Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија на РТС-у "Александар" о Витешком Краљу Александру I Карађорђевићу

Карађорђевићи су највеће зло које нас је могло задесети. Комунизам је природан наставак онога што су они започели.

Обреновићи су подигли Србију.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(29-11-2013, 01:26 AM)херцеговац Пише:  Карађорђевићи су највеће зло које нас је могло задесети. Комунизам је природан наставак онога што су они започели.

ТАЧНО.
Одговори

(29-11-2013, 01:26 AM)херцеговац Пише:  Карађорђевићи су највеће зло које нас је могло задесети. Комунизам је природан наставак онога што су они започели.

А неће бити тако Херцеговац!

Нису обреновићи подигли Србију, већ Карађорђе, по Божјем Допуштењу!

Да би га обреновићи сурово убили и дали паши на босфор!
Да би нас Србе тако удаљили и од Православља и од Царске Русије, а кроз цео 19. век!

Они су од Србије направили аустроугарско КУЧЕ и били иницијатори духовне разградње Српског Народа, а слањем младог Српског меса на запад по индоктринацију прљавим демократским и јеретичким глупостима! Ти обреновићевски немачкари, су ТЕМЕЉ за демократију, масонство и комунизам (бољшевизам) у Србији!

Карађорђевићи су како који, али НЕМЕРЉИВО мање штетни од обреновића. Они су бар до пропасти Царске Русије, били Православни и Русофили. Што је Александар дебело после забраздио, али упао је у бразду (ожиљак) који су обреновићи нанели Српству!

Ожиљак који траје до данас.

Ово је само (благи) увод у ЗЛО које се зове обреновићевштина. Али то тражи потпуно посебну тему.
Одговори

Беседа Светог владике Николаја Жичког на двадесетогодишњем помену Краљу Александру I Карађорђевићу
Одговори

(29-11-2013, 11:07 AM)Лепи Бора Пише:  Нису обреновићи подигли Србију, већ Карађорђе, по Божјем Допуштењу!

Да би га обреновићи сурово убили и дали паши на босфор!
Да би нас Србе тако удаљили и од Православља и од Царске Русије, а кроз цео 19. век!

Они су од Србије направили аустроугарско КУЧЕ и били иницијатори духовне разградње Српског Народа, а слањем младог Српског меса на запад по индоктринацију прљавим демократским и јеретичким глупостима! Ти обреновићевски немачкари, су ТЕМЕЉ за демократију, масонство и комунизам (бољшевизам) у Србији!

Карађорђевићи су како који, али НЕМЕРЉИВО мање штетни од обреновића. Они су бар до пропасти Царске Русије, били Православни и Русофили. Што је Александар дебело после забраздио, али упао је у бразду (ожиљак) који су обреновићи нанели Српству!

Ожиљак који траје до данас.

Ово је само (благи) увод у ЗЛО које се зове обреновићевштина. Али то тражи потпуно посебну тему.

Шта је то Карађорђе подигао кад није успео ни Србију да ослободи од Турака?

Слање младог Српског меса на запад? Па ја не знам кога је тај запад ишколовао и подигао, па послао у Србију да владају, дал' Карађорђевиће или Обреновиће? И ко је увек од тих западних школа имао проблема да ни свој Српски језик да научи како треба, Карађорђевићи или Обреновићи?

Ко оно уведе парламентаризам у Србију, Карађорђевићи или Обреновићи? И ко беше задивљен демократијом, толико да је преводио дела енглеских политичара и филозофа на Српски?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Па ја би му је двапут скинуо и у 'Стамбол лично носио, љубио и папучу падишаху САМО када би знао да ће то изађи на ползу СРПСТВУ и да ће осванути СЛОБОДНА Србија и васколико српство обједињено!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(29-11-2013, 11:51 AM)Громовник Пише:  ...
1) - Шта је то Карађорђе подигао кад није успео ни Србију да ослободи од Турака?

2) - Слање младог Српског меса на запад? Па ја не знам кога је тај запад ишколовао и подигао, па послао у Србију да владају, дал' Карађорђевиће или Обреновиће? И ко је увек од тих западних школа имао проблема да ни свој Српски језик да научи како треба, Карађорђевићи или Обреновићи?

3) - Ко оно уведе парламентаризам у Србију, Карађорђевићи или Обреновићи? И ко беше задивљен демократијом, толико да је преводио дела енглеских политичара и филозофа на Српски?

