Поруке: 36
Теме: 0
Придружен: Jan 2017
Углед:
3
Шта мислите о песми "Лили Марлен",с обзиром да су је комунисти прогласили неком страшном песмом.
А у песми се уопште не велича нацизам или фашизам.
Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Само што ти на оној фотографији није Љубиша Анђелковић, него Крцо.
Углед:
464
(13-02-2017, 06:34 PM)Милослав Самарџић Пише: (13-02-2017, 03:32 PM)Живојин Мишић Пише: Је ли Вам ово најкомплетнији списак формације?
http://www.pogledi.rs/formacija-jugoslov...43-godine/
Јесте. Могао бих сад нешто да допуним, али то је то.
Пронашао сам један комплетнији фајл и упоредио га са Вашим. Углавном су слични. Значајније разлике постоје код Београдских корпуса и Смедеревског корпуса. Покушаћу ,у току дана, да упоредим и остатак материјала. Материјал има доста штампарских грешека... То кад преправим окачићу на новој теми.
(13-02-2017, 07:27 PM)Бенито Пише: Само што ти на оној фотографији није Љубиша Анђелковић, него Крцо.
У праву си.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 13-02-2017, 07:34 PM од
Перун.)
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Зна ли се судбина Душанке Остојић, Чичине секретарице?
Поруке: 7
Углед:
0
Sta je konkretno navelo Drazu da Kalabica nazove "izrodom"?
Citat "… U srpski Priboj koga je oslobađao izrod Kalabić, ušli smo iscrpljeni, i blatnjavi, sa dva zarobljena nemačka oficira, koja sam vodio zbog zamene sa Nemcima za moju porobljenu porodi... "
Углед:
464
(14-02-2017, 02:15 PM)Petdrag Пише: Sta je konkretno navelo Drazu da Kalabica nazove "izrodom"?
Citat "… U srpski Priboj koga je oslobađao izrod Kalabić, ušli smo iscrpljeni, i blatnjavi, sa dva zarobljena nemačka oficira, koja sam vodio zbog zamene sa Nemcima za moju porobljenu porodi... "
Вероватно си негде пронашао да је ово Дражина завршна реч на суђењу. Овога уопште нема у записнику. Прибој је ослобођен 12. септ. а Дража је тад био на Златибору, нигде се није повлачио. Прибој је заузео Лукачевић са деловима Милешевских корпуса.
Поруке: 7
Углед:
0
Upravo sam tu nasao, bas citam zavrsnu rec. Mozete li postaviti link ka originalanom transkriptu sa zavrsne reci?