Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Ајде одговорите на ова питања да нам не остаје.
Цитат: Па ево стоји ово:
-у другој деценији 18 вијека је основан још један Манастир у Славонији, као метох Манастира Ораховица; који је то Манастир?
А може и сљедеће:
Један од првих забиљежених отпора Срба на простору данашње хрватске католичењу и насиљу десио се половином 18 вијека.
Које тачно године, гдје и зашто и како се звала буна и ко јој је вођа?
Цитат:А ово заборависте:
2. Најмање три болнице - групе рањеника или реконвалесцената које су комунисти поубијали четницима?
3. Име барем једног рањеног или болесног четника који је пао у руке комунистима и преживео?
Одговор на 2. Милослављево питање:
1. Негован Арсенијевић
2. Непосредно пред четнички злочин у селу Вранић
3. Кесеровићеви четници (нисам сигуран за ово)
4. Зеленгора (сигурно је било примера након битке на Зеленгори)
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 27-03-2017, 08:49 PM од
Перун.)
Углед:
459
Тек сад видех. Још он болдира слова али џаба.
Ево једно лако од мене.
Један од Немањића био је сликар. По којој слици је познат и чији је био отац?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(27-03-2017, 10:51 AM)Vlad Alekš Пише: Док се не појави Бенито са тачним одговором...
Потомци "буржоаских" политачара од пре Другог светског рата, по правилу, нису имали прођу у јавном животу како комунистичке Југославије, тако и потоњих транзиционих Србија. Нема правила без изузетака. Па тако и ово малопре споменуто: две личности су успеле да постигну какав-такав успон на друштвеној лествици. Један од њих је Милан Ст. Протић. Други је унук лидера једне предратне странке. Како се он зове? А није Сулејман Спахо. 
Ево да помогнем. Човек има "несрпско" име и презиме. Сетите се једног врло познатог канадског музичара који је недавно умро. Чуо да је Дилан добио Нобела, па му се слошило.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 2,302
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(28-03-2017, 08:45 AM)Бенито Пише: Леон Коен.
Јесте, Леон Којен. Милан Гавриловић, вођ Земљорадничке странке, му је деда са материне стране.
И ево, било је много питања, ја бих издвојио неколико.
Најинвентивније питање је Бенитово о порасту становништва Сремске Митровице.
Најинтересантније питање ми је било о Карађорђевом устанику који је касније био баја у Тексасу, од ЈВуО.
Питање које ме је највише дирнуло у етнорелигиозном смислу је Бенитово питање о најјужнијем манастиру који је подигао краљ Милутин.
Ето.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 28-03-2017, 10:55 AM од
Vlad Alekš.)
Углед:
459
Из политике најбоље је било 5 стубова.
Углед:
459
(27-03-2017, 09:29 PM)Перун Пише: Ево једно лако од мене.
Један од Немањића био је сликар. По којој слици је познат и чији је био отац?
Ево помоћи:
Насликао је портрет једне неисторијске личности која је доста присутна у епским песмама. Ћерка овог сликара, у епским песмама, води се да је ћерка личности коју је сликар насликао.
Поруке: 2,160
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Вратко Немањић, отац кнегиње Милице?
Углед:
459
Да. Слика је Југ Богдан. Ајде даље.
Поруке: 2,160
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Довршите реченицу.
"Ђе падне глава Павла Ђуришића, нека падне глава и ..."