Није можда баш овде место да о томе причамо, али добро. На крају и не морамо да се слажемо свуда. Ја данас карађорђевићима не би дао ни трафиком да управљају, а не Државом. Али не могу они по злу да се мере са обреновићима. Треба ту ДОБРО познавање историје...

1) - Не може да се каже: "Није успео!"
Србија се против турака под њим дигла на устанак!
Што није то одмах могло да успе (крив је турски савезник наполеон), али је то нама Србима био ТЕМЕЉ на чијем Духу је Србин почео и да не размишља више о турској окупацији! Мада истини за вољу, све оне претходне буне, помори, бежања - сведоче да НИКАД Србин ту окупацију није прихватао. Где је могло, рецимо Црна гора, турчин није никада ни ушао!
Са друге стране, Карађорђе ни једну битку није изгубио!
Значи Бог је био са њим!
Прави Владар, ни своју породицу није штедео, ако се огреши о Морал!
Био је Црквен, али је био и Велики Русољуб!
А не као милош, Црквен а германофил (паре од извоза свиња...).
Велика је то прича...

2) - Пусти сада данашње карађорђевиће...
Обреновићи су младе Србе, нон стоп слали на запад на школе!
Ту су се они ЗЛУ учили и по повратку то ЗЛО ширили по Држави.
Ретки су били попут Светога Николаја, да су знали где је Србима место у свему томе.
Обреновићи су убили Карађорђа и отерали му породицу на запад.
Али, не мислим ја да су они достојни Круне, већ да су мање недостојни од обреновића, али ДУГА прича...

3) - Свим овим сам хтео да кажем следеће:
Карађорђе је био Искрени Православац, Русољуб и Србин!
Убио га је милош обреновић, који то све није био и који је направио Државу која је висила западу на јаслама, а место Русији (што би Карађорђе). Карађорђе је био екстремно не толерантан на све оно што је милош допустио, а из личних интереса.
Али, дуга прича...

(29-11-2013, 02:51 PM)херцеговац Пише:  Па ја би му је двапут скинуо и у 'Стамбол лично носио, љубио и папучу падишаху САМО када би знао да ће то изађи на ползу СРПСТВУ и да ће осванути СЛОБОДНА Србија и васколико српство обједињено!

Ја НИКАД не бих скинуо главу неком невином (а таман посла Праведном и Заслужном), па таман да ме "неко" убеди да би све на свету ЦВЕТАЛО!

Убиство Карађорђа је СТРАШНА ствар у нашој Историји!

Једина гнусоба већа од те, је продаја Слободана Милошевића ЖИВОГ, у хаг нашим непријатељима, а да га убију!

Такви потези су уводи у ВЕЛИКА зла и патње.
И за такве ствари НЕМА НИКАКВОГ оправдања - то су ЗЛОЧИНИ!

Ако се некада милош можда и није кајао, али се Српски Народ, никад са тим није САГЛАШАВАО, или то ПОДРЖАВАО. Зато су Радикали и били толико популарни некада, а са њима и наравно Црква, али и Русија...
Одговори

(29-11-2013, 11:34 PM)Лепи Бора Пише:  Пусти сада данашње карађорђевиће...
Обреновићи су младе Србе, нон стоп слали на запад на школе!
Ту су се они ЗЛУ учили и по повратку то ЗЛО ширили по Држави.

Ко прича о данашњим Карађорђевићима? Где су се школовали Краљ Петар, Краљ Александар и Кнез Павле?

Одговори

Чуј га, учили се злу. Важно да се на супротној страни учи само добро. Rolleyes

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(29-11-2013, 11:29 AM)Вукашин Петковић Пише:  Беседа Светог владике Николаја Жичког на двадесетогодишњем помену Краљу Александру I Карађорђевићу
...

Одгледајте овај горе видео што постави Вукашин.

Ни једну реч Свети Владика није рекао, а која није Истина!
Александар је Срцем волео Српски Народ и то је Чињеница. Исто као и Краљ Петар 1. и Карађорђе. Сви су они били несебични и Пожртвовани, а за ДЕБЕЛУ разлику од себичних сељачина и помодара обреновића.

Узевши у обзир, где су и Петар 1. и Александар образовани и шта им је дато, све њихове потезе (од којих су многи ТРАГИЧНИ), тако треба и разумети - као трагичност једне ситуације, за коју они нису суштински криви, већ обреновићи.

Што се тиче свега тога, Главом је Александар платио своје грешке. А та династија Круном!

Али због тога уздизати обреновиће?

Који су УБИЛИ Карађорђа, а децу му распудили по иностранству?
Који су Србију аустроунгаризовали и разбили природну везу са Русијом?
Који су развили у Србији подцењивачки однос ка Српској Традицији и увели малограђанско западњачење?
Чији су СЛЕДБЕНИЦИ демократе (као партија) и социјалисти, а духовни следбеник једно говно попут васе пелагића?
Обреновиће које су и које, сви редом Српски душмани величају?
...

То све не може стајати, мада су обе те династије данас безпредметне.

Што се тиче Александра, о коме говори ова серија.

Очито је да је био ЈАКО плитак са живцима. Има негде на Погледима и један снимак, са кога се то да и видети. Ствар је по мени једноставна (Боже ми Опрости). Александар није у довољној мери био Духовно Јак, да би успео да претрпи ОГРОМНЕ муке и СТРАШНЕ дилеме, које је имао у својој владавини. Тако да је доносио исхитрене одлуке, јер је практично био сломљен. Уместо умом, решавао је проблеме Срцем, а то тако не може испасти Добро никада. Морао је знатно више времена у младости проводити у Цркви и са Духовним Монасима, односно у читању Духовне литературе и Посту, Молитви, на Литургији, другим речима бити Црквен!

Али кретенска мода тог времена није га омашила. То и тако "васпитавање" Српских Владара, не сме се НИКАДА више у будућности поновити! То је тотално супротно ТРАДИЦИЈИ васпитања Српских Владара.

Треба то ДОБРО запамтити!
Одговори

(30-11-2013, 02:33 PM)Лепи Бора Пише:  Александар је Срцем волео Српски Народ и то је Чињеница.

Исто као што је волео свог брата ког заточи у лудници?

Ако је Срцем волео Српски народ што не обиђе једном Српске рањенике у Првом светском рату?

Што не поможе ратним инвалидима који су дали делове тела за његову Југославију, него су морали да просе?

Одговори

(30-11-2013, 11:52 PM)Громовник Пише:  Исто као што је волео свог брата ког заточи у лудници?

Ако је Срцем волео Српски народ што не обиђе једном Српске рањенике у Првом светском рату?

Што не поможе ратним инвалидима који су дали делове тела за његову Југославију, него су морали да просе?

Не знам за његовог брата ништа. Што није обилазио рањене, мислим зато што није имао живаца за тако тешку ствар.

А ово у вези инвалида и послератног третмана Српских Јунака, то му је опасна замерка.

Не пада ми на памет да браним све његове поступке, таман посла.

Али не мислим да као човек заслужује потпуну осуду. Мало му је дато (да ваља), а страшне проблеме је имао у животу. Нешто слично као Његош, није био човек спреман да Влада. Његош је био рецимо Добар човек и савршен песник, али као Владар мрка капа.

Тако и Александар, из удобности Краљевског дома, директно у пустиње, крв, распадање и лудило. Па цео први рат, па пропаст Царске Русије, Солунске енглеске уцене, црна рука и "савезници" ... све то му је потпуно извукло тло под ногама. А ту је тек био почетак мука! Па политика после рата, масони, бољшевици, комунисти, фашисти, "браћа" римокатолици, французи, енглези, Бугари, италијани...

Због свега тога, не волим да га строго осуђујем. Да је правио страшне грешке - јесте, али мислим да он не би никада (нпр), пристао на чирчилине уцене као син му Петар 2. Другим речима, где је ситуација била без вишестраног притиска, уверен сам да би свој живот дао за Србију, а да не трепне. Ето, зато га ценим.
Одговори

Само да напоменем: краљ Петар је "Паризлија", краљ Александар је руски ђак, а кнез Павле енглески.
Било би лепо да, као Срби, пишете афирмативније о великанима нашег народа. То, наравно, важи и за Обреновиће и Карађорђевиће.
Поготово зато што би то одговарало истини.
Одговори

(01-12-2013, 02:52 PM)Бенито Пише:  Само да напоменем: краљ Петар је "Паризлија", краљ Александар је руски ђак, а кнез Павле енглески.
Било би лепо да, као Срби, пишете афирмативније о великанима нашег народа. То, наравно, важи и за Обреновиће и Карађорђевиће.
Поготово зато што би то одговарало истини.

Похвалио бих ваш пост, али неста ми поена за данас.

Ја лично не могу да избегнем критику те две династије, а ако говоримо о данашњем стању у Србији и Српству. Поготову не обреновића!

Слажем се да је то опасна ствар и брука, али не може се избећи никако.

Поздрав!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним