Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Донекле само. И то кад је било већ касно и кад је причињена немјерљива штета Србима и српским националним интересима.
А то моремо видити и по задњем попису у Америци, 2010. године - има 325 000 "југословена" и 180 000 Срба. Значи од три "Србина", само је један Србин.
Поруке: 16,999
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Јел то поуздано, имаш неки извор? Делује баш поразно.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
У праву је мунгос
http://factfinder2.census.gov/faces/tabl...Type=table
Чак је ова мунгосова констатација уводна реченица на Енглеској Википедији о
Америчким Србима (Ђујић се у чланку налази ипак у првом реду)
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 18-10-2014, 01:06 AM од
Громовник.)
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
-Ок, ал мислим да то "званично" није тачно. Нпр. мој отац живи у Србији око 5 година, има држављанство, личну карту и све, али нису хтјели да га попишу уопште.
-Колико год да их има у Америци, за то може бити одговорна само матица. Србија се њих сјети само кад треба да се донира за поплаве, за операције и слично, а иначе их брига и ђе су и колико их има, иако чак трећина (или можда половина) Срба не живи у Србији. Званично, (English wiki) има 15 милиона Срба укупно.
-На овом попису који је поставио Громовник има 130 000 Словена (Slavic) - што су вјероватно несретни Срби.
(Последња измена: 18-10-2014, 03:27 PM од
Романија.)
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(18-10-2014, 03:02 PM)Романија1 Пише: -Ок, ал мислим да то "званично" није тачно. Нпр. мој отац живи у Србији око 5 година, има држављанство, личну карту и све, али нису хтјели да га попишу уопште.
То потпада у ово "margin of error"
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 145
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
14
(13-10-2014, 01:11 AM)Милослав Самарџић Пише: (12-10-2014, 06:18 PM)Игмански Четник Пише: (12-10-2014, 02:32 PM)Романија1 Пише: По овом питању, ја бих свакако подржао Јевђевића. "Југословенски" је Дража користио само формално, ради легалности током рата, док је после рата то апсолутно неприхватљиво користити (замислите кад би се Српски културни клуб називао Југословенским) Нити је у тим организацијама и одборима било Југословена нити других нација сем Срба.
(12-10-2014, 01:31 PM)Игмански Четник Пише: Перица је био веома млад,а људи не схватају да је раскол дубље природе и настао је између осталог и због страха Ђуића да не буде изручен комунистима у сфрј.
Па и Јевђевића су комунисти ништа мање хтјели од Ђујића, и био је велики притисак на Италију да се он изручи.
Јесу брате,само он није сарађивао са удбом као што је то чинио Ђуић
Нисам видео доказ да је Ђујић сарађивао са Удбом, напротив?
Брате Милославе,треба питати људе у дијаспори који сигурно знају о чему сам причао,да ли неко зна можда због чега је СНО пристала уз Јевђевића,а не уз Ђуића или нпр.због чега је обустављена истрага и ућуткивани сведоци о убиству Драгише Кашиковића и сироте девојчице?
ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Углед:
1,870
Брате, имам утисак да си чуо неке гласине, народ свашта прича.
Ђујић је био члан и функционер СНО, а СНО је стипендирала студије његове деце, касније, кад су порасла. Колико се сећам, Јевђевић у својим мемоарима не помиње СНО, а од руководилаца СНО нисам чуо да је Јевђевић сарађивао са њима.
У Чикагу сам поред осталих упознао и фамилију Иванке Милошевић, мајку, ујака, бабу и деду, задржао сам се код њих неколико дана. Био сам са мајком Драгицом на Иванкином гробу. Ни они, а ни ма ко други, нису никад поменули Ђујића у том контексту. Нити у ма ком контексту који би макар наговештавао сарадњу са Удбом. Напротив, чуо сам само то да га је Удба пратила, да су покушавали да га убију, да издејствују изручење, и сл.
Углед:
14
(19-10-2014, 12:36 PM)Милослав Самарџић Пише: Брате, имам утисак да си чуо неке гласине, народ свашта прича.
Ђујић је био члан и функционер СНО, а СНО је стипендирала студије његове деце, касније, кад су порасла. Колико се сећам, Јевђевић у својим мемоарима не помиње СНО, а од руководилаца СНО нисам чуо да је Јевђевић сарађивао са њима.
У Чикагу сам поред осталих упознао и фамилију Иванке Милошевић, мајку, ујака, бабу и деду, задржао сам се код њих неколико дана. Био сам са мајком Драгицом на Иванкином гробу. Ни они, а ни ма ко други, нису никад поменули Ђујића у том контексту. Нити у ма ком контексту који би макар наговештавао сарадњу са Удбом. Напротив, чуо сам само то да га је Удба пратила, да су покушавали да га убију, да издејствују изручење, и сл.
А може ли неко да зна разлог због чега се каже да Јевђевић није сарађивао са СНО?
Углед:
1,870
Милим да је разлог што је Јевђевић тада живео у Риму, а Ђујић у Чикагу, где је седиште СНО за Америку.
Углед:
14
Да ли је неком познато да су се у салама покрета који је водио Ђуић убрзо након разлаза почеле скидати слике Чиче са зидова,оне су касније враћене.
Наравно да је главни разлог био југословенство које честити војвода Јевђевић није подносио,а други разлог је и што Ђуић није подносио школоване официре и кад је ојачао и окупио око себе своје људе из својих крајева почео је раскол.