Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Ко је најзаслужнији за објављивање Дучићевих дела, након рата, у емиграцији?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ajmo ljudi ovo je lako. Jedan je Ducicev zamljak a drugi je iz CNK.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(24-02-2017, 05:16 PM)Перун Пише:  
(24-02-2017, 05:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Како је Доситеј Обрадовић отишао у Енглеску? Којим превозом?

Је ли оно би ваздушни балон?

Није.
Одговори

(24-02-2017, 05:17 PM)Andrejevic Пише:  Da nije preko kopna jahao konja ili kočije,a preko vode nekim brodom ?
Дилижансом до Ла Манша. Описао је то у аутобиографији.
Одговори

(24-02-2017, 05:41 PM)Перун Пише:  Ко је најзаслужнији за објављивање Дучићевих дела, након рата, у емиграцији?
Професор Петар Бубрешко, резервни капетан, командант позадине Требињког корпуса, а у Америци један од руководилаца СНО и професор француског на једном универзитету.
Ко беше други?
Одговори

Било је лакше погодити овог другог. Члан Централног националног комитета, након рата у САД-у.

Ајмо Милославе. Требињац, ЦНК, после рата емигрирао у САД, током рата делегат владе за Блиски исток.

Одговори

Зато што сам Бубрешка познавао. Smile
Што се другог тиче, да није Ђоновић?
Одговори

Па нема ко други.

Послао сам Вам линк о Драгославу Марковићу. Занима ме да ли је могуће да човек, у то време, дође у нову средину и да нико не открије да је 5 година био у четницима. Пре бих рекао да су га искористили за лов на преостале четнике јер их је добро познавао као и њихове јатаке и територију где су се крили.

Ајмо питање. Ко год хоће.

Одговори

Добио сам, хвала, али немам кад да читам...
Одговори

Завршио је економске науке у једној, а војне у другој земљи. Био је способан политичар. Међутим, по сопственом признању, на крају је био оруђе за туђе интересе. После тог сазнања, повукао се из политике.
Ко је он?
Одговори

(24-02-2017, 10:57 PM)Бенито Пише:  Завршио је економске науке у једној, а војне у другој земљи. Био је способан политичар. Међутим, по сопственом признању, на крају је био оруђе за туђе интересе. После тог сазнања, повукао се из политике.
Ко је он?

Помажи. Је ли био министар?

Одговори

(24-02-2017, 10:57 PM)Бенито Пише:  Завршио је економске науке у једној, а војне у другој земљи. Био је способан политичар. Међутим, по сопственом признању, на крају је био оруђе за туђе интересе. После тог сазнања, повукао се из политике.
Ко је он?

Ђорђе Генчић?
Одговори

Јесте, Ђорђе Генчић.
Извините што ме нема, имам неких проблемчића
Павле, ајде имаш право на три питања, али једно по једно.
Одговори

Ево једно за ујутру.

Генерал, убијен је од стране Бугара, споменик су му уништили Бугари. Ко је у питању?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 34 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним