Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Овај филм морате видети!

(29-04-2015, 01:28 AM)Felix Пише:  
(29-04-2015, 12:50 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-04-2015, 09:38 PM)Felix Пише:  После 26. година од пада Берлинског зида дочекасмо најзад да одгледамо нешто нормално на РТС.
Одличан филм, Милославе и ваш наступ је одличан. Све честитке. Претпостављам да има још материјала за ону првобитно најављивану верзију документарца и да ће се и то радити?
Хвала!
Има материјала за много документараца, даће Бог да их урадимо.

Мислио сам на Зечевићев "Суђење столећа" а у Драшковићевој продукцији. Јел ће бити и то?
Не верујем.
Одговори

Реприза је у 2,14 по српском времену, Други програм РТС-а може се гледати на Тотал ТВ из целог света:
http://www.totaltv.tv/Total+TV/1/Srbija.shtml
Одговори

Стварно сјајна ствар. Понос после толико времена.

Ипак не смемо никако да будемо опијени да ће се сада ствари средити и доћи на своје место.
То што ми, који све то знамо, гледамо ништа не значи. треба усадити људима у главу то да су Комунисти лажови који су фалсификовали историју. Треба избрисати 60 година кљуцања народа а то (нажалост) сат и по времена на РТС не може да уради.
Ипак, велики помак. Огроман.

Свака част свима који су учествовали и допринели да се ово реализује.
Одговори

Добар филм. Једино су могли да мало више истакну да није било више борбе са Нијемцима због страшне одмазде над цивилима.
Одговори

Пропустих нажалост и премијеру и репризу.. на јутјубу нема још увек ал зато се појавило на купујемпродајем сајту за 400 динара ЦД. Ваљда ће репризирати неко опет...

[Слика: t1538.gif]
Одговори

(29-04-2015, 12:59 AM)Милослав Самарџић Пише:  И на сајту РТС-а видим само позитивне коментаре:
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/RT...kazna.html
Коментари са сајта РТС-а:

(utorak, 28. apr 2015, 21:34)
Ivan [neregistrovani] o pošalji odgovor
Čiča
Svaka čast.Konačno na nacionalnoj televiziji mogla je da se čuje prava istina o našem đeneralu i nepravdi nanetoj njemu i srpskom narodu.
(utorak, 28. apr 2015, 22:28)
Plavi [neregistrovani] o pošalji odgovor
Korak napred
Dobro je da je RTS emitovao ovaj dokumnetarac. Značajan korak ka upoznavanju istine!

(utorak, 28. apr 2015, 23:08)
Владимир [neregistrovani] o pošalji odgovor
Истином ка помирењу
Захваљујем се РТС-у и свима који су учествовали у изради и емитовању ове емисије. Волио бих да је емитована на првом каналу али и ово је велики успјех у покушају да се исправи историјска неправда нанијета једном покрету и његовом вођи. Надам се да ће уз Божију помоћ коначно бити скинута љага са имена Ђенерала Драже Михаиловића и његове Југословенске Војске у Отаџбини - Четника. Њихова рехабилитација била би побједа искључиво правде и истине, а никако неке идеологије или неког режима. Том рехабилитацијом требамо коначно завршити међусобне подјеле које су нас прескупо коштале у 2. Свјетском рату, гдје смо управо у братоубилачком рату, а не од Фашиста Нијемаца и Италијана, имали највише жртава изузимајући оне од Усташа. Дај Боже да више никад не дигне руку брат на брата, Србин на Србина, и да се држимо поруке коју нам је Св. Сава оставио: " Само Слога Србина Спасава".

(sreda, 29. apr 2015, 01:19)
Јован [neregistrovani] o pošalji odgovor
Невероватно добро!
Све је сјајно. Слика, тон, миксови, а тек учесници...и приказани архивски снимци и документи....
Треба репризирати више пута!

(sreda, 29. apr 2015, 02:32)
anonymousМиро Микетић [neregistrovani] o pošalji odgovor
Дража Михаиловић Херој и казна
Једна од најдражих вијести за мене је новост да ће наш Чича бити рехабилитизован.Чича је оличење храбрости, народни воћа, херој, човјек који је чак на крају својих ријечи на суду у Београду је рекао ''Чувајте ми Србију''. Хвала РТС да сте се усудили да кажете и покажете истину. Ја сам велики поборац помирења, али на поштен и на људски начин. Онако како нас је Свети Сава учио, јер без нашег јединства нема нам спаса. Понављам, честитам РТС и надам се да ће мом идолу Чичи бити скинута љага. Хвала

(sreda, 29. apr 2015, 03:52)
anonymous [neregistrovani] o pošalji odgovor
Konacno
Molim vas da emitujete ovaj film jos nekoliko puta. Tesko je nakon toliko decenija propagande nesto promeniti ali imamo obavezu prema sebi samima da to pokusamo.

