Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

Данас Златибор има око 60.000 лежајева, тј. имаће када се заврши ово што је у изградњи. Цела Србија вероватно још нема 100.000. Међутим, туризам је у експанзији и ако се наставе ови тренфдови, брзо ће доћи до 300.000, тј. 10 пута више него у ''Титово време''.
То је добро из три разлога.
Прво, већи број људи може да ужива благодети здравих средина.
Друго, ово је много добро за економију, јер је туризам индустрија будућности (уз ИТ сектор и производњу хране). Посто, у туризму не могу да раде роботи и компјутери.
Треће, екпанзија туризма убрзава обнову капитализма.
Милослав Самарџић(фб објава)

Сјајно запажање,мало нетачно,Златибор сад има много више лежајева,читам ову објаву свака част,апсолутно сам сагласан са Милославом.Знам да си био мета напада поводом изградње тог насеља у КГ које је добар пример здраве тржишне градње,за разлику од уравниловке и монтираних ранг листа за станове из једнопартијског времена.
Баш ћу проверити да ли је РП на државној сиси,нешто ми говори да јесу.Па како онда нису четници самоуправљачи?
Одговори

(07-02-2022, 10:12 PM)РежисерСтари Пише:  
(07-02-2022, 09:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Центар Златибора, то јест насеље, чини 0,2 посто планине Златибор (не два посто). А две трећине насеља чини - зеленило.

Самарџићу,погледах мало твој фб профил,и видим да хвалиш градњу и урбанизацију Златибора.Закључујем на истим,или сличним смо економским мишљењима. 
Знам да су те нападали кад си похвалио комплекс новоградње у КГ,махом у коментарима те нападају четници самоуправљачи,и они који жале за петогодишњим плановима,комунистичком колективизацијом,друштвеном "одговорношћу"и сл.Добри су то људи,неки од њих знају који број опанака у детињству је Дража носио,али суштину равногорског покрета,и његово залагање за капитализам не увиђају.Суштински су за краља,али и државне јасле,за приватну су иницијативу,али да они седе у епсу,Телекому и сл.
Нестварно,75 година након рата,комунизам,онај економски њихов је сан.
У ово сам се уверио милион пута.
Шта да кажем....Нестварно....
Нема наде....Не вреди.....

Има наде, капитализам је јачи од комунизма и сигурно побеђује, само је питање времена. Код вас на Златибору већ је победио.  Ваистину!  
Победио је и у ГМ, то је ваљда први град без иједног државног предузећа, не знам зашто неко рече обратно.
Одговори

На жалост,још није победио међу равногорцима.Код већине царује самоуправљање и институт петогодишњих планова.

Немам ништа на ЗЛ,али памтим онај стари са распалом самопослугом,две швалерске викендице за партијске директоре,и једном друштвеном кафаном.Горе данас раде хиљаде људи,огромне су могућности,пола Ужица горе ради и ствара,маса обичног света горе се досељава,улаже се свуда,и опет не ваља.НЕВЕРОВАТНО.

ПС-Не знам за Гм,стварно ван сам тог терена.
Одговори

(07-02-2022, 07:49 PM)Мића Адмирал Пише:  Cudi me kako neki forumasi ne shvataju sta govori Benito.

"Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете."
Иво Андрић
Одговори

(07-02-2022, 11:22 PM)РежисерСтари Пише:  На жалост,још није победио међу равногорцима.Код већине царује самоуправљање и институт петогодишњих планова.

Немам ништа на ЗЛ,али памтим онај стари са распалом самопослугом,две швалерске викендице за партијске директоре,и једном друштвеном кафаном.Горе данас раде хиљаде људи,огромне су могућности,пола Ужица горе ради и ствара,маса обичног света горе се досељава,улаже се свуда,и опет не ваља.НЕВЕРОВАТНО.

Веће су плате у приватном сектору, него у општини.
Одговори

(07-02-2022, 11:24 PM)Бенито Пише:  
(07-02-2022, 07:49 PM)Мића Адмирал Пише:  Cudi me kako neki forumasi ne shvataju sta govori Benito.

"Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете."
Иво Андрић
Ја мислио цитираћеш неког економисту,који другачије мисли,о економском уређењу,кад оно цитат члана партије,зар се на то спало?
Одговори

Ма јесте... Исто то ме убеђивао Велимир Илић, пуковник удбе у резерви, за Чачак пре 20 година. Супер, рек'о, па почнем да набрајам те чувене чачанске занатлије и трговце, а да ме он прекине када буде изговорио име неког од њих ко не ради за удбу или није био директор друштвеног предузећа са истим производом као и што сад производи. Верглај, верглај нешто ми се Веља ућута...
Милославе, ајде неком другом причај о капитализму у Горњем Милановцу, али немој мени к'о Бога те молим. Тридесет година побеђује СПС у општини, морали они сами да пређу у другу странку да би опет победили. Какве веће плате? Онај тегли задњицу цео боговетни дан док не смркне за 45 иљада, без празника и црвеног слова, а овај или чешће ова, принесе задњицу између 09 и 13 х кроз општину за 43400. И сад овај има већу плату. Е, јес Ти математика....
Одговори

(07-02-2022, 11:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-02-2022, 11:22 PM)РежисерСтари Пише:  На жалост,још није победио међу равногорцима.Код већине царује самоуправљање и институт петогодишњих планова.

Веће су плате у приватном сектору, него у општини.

Већ неколико година,мада велике су разлике од нпр Н.Београда до нпр Лебана,Прибоја,Босилеграда итд.
Одговори

(07-02-2022, 11:39 PM)РежисерСтари Пише:  
(07-02-2022, 11:24 PM)Бенито Пише:  

Иво Андрић
Ја мислио цитираћеш неког економисту,који другачије мисли,о економском уређењу,кад оно цитат члана партије,зар се на то спало?
Овде није реч о економији, него о култури.
Одговори

(07-02-2022, 11:40 PM)Бенито Пише:  Ма јесте... Исто то ме убеђивао Велимир Илић, пуковник удбе у резерви, за Чачак пре 20 година. Супер, рек'о, па почнем да набрајам те чувене чачанске занатлије и трговце, а да ме он прекине када буде изговорио име неког од њих ко не ради за удбу или није био директор друштвеног предузећа са истим производом као и што сад производи. Верглај, верглај нешто ми се Веља ућута...
Милославе, ајде неком другом причај о капитализму у Горњем Милановцу, али немој мени к'о Бога те молим. Тридесет година побеђује СПС у општини, морали они сами да пређу у другу странку да би опет победили. Какве веће плате? Онај тегли задњицу цео боговетни дан док не смркне за 45 иљада, без празника и црвеног слова, а овај или чешће ова, принесе задњицу између 09 и 13 х кроз општину за 43400. И сад овај има већу плату. Е, јес Ти математика....

Стручњак за економију,нема шта. Кез
Одговори

Ко? Ја Сирома' или пуковник  Ракија  ?
Пошто је Милослав несумњива вредност по тем питању.
Одговори

(07-02-2022, 11:57 PM)Бенито Пише:  Ко? Ја Сирома' или пуковник  Ракија  ?
Пошто је Милослав несумњива вредност по тем питању.

Вељина суштина економије је у његовој реченици;догнам-продам. Хармоника
Одговори

(07-02-2022, 11:40 PM)Бенито Пише:  Ма јесте... Исто то ме убеђивао Велимир Илић, пуковник удбе у резерви, за Чачак пре 20 година. Супер, рек'о, па почнем да набрајам те чувене чачанске занатлије и трговце, а да ме он прекине када буде изговорио име неког од њих ко не ради за удбу или није био директор друштвеног предузећа са истим производом као и што сад производи. Верглај, верглај нешто ми се Веља ућута...

Нисам изгледа скоро био у ГМ.
Одговори

Јел'имамо неког из Горњег Милановца на форуму. Из целе општине можда имамо једног, овог дечка што пише само на овој теми.
Замисли, форум који се превасходно бави војском под командом ђенерала Драже Михаиловића, а никог на форуму нема из општине на којој се налази РГ, симболично седиште војске "Горског цара".
Моравички и Топлички округ, као и Пчињски округ (без шопских општина - Босилеград, Димитровград и Црна Трава) су најкомунистичкије општине у Србији. У свим другим окрузима има и овако и онако, али ови су "црна погибија".
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним