утицај. У БиХ постоји такво тијело и зове се Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС). Међутим, политички утицај тиме не да није елиминисан, него је  присутан у највећој могућој мјери.
Одговори

И данас постоји Високи савет судства и Државни тужилачки савет али су "квоте" у њима тако подешене да министар правде (и у нашем, несрећном, случају - Партија бесмртна) имају превагу приликом гласања за избор судија и тужилаца на други, стални мандат, тј. њихова воља је пресудна.

Укидање пробног мандата је добра ствар (судија није приправник, зар не?), само устројавање посебног тела са другачијим саставом у коме ће преовладавати судије и тужиоци је такође добра ствар. Парадоксално је да су створене боље основе за посебну грану власти а да је све урађено кроз нелегитимну Скупштину.

То опет не значи да треба изабрати било шта осим "не". Иако ме лично могу тангирати ове промене, не могу да их прихватим као легитимне и уставотворне.
Одговори

Најделотворније би било бојкотовање референдума.
Овај има и "нож и погачу" па је унапред познат резултат референдума.
Када би народ игнорисао позив за гласање резултат би био више него јасан...
Одговори

Како може бојкот бити делотворан, када нема цензуса?
Одговори

(15-01-2022, 11:14 PM)Јеремија Пише:  Најделотворније би било бојкотовање референдума.
Овај има и "нож и погачу" па је унапред познат резултат референдума.
Када би народ игнорисао позив за гласање резултат би био више него јасан...

И да бојкотујемо, опет су и нож и погача код њега.
И ја сам до некидан мислио да је референдум решен. Приближно тако мислим и сада. Међутим, Вучићево понашање је врло чудно. Кампања млитава. Он избацио неки спот који се може видети само на Инстаграму. У споту све тамно, он говори тужним гласом, музика депресивна. Као да зове на сахрану а не на гласање ради "светле будућности"... ИТД... Укратко, делује као да прави ситуацију за оба исхода...Или да је из неког разлога врло мрзовољан.
Одговори

Зато што мислим да ни он није толико сигуран колико му ова промена може помоћи у даљем скрнављењу Србије. Потенцијално може отупити оштрицу контроле над правосуђем.
Одговори

[Слика: IMG-e8bfbc6edbb160123825e85e89933a99-V.jpg]
https://i.postimg.cc/pTwcMk3T/IMG-e8bfbc...3a99-V.jpg

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Колико се сјећам и овај устав из 2006. једва је изгласан, било је нешто мало изнад цензуса. То је било послије одвајања Црне Горе, ишла је нека кампања која баш и није будила неко интересовање, али на крају је ипак изгласан устав.
Одговори

Тема овог референдума искључиво је одвајање Космета од Србије. Толико.....
Одговори

Организовани конвој непознатих гласача са КиМ који су дошли албанским аутобусима да гласају у Врању‼️

Локација: Доње Врање, Бирачко место број 36 (Академија техничко васпитачких струковних студија), улица Филипа Филиповића.

Митићу, каква је ситуација доле?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним