Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Нисам хтео да одговорим, да би видео да ли ће неко млађи погодити.
Обични војници нису куповали саће, јер је то тад коштало право богатство. Али, нормално да је хранљивије од воска.
Одговори

Ајде Перуне или ко хоће.
Одговори

Нисам одавно. Није тешко.

Међу страдалим на Зеленгори 45. био је један од најпознатијих политичара тога времена. Ко је у питању?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Милан Аћимовић.
Одговори

Тако је Лепенице. Ајде даље.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(26-04-2017, 10:50 PM)Перун Пише:  Тако је Лепенице. Ајде даље.

Брате нек тера неко други, морам да идем, поставићу питање кад будем могао. Извињавам се, не замерите.
Одговори

Постали су пријатељи током припремања завере против последњих Обреновића и извршења Мајског преврата, Драгутин Димитријевић Апис и Антоније Антић Анта. Зашто су се касније разишли?
Одговори

Због Црне Руке.
Одговори

Има и тога, али овде је нешто друго у питању, да прецизирам због једне жене, које?
Одговори

(26-04-2017, 03:45 PM)Бенито Пише:  Романија, Милослав је написао да је боље. Није ваљда кожа од опанка хранљивија од воска???????

Можда сам погрешно схватио, али нисам мислио шта је лакше јести и преварити, него шта је боље за опстанак.

И тачно је што Перун каже, јели су и сирово месо коња.
Одговори

Један од швапских команданата логора на Старом сајмишту, изгладнео је логораше смањивањем хране неколико седмица. Затим је натерао да се у кујни скува месо угинулих коња, а онда , у сред ноћи, то месо просуо на земљу поред барака и наредио стражарима да отворе врата. Трчали су искуснији, одмеренији људи и оно мало лекара и болничара и убеђивали логораше да то не једу. Већина их није послушала. За неколико дана на стотине логораша је умрло у најтежим мукама.
Изразита већина оних које видите здравима на фотографијама са Крфа, хранила се само травама, пчелињим производима (најчешће воском, јер меда или саћа је било знатно мање) и евентуално хлебом, ако су коморџије успевале да га умесе и испеку.

(26-04-2017, 11:46 PM)Вукашин Петковић Пише:  Има и тога, али овде је нешто друго у питању, да прецизирам због једне жене, које?

Иди, бре, Вуле....SmileSmileSmile
Одговори

(27-04-2017, 01:19 AM)Бенито Пише:  
(26-04-2017, 11:46 PM)Вукашин Петковић Пише:  Има и тога, али овде је нешто друго у питању, да прецизирам због једне жене, које?
Иди, бре, Вуле....SmileSmileSmile
Тако каже Петар Живковић, нисам ја измислио. Јок
Одговори

У ком периоду је дошло до њиховог сукоба?

Одговори

Током немачке окупације Београда постојала је и црна берза штампе. Најтраженије новине продавале су се чак за 700 динара по примерку,
Које?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 48 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним