Поруке: 14,652
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
(20-04-2017, 11:46 PM)Милослав Самарџић Пише: Да. Изгледа да је овај други чланак боље деловао него онај први. 
Намучи ме бре Милославе са овим чланцима само тако!
Већ по други пут због тебе кратим брадурину а и жилети нису баш квалитетни као некад.
Чуде ми се комшије.... веле: "Шта ти би? Опет си се рашчетничио?"
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(21-04-2017, 11:43 AM)Шумадинац Пише: Намучи ме бре Милославе са овим чланцима само тако!
Већ по други пут због тебе кратим брадурину а и жилети нису баш квалитетни као некад.
Чуде ми се комшије.... веле: "Шта ти би? Опет си се рашчетничио?" 
Пусти косу и глуми мало Кондора.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
897
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
459
(21-04-2017, 11:59 AM)Шумадинац Пише: Кондор ти по глави, што да пустим косу? Ја је не држим. 
Што сам се наслушао шумадијског шумора док сам студирао. Не зове се само шумадијски јер га причају Шумадинци, него кад га испричају само се они смеју.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
897
Д М
Углед:
459
(21-04-2017, 12:13 PM)Шумадинац Пише: Можда су то наследили од вас Ерцова. 
Ми смо ти још гори ако хоћеш искрено.
Углед:
897
(21-04-2017, 12:17 PM)Перун Пише: (21-04-2017, 12:13 PM)Шумадинац Пише: Можда су то наследили од вас Ерцова. 
Ми смо ти још гори ако хоћеш искрено.
Ћут'... језик прегризао! Појавиће се овденак Брада са његовом "дискриминацијом Срба преко Дрине".
Д М
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Глупа тема. Па командант ЈВуО ђенерал Михаиловић је носио браду, командантт Горске Гарде Никола Калабић је носио браду, командант Динарске дивизије војвода Момчило Ђујућ је носио браду, Четнички војвода Павле Ђуришић је носио браду, командант ШРО пуковник М. Палошевић је носио браду...
Углед:
459
(23-05-2017, 09:37 AM)Ултрадесничар Пише: Глупа тема. Па командант ЈВуО ђенерал Михаиловић је носио браду, командантт Горске Гарде Никола Калабић је носио браду, командант Динарске дивизије војвода Момчило Ђујућ је носио браду, Четнички војвода Павле Ђуришић је носио браду, командант ШРО пуковник М. Палошевић је носио браду...
Прочитај Самарџићеве чланке, ту све пише.
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(23-05-2017, 10:13 AM)Перун Пише: (23-05-2017, 09:37 AM)Ултрадесничар Пише: Глупа тема. Па командант ЈВуО ђенерал Михаиловић је носио браду, командантт Горске Гарде Никола Калабић је носио браду, командант Динарске дивизије војвода Момчило Ђујућ је носио браду, Четнички војвода Павле Ђуришић је носио браду, командант ШРО пуковник М. Палошевић је носио браду...
Прочитај Самарџићеве чланке, ту све пише.
Нема шта да читам имам очи.
Поруке: 2,375
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
У овом набрајању високих к-ната ко није имао браду, не може се узети баш са сигурношћу, нпр. Милорад Поповић на већини слика је обријан али се на пар мање познатих слика види да има повећу браду.
Такође и ти Нијемци на И.ф. који се наводе, су имали браду вјероватно због климе.
И свакако мислим да је било више од 1% четника са брадом (ГКГ вјероватно преко 90%).
Ал све је небитно, јер само по себи ношење браде није негативно.
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Брада је нека неприродна и срамотна израслина? Да ништа не знам о четницима, војницима и брадама кроз историју, стекао би такав утисак читајући вас ође.
Моји су носили браде у рату и уопште половина четника на сликама из мога краја. Једино баба, која је била болничарка, није из зна се који разлога.
Има слика на којима су неки брадати, а онда друге слике на којима нијесу. Шта се из тога даде закључити? Да су се обријали у то вријеме.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
(Последња измена: 31-05-2017, 05:16 PM од
мунгос.)