(sreda, 29. apr 2015, 04:03)
Raul [neregistrovani] o pošalji odgovor
Istorija
istoriju pisu pobednici, tako da i istina o Generalu Drazi Mihailovicu, nije mogla biti obelodanjena zadnjih 70 godina... ali... kako kazu... "Pravda je spora, ali dostizna!!!"

(sreda, 29. apr 2015, 09:15)
“Генерал Михаиловић – Херој и казна“.
Било би лепо да поново прикажете ову емисију,има и нас који нисмо били у могућности да је погледамо. Ја о овој теми знам много,али би волео да видим први пут објављене снимке из Прањана приликом спашавања пилота. Хвала!

(sreda, 29. apr 2015, 09:40)
Lazar Bojanić [neregistrovani] o pošalji odgovor
Film koji je stavio pod znak pitanja moje znanje i shvatanje istorije
imam 46 godina i nisam neiskusan ali juče sam ostao zatečen ...slučajno sam juče pogledao ovaj odličan film i ni sam ne znam zašto sam se zadržao na njemu dok sam uobičajeno prebaciovao kanale .

Film je u potpunosti izvukao tlo pod mojim nogama i doveo u pitanje bukvalno sve što su me učili svih ovih godina u školama i na javnoj sceni .

Nisam nacionalono ostrašćen srbin ali poštujem tradiciju i grđanske i demokraktske sam provicijencije ali nisam mogao da poverujem kako su crveni iskrivili istoriju u svoju korist ...nek je samo 10% od filma tačno pa već je mnogo !

(sreda, 29. apr 2015, 10:01)
anonymousБајо [neregistrovani] o pošalji odgovor
Истина
Пре свега хвала РТС-у на храбрости да прикаже овај фантастичан документарац.О овој теми знам много али сам пријатно изненађен новим снимцима и фактима које је господин Драшковић открио.Крајње је време да се о овој теми почне непристрасно говорити.Комунистичка пропаганда је 70 година немилице блатила једног од хероја отпора нацизму.Надам се скорој рехабилитацији ђенерала Михаиловића.И још једном људско хвала господину Драшковићу.

(sreda, 29. apr 2015, 11:51)
Izuzetno
Izuzetno dobar film. Prvo mi se ucinilo da je preteran ali kad su poceli da iznose istorijske cinjenice i dokumente, onda sam shvatio da su to cinjenice (uostalom, ne bi RTS dozvolio nikad neisitne, uvek su o tome vodili racuna). Izuzetno jak film koji mi je dosta promenio misljenje i zbog kojeg sam shvatio sa kim je u stvari Tito saradjivao i po cijom komandom su granice na ovim prostorima odradjene ovako kakve su danas i samim time postavio temelje za ratove 90'tih, ko je uveo jos dodatne nacije koje nisu bile u Kraljevini Jugoslaviji (to se moze zakljuciti, nije direktno u filmu spomenuto)... Ovaj dokumentarac je pokazao da istoriju stvarno pisu pobednici i da Cetnici Draze Mihajlovica nisu saradjivali sa okupatorom vec da se radilo o klasicnoj gerilskoj taktici inflitracije. Istina je, svako je pravio ratne zlocine ali nema nigde nijedan jedini dokaz da je to Draza Mihajlovic naredio niti njegov vrh.Mogla bi jos jednom repriza, i malo jaca najava, jer ovakve filmove treba videti (isto ide mala zamerka i za dokumentarac sa Putinom, "Krim: Povratak kuci"

(sreda, 29. apr 2015, 11:59)
Gledateljka [neregistrovani] o pošalji odgovor
Molim reprizu
Da li postoji mogucnost da ovaj film ponovo prikazete. Jako mi je zao sto nisam mogla gledati.

(sreda, 29. apr 2015, 12:26)
Marko [neregistrovani] o pošalji odgovor
Vreme je
Krajnje je vreme da se ispravi nepravda ucinjena kako Drazi, tako i srpskom narodu. Ovaj film je ogroman korak u otkrivanju istine koja je toliko godina skrivana.

(sreda, 29. apr 2015, 12:27)
Новичић Милан [neregistrovani] o pošalji odgovor
Реприза
Било би одлично да ово репризирате на Првом каналу у неком ударнијем термину и дану!

(sreda, 29. apr 2015, 12:32)
Славица [neregistrovani] o pošalji odgovor
Казна без злочина
Рехабилитација!

(sreda, 29. apr 2015, 12:48)
Dragan Stanković [neregistrovani] o pošalji odgovor
Istorijska istina
Mi smo emotivan narod, a takvi smo i u politici i istoriji.Pobednici pišu istoriju, što je tačno, i tu premisu su komunisti iskoristili do kraja. Njihova istina je bio deo borbe za vlast za vreme i posle drugog svetskog rata. Ni po babu ni po stričevima.
Američka istina o građanskom ratu tamo negde u Evropi je nešto što je nafilovano sa njihovim načelnim stavom o komunistima. O tome treba voditi računa kada se gleda ovaj film.
Film ilustruje pripovedanje sa dokumentima. Ima još dokumenata koji nisu navijački obojeni, koji nisu uzeti u obzir.
Ovo sve treba uzeti u obzir kada se film, koji ima nesumnjive vrednosti, gleda. Izgleda da nije sazrelo vreme za objektivno ocenjivanje istorije.Za istoriju je period od 70 godina relativno mali da bi se objektivno razmišljalo i ocenjivalo.
Meni lično ostaje nejasno zašto je Čerčil odabrao Tita i partizane, a ne četnike, u borbi protiv nacista. Možda bi realan odgovor na to pitanje pomogao da se ovaj deo istorije realnije sagleda.

(sreda, 29. apr 2015, 13:03)
Hm!
A sta je sa cetnickim trojkama? Gde su te cetnicke ofanzive protiv Nemaca? Koje bitke su oni dobili? Gde su bili kad je bio sremki front? Zna se samo da su spasili one pilote i to je sve od veceg znacaja.
Одговори

(29-04-2015, 01:33 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-04-2015, 01:28 AM)Felix Пише:  
(29-04-2015, 12:50 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-04-2015, 09:38 PM)Felix Пише:  После 26. година од пада Берлинског зида дочекасмо најзад да одгледамо нешто нормално на РТС.
Одличан филм, Милославе и ваш наступ је одличан. Све честитке. Претпостављам да има још материјала за ону првобитно најављивану верзију документарца и да ће се и то радити?
Хвала!
Има материјала за много документараца, даће Бог да их урадимо.

Мислио сам на Зечевићев "Суђење столећа" а у Драшковићевој продукцији. Јел ће бити и то?
Не верујем.
Може ли то неко други да преузме да одради, ако Зечевић не може. Овде стоји да су снимци из руског архива, Милославе да ли си имао прилике да погледаш нешто од њих?
http://www.pressonline.rs/zabava/life-st...-sudu.html
Одговори

Да, има укупно око 20 минута и све их је преузела наша Кинотека.
Суђење ће бити последња епизода моје серије о Дражи, која следи после серије КЈ.
Одговори

Ја лично мислим да би требало исфорсирати репризу на РТС1.што пре.Филм је заинтересовао неке људе који нису имали појма о тим догађајима.
Одговори

Да се и ја јавим.Нема шта још много да се каже у вези филма.
Што се тиче мене, најјачи утисак, и уједно све оно што је било тада и све што се дешавало до сада, стаје у оних пар реченице оног декице.Апсолутно све.

Оно што је добра вест, колико видим, реприза ће бити на РТС 1 8. маја у 11 сати.Видећемо да ли ће остати, или ће неко одлучити да се не пусти емисија.У да можда не јуче се видео јасни одговор на пуштање филма на двојци.

Кад већ пишем да искористим прилику, да питам г-дина Самарџића, да ли планирате да други део вашег документарца КЈуг у 2. св. рату продајете на двд-ијевима?
Одговори

Да, репризе су на првом програму: 8. маја у 11:10h и 9. маја ујутру у 05:03h

http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/1...2015&day=8&
Одговори

(29-04-2015, 10:04 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, има укупно око 20 минута и све их је преузела наша Кинотека.
Суђење ће бити последња епизода моје серије о Дражи, која следи после серије КЈ.
Када и где ће моћи да се види тај материјал у целини?

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(01-05-2015, 03:41 PM)Ратко Пише:  Да, репризе су на првом програму: 8. маја у 11:10h и 9. маја ујутру у 05:03h

http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/1...2015&day=8&
Већ је скинуто са програма, само да знате да је скинуто на захтев продуцента, а не РТС-а. Продуцент преговара са РТС-ом о бољем термину, дакле 20 или 21 час.
Одговори

(01-05-2015, 03:04 PM)Чеда Пише:  Кад већ пишем да искористим прилику, да питам г-дина Самарџића, да ли планирате да други део вашег документарца КЈуг у 2. св. рату продајете на двд-ијевима?
Мислим сам да се ДВД не штампа, али пошто има релативно доста захтева, сад сам у фази предомишљања. Smile
Не може бити ХД, да ли би то био проблем?
Са ДВД-ија се не може пуштати ХД.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним