Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Злочини четника (ЈВуО)

(25-12-2016, 06:23 PM)Мргуд Пише:  Нисам приметио да је нпр. покољ у Дугопољу довео до распуштања Јасеновца. Значи, врло ти је лош тај аргумент јер оправдава и све оне злочине који су почињени према српском народу.

Не, него је твој аргумент скроз наопак. Да су наставили убијати истим интензитетом као у први пола године 1941. не би једног јединог Србина остало од Словенске границе па до Земуна и све између.

Али нијесу то више радили, зато јер су окусили и сами своје каше коју су спремили Србима.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(30-12-2016, 12:03 AM)мунгос Пише:  
(25-12-2016, 06:23 PM)Мргуд Пише:  Нисам приметио да је нпр. покољ у Дугопољу довео до распуштања Јасеновца. Значи, врло ти је лош тај аргумент јер оправдава и све оне злочине који су почињени према српском народу.

Не, него је твој аргумент скроз наопак. Да су наставили убијати истим интензитетом као у први пола године 1941. не би једног јединог Србина остало од Словенске границе па до Земуна и све између.

Али нијесу то више радили, зато јер су окусили и сами своје каше коју су спремили Србима.

То само показује колико се ти ниси занимао Јасеновцом и оним што се десило тамо. Литературе има заиста много и можеш врло лако да је пронађеш.
Одговори

(01-01-2017, 05:23 PM)Мргуд Пише:  
(30-12-2016, 12:03 AM)мунгос Пише:  

То само показује колико се ти ниси занимао Јасеновцом и оним што се десило тамо. Литературе има заиста много и можеш врло лако да је пронађеш.

Добро, реци нам по годинама 41, 42, 43 и 44, па и 45 колико је одведено у Јасеновац,
Одговори

Прво није могуће да се утврди колико је људи одведено негде јер као што нам је познато не постоје потпуни спискови људи који су завршили у Јасеновцу. Чак шта више ови који постоје су изузетно непотпуни.

Оно што постоји то је чињеница да је Јасеновац од 41 до 45 радио несметано и без ограничења. Нема ни једног податка који указује на то да је усташама неко рекао смањите одвођења и убиства зато што је неко негде починио ликвидацију хрватских цивила.

Да је мање људи завршило у логору 44 него 41 је логично и то из више разлога:

1) устанак
2) оружани отпор
3) смањење српског становништва у Хрватској, Босни, итд. услед геноцида који је спровођен, као и самог страдања у рату и прогона једног дела у Недићеву Србију.

И то су такође чињенице. Значи, Јасеновац је радио у свом пуном обиму све до 45, само је прилив жртава био мањи у односу на 41-у јер је јасно да је највећи покољ учињен 41 док се народ још није организовао и пружио оружани отпор али све оно што је у периоду 41-45 дошло у Јасеновац имало је углавном исту субдину и ту судбину није променила било каква одмазда над хрватским цивилима.
Одговори

Добро, ми к'о да не причамо о истој теми.
Одговори

(03-01-2017, 11:42 AM)luka.luke Пише:  Добро, ми к'о да не причамо о истој теми.

Ми причамо апсолутно о истој теми само што овде неко покушава да представи да је Мане Роквић довео до смањења убијања Срба у Јасеновцу, а то је измишљена прича.
Одговори

(01-01-2017, 05:23 PM)Мргуд Пише:  То само показује колико се ти ниси занимао Јасеновцом и оним што се десило тамо. Литературе има заиста много и можеш врло лако да је пронађеш.

Могу пронаћи а мореш валај и ти, и то добрим дијелом захваљујући мени.Rolleyes

Цијела хрватска држава је била "Јасеновац" и ђе је год који Србин био, од године до стотине (како рече Миле Будак, хрватски министар) за тијех пет година, глава му је висила о концу (ако је већ није изгубио).
Оно о чему ти причаш није ни за басне. Стварност је била таква да то нема ни у хорор филмовима.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(05-01-2017, 02:37 AM)мунгос Пише:  Цијела хрватска држава је била "Јасеновац"

Баш тако.

Уствари, можда и горе. Неумјесно је поређење, али они што су отишли у Јасеновац су се наживили (напатили, али поживили дуже) у односу на оне што су изгорили у властитој кући, заклани на кућном прагу или завршили у најближој јами...
Одговори

Да је цела НДХ била геноцидна творевина не спори нико, али ово релативирање Јасеновца је за мене забрињавајуће тим пре што долази од Срба.
Одговори

(05-01-2017, 12:03 PM)Мргуд Пише:  Да је цела НДХ била геноцидна творевина не спори нико, али ово релативирање Јасеновца је за мене забрињавајуће тим пре што долази од Срба.

Безвезе ти ово
Одговори

Ево једног занимљивог документа.
[Слика: Dokumenti2_jpg_79ed25ce693750092c60a35cd54e3efd.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Да ли је неко гледао представу На Дрини ћуприја? Помињу се неки злочини Срба над Муслиманима у Вишеграду, не знам да ли се то односи на четнике и 1943.
Одговори

Вероватно на октобар 1943. године, ако је реч о Другом светском рату. И то је као по обичају пренадувано.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Мој пријатељ је гледао, и приказивало је неко клање Муслимана у прошлом или Дср па ме питао шта је то било.
Ал у прошлом рату није било клања у Вишеграду.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним