16-06-2023, 07:58 PM
Ови су сви остали у шесет шестој.
(16-06-2023, 05:56 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-06-2023, 04:33 PM)Бенито Пише:(16-06-2023, 02:16 PM)Шумадинац Пише: https://6yka.com/kolumne/bijeda-revizion...a-kalabica
Прочитао сам, и као по обичају, дошао до истог закључка. Не зна човек одакле да почне колико је глупости написала особа која се представља као доктор наука.
Стварно доктор наука?
(16-06-2023, 08:01 PM)Николај Пише:(16-06-2023, 05:56 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-06-2023, 04:33 PM)Бенито Пише:(16-06-2023, 02:16 PM)Шумадинац Пише: https://6yka.com/kolumne/bijeda-revizion...a-kalabica
Прочитао сам, и као по обичају, дошао до истог закључка. Не зна човек одакле да почне колико је глупости написала особа која се представља као доктор наука.
Стварно доктор наука?
Знам лика који је доктор правних наука. У нормалом систему не верујем да би завршио средњу школу. Има и сестру, такође доктор правних наука. За њу сам сигуран да не би завршила ни средњу школу.
(17-06-2023, 07:14 PM)luka.luke Пише: Сасвим је логично и нормално да су ликови попут овог доктора Марковића против било какве ревизије, било чега.
Па, они имају трему и када ревизор у аутобус уђе. Не дај боже да им какве озбиљне ревизије претресу испите, дипломе, докторате, именовања, па у..али би се.
(17-06-2023, 07:30 PM)Бенито Пише:Хвала!(17-06-2023, 07:14 PM)luka.luke Пише: Сасвим је логично и нормално да су ликови попут овог доктора Марковића против било какве ревизије, било чега.
Па, они имају трему и када ревизор у аутобус уђе. Не дај боже да им какве озбиљне ревизије претресу испите, дипломе, докторате, именовања, па у..али би се.
Е, ова Ти је за медаљу. Одавно бољег поста није било....
. Кад се видимо.
(12-07-2023, 10:44 PM)Бенито Пише: Сада је "архитектуре" око ИСИ - са већ потпуно јасна.
То је заостали реликт из периода титоистичке државе, квази-научни институт који је дужан да обезбеди "научни темељ" идеологије комунистичке партије. У данашњем времену, други заостали, овог пута политички, реликт је СПС, коме и овај садашњи састав ИСИ-са обезбеђује научну потврду идеолошке потке.
Сарадња је више него јасна. Где год је СПС успео да обезбеди своје водеће место у просвети и култури у Србији, максимално се афирмишу дела аутора из ИСИ -са , а занемарују или чак забрањују (и дан данас) дела оних који, на научни начин, оповргавају лажи титоистичке историографије.
Таквих случајева у Србији има на десетине. Комунисти су главне полуге културе и просвете сачували управо тамо где је удба била најјача и најнемилосрднија, а то су управо оне општине где је Дражина војска имала своје родно место. То су области: Чачка, Краљева, Пожеге, Горњег Милановца, Косјерића, Драгачева, Ивањице.... Ту су СПС и Субнор и даље на монополистичком положају власти у просвети и култури. Њихови кадрови, који ведре и облаче у установама културе и просвете у тим општинама, спречавају на врло подли и подмукли начин ширење историјске истине. Најчешће то чине управо се позивајући на "научне резултате" ИСИ - са.
Борба са њима је непрестана и врло тешка, иако јавност у Србији о томе не зна скоро апсолутно ништа. И борба се, ипак, наставља....