Поруке: 4,478
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
681
Натлачен је покушао одмах после Априлског рата код Немаца и Италијана да издејствује независну Словенију, по примеру "НДХ" и био одбијен и код једних и код других. После тога није имао избора до да хвата везе на свим странама. Тако да сте добро мислили, био је лош. Све и да није певао шта је певао 1914.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 468
Теме: 1
Придружен: Sep 2019
Углед:
13
Колика је била бројност партизана у целој Југославији пред битку на Сутјесци?
Поруке: 1,239
Теме: 12
Придружен: May 2021
Углед:
293
Знају ли се макар оквирно њихови губици током борби на "Неретви"?
Поруке: 468
Теме: 1
Придружен: Sep 2019
Углед:
13
Јасно. Знам да су много страдали на Сутјесци, а да их је у време капитулације Италије било око 25.000 у целој земљи, а средином 1942. око 10.000.
Поруке: 1,239
Теме: 12
Придружен: May 2021
Углед:
293
Било би занимљиво упоредити обостране губитке ту, и наредне године током борби у западној Србији, када су комунисти били много боље наоружани.
Да је Бајо прочистио редове и повео боље јединице из ЦГ до борби на Златибору, Јеловој гори итд. не би ни дошло. Али, шта би било кад би било....
Поруке: 12
Теме: 0
Придружен: Apr 2026
Углед:
0
Милославе, када сте били у расправи са Денићем на Балкан Инфо-у прије 5 година сад, водитељ вас је питао о злочинима партизана над свештеницима. Денић се бранио тврдњом да су партизани убијали попове попут Попа Маце, а Ви сте рекли да комунисти клеветају о њему и питали сте који су извори за наводне злочине које је починио. Занима ме Ваша страна приче, јер сам ја из Пљеваља, а Поп Маца је, наводно, убио тетку моје бабе. О томе постоје и књиге и ТВ емисије. Баш ме занима шта Ви знате о томе.