Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТВ серија "Нобеловац"

(07-10-2024, 07:00 PM)sagus Пише:  [Слика: Screenshot-2024-10-07-185837.png]

Ево га и одговор на Бенитово питање који ми је Иван проследио

Ок, тако сам и претпоставио. Само, ако можеш, питај га ко је писао ту "карактеристику". Да ли је то Удбин документ? Уопште, где су то нашли? Да ли су нашли оригинални документ или су преписали из неке литературе? 
Мало нек објасни око самог документа.
ПС врло је важно - објаснићу зашто кад буде одговорио.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(07-10-2024, 11:13 PM)Бенито Пише:  

Ок, тако сам и претпоставио. Само, ако можеш, питај га ко је писао ту "карактеристику". Да ли је то Удбин документ? Уопште, где су то нашли? Да ли су нашли оригинални документ или су преписали из неке литературе? 

УДБА кад пише извештаје сви наши испадну килави, а сви њихови испадну мангупи.
И наравно нема централне теме у БГ 1944/45, а то су масовно убиства, праћена пљачком имовине.
Одговори

Сачекај да видимо о каквом се документу ради.
Одговори

(08-10-2024, 10:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  

УДБА кад пише извештаје сви наши испадну лукави, а сви њихови испадну мангуби.
И наравно нема централне теме у БГ 1944/45, а то су масовно убиства, праћена пљачком имовине.

Неће приказати ни Андрићеву везу са четницима, Жујевићем, Страњаковићем, Васићем, Звонком Вучковићем и др.... Као ни то да Дражу назива "нови Карађорђе" а комунисте "црвена куга".

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ау, људи што волите да....
Сачекајте мало да одговори човек.
Одговори

Одговори

ЕНГЛЕСКА РАДИО-СТАНИЦА

РАДАН Грујичић, шеф антикомунистичког одсека београдске специјалне полиције, почетком деведесетих година прошлог века, у Винздору у Канади, у тестаментарној исповести, аутору овог текста је испричао како је у смирај 1942. године добио дојаву да се у Призренској 7 налази британска радио-станица која се укључује сваке ноћи у 10 сати увече и ради целу ноћ. Када су агенти упали у стан, поред преплашеног адвоката Миленковића и његове мајке, нашли су Андрића како куца на машини. - Писао је "На Дрини ћуприја" - рекао је Грујучић.

https://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8...og-pokreta
Одговори

Како пише Миладиновић из горњег текста, Андрић је имао партијски досије из 1954. године.

Цитат:

"РАТКО Пековић и Слободан Кљакић први су пронашли опипљив документ о Андрићевим везама са равногорцима, наизглед парадоксално, али у његовом партијском досијеу из картотеке ЦК СКЈ, и објавили га у малчице прећутаној књизи "Ангажовани Андрић 1944-1954". Реч је о некој врсти карактеристике, коју су три месеца пошто је Андрић примљен у редове Савеза комуниста Југославије 13. децембра 1954. године, потписали његови пријатељи, књижевници Марко Ристић и Александар Вучо".
Одговори

Сјајан приказ серије:
https://velikeprice.com/kultura/serija-k...c-uzZzQ_7g
Одговори

Колико ми је познато Андрића је Милорад Панић Суреп ''убеђивао'' како је то био обичај код комуниста да приступи КПЈ или га неће бити због свега шта је био и чиме се бавио пре доласка црвених.

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(10-10-2024, 11:26 AM)sagus Пише:  Колико ми је познато Андрића је Милорад Панић Суреп ''убеђивао'' како је то био обичај код комуниста да приступи КПЈ или га неће бити због свега шта је био и чиме се бавио пре доласка црвених.
Да ли има наде да добијем одговор на моје питање?
Одговори

(10-10-2024, 12:25 PM)Бенито Пише:  
(10-10-2024, 11:26 AM)sagus Пише:  Колико ми је познато Андрића је Милорад Панић Суреп ''убеђивао'' како је то био обичај код комуниста да приступи КПЈ или га неће бити због свега шта је био и чиме се бавио пре доласка црвених.

А што је важно да ли су сценаристи добили стари или нови удбашки извештај?
Важно је да је Удба.
Рецимо оно за Пазарца, исто.
Почело је са фељтоном о Калабићу 1962. И чак и тога се још држе.
Одговори

(10-10-2024, 01:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-10-2024, 12:25 PM)Бенито Пише:  

А што је важно да ли су сценаристи добили стари или нови удбашки извештај?
Важно је да је Удба.
Рецимо оно за Пазарца, исто.
Почело је са фељтоном о Калабићу 1962. И чак и тога се још држе.
Као што је опрез мајка мудрости, 
тако је и хронологија родитељка историографије.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним