(29-11-2013, 11:51 AM)Громовник Пише: ...
1) - Шта је то Карађорђе подигао кад није успео ни Србију да ослободи од Турака?
2) - Слање младог Српског меса на запад? Па ја не знам кога је тај запад ишколовао и подигао, па послао у Србију да владају, дал' Карађорђевиће или Обреновиће? И ко је увек од тих западних школа имао проблема да ни свој Српски језик да научи како треба, Карађорђевићи или Обреновићи?
3) - Ко оно уведе парламентаризам у Србију, Карађорђевићи или Обреновићи? И ко беше задивљен демократијом, толико да је преводио дела енглеских политичара и филозофа на Српски?
Није можда баш овде место да о томе причамо, али добро. На крају и не морамо да се слажемо свуда. Ја данас карађорђевићима не би дао ни трафиком да управљају, а не Државом. Али не могу они по злу да се мере са обреновићима. Треба ту ДОБРО познавање историје...
1) - Не може да се каже: "Није успео!"
Србија се против турака под њим дигла на устанак!
Што није то одмах могло да успе (крив је турски савезник наполеон), али је то нама Србима био ТЕМЕЉ на чијем Духу је Србин почео и да не размишља више о турској окупацији! Мада истини за вољу, све оне претходне буне, помори, бежања - сведоче да НИКАД Србин ту окупацију није прихватао. Где је могло, рецимо Црна гора, турчин није никада ни ушао!
Са друге стране, Карађорђе ни једну битку није изгубио!
Значи Бог је био са њим!
Прави Владар, ни своју породицу није штедео, ако се огреши о Морал!
Био је Црквен, али је био и Велики Русољуб!
А не као милош, Црквен а германофил (паре од извоза свиња...).
Велика је то прича...
2) - Пусти сада данашње карађорђевиће...
Обреновићи су младе Србе, нон стоп слали на запад на школе!
Ту су се они ЗЛУ учили и по повратку то ЗЛО ширили по Држави.
Ретки су били попут Светога Николаја, да су знали где је Србима место у свему томе.
Обреновићи су убили Карађорђа и отерали му породицу на запад.
Али, не мислим ја да су они достојни Круне, већ да су мање недостојни од обреновића, али ДУГА прича...
3) - Свим овим сам хтео да кажем следеће:
Карађорђе је био Искрени Православац, Русољуб и Србин!
Убио га је милош обреновић, који то све није био и који је направио Државу која је висила западу на јаслама, а место Русији (што би Карађорђе). Карађорђе је био екстремно не толерантан на све оно што је милош допустио, а из личних интереса.
Али, дуга прича...
(29-11-2013, 02:51 PM)херцеговац Пише: Па ја би му је двапут скинуо и у 'Стамбол лично носио, љубио и папучу падишаху САМО када би знао да ће то изађи на ползу СРПСТВУ и да ће осванути СЛОБОДНА Србија и васколико српство обједињено!
Ја НИКАД не бих скинуо главу неком невином (а таман посла Праведном и Заслужном), па таман да ме "неко" убеди да би све на свету ЦВЕТАЛО!
Убиство Карађорђа је СТРАШНА ствар у нашој Историји!
Једина гнусоба већа од те, је продаја Слободана Милошевића ЖИВОГ, у хаг нашим непријатељима, а да га убију!
Такви потези су уводи у ВЕЛИКА зла и патње.
И за такве ствари НЕМА НИКАКВОГ оправдања - то су ЗЛОЧИНИ!
Ако се некада милош можда и није кајао, али се Српски Народ, никад са тим није САГЛАШАВАО, или то ПОДРЖАВАО. Зато су Радикали и били толико популарни некада, а са њима и наравно Црква, али и Русија...