Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

Ako imamo digitalizovanu sliku u npr 1600x1200px, ona može da se smanji, ali kad se povećava gubi se oštrina.
Da bi se dobila slika u velikoj rezoluciji mora da se ponovo skenira sa profi skenerom.
Одговори

(09-12-2017, 10:12 PM)ватхра Пише:  Ako imamo digitalizovanu sliku u npr 1600x1200px, ona može da se smanji, ali kad se povećava gubi se oštrina.
Da bi se dobila slika u velikoj rezoluciji mora da se ponovo skenira sa profi skenerom.
Значи не знаш да ли су то фотографије израђене са оргиналног негатива?
Одговори

(05-12-2017, 12:49 PM)Pravda Пише:  Шта кажете за опис ове слике на: Bandenkampf
[Слика: BK0293.jpg]

Још нешто сам приметио код ове слике,а то је лице код Немца које је много видљивије него код наших који стоје у првом плану.Немцу се виде све црте лица -скоро и зенице док код наших официра ,лица су мутна тј. много слабије видљива.Ако знамо да би требало да буде обрнуто због полажаја особа на слици,мислим Немац издалека сликан а боље му се виде зенице.
Још један доказ да је у питању фотомонтажа.Чекамо сада одовор из СУБНОРА.
Одговори

Да, то је видљиво. То сам и ја прокоментарисао на другој страни овог форума. Лице Немца је чистије, од. Немац је преузет са друге слике, и види се разлика у односу на нпр. Нешково лице.

Занимљив фото-апарат. Изблиза слика је мутна, а издалека је чистија слика.

На другом форуму, члан Романија је поставио оригинал

[Слика: 185950_426760750698451_175008553_n.jpg]
Одговори

(06-12-2017, 07:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  На слици нису додати четници, већ Немац, што је једноставно с обзиром на црну подлогу иза њега.
Слика дефинитивно није из Тополе, не само што тамо нема такве зграде, већ што Нешко није био тог дана у Тополи и у ствари он током рата никад није био у Тополи.
Пто се тиче сенки, на Немцу су другачиије, тј. јако је осенчен с десна, него на четницима.

Ово врло личи на вилу краља Александра на Опленцу.

Одговори

На коју зграду тачно мислиш? Ону што постоји и сада, као хотел, кад се прође изнад гробља?
Оба слика ми не личи на ту вилу, сем тога на овој слици нису дупла врата на улазу.
Одговори

(11-02-2018, 01:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  На коју зграду тачно мислиш? Ону што постоји и сада, као хотел, кад се прође изнад гробља?
Оба слика ми не личи на ту вилу, сем тога на овој слици нису дупла врата на улазу.

Нема ни бршљана, али и бршљан и врата се мењају. Да ли личи, свакако личи. Степенице, прозори, ролетне и положај бршљана према фоторафији од пре 2СР су баш слични. А постоји и друго крило врата. Читав овај леви део од Вредеа до прозора је у ствари крило врата.
Одговори

Погледајте и ове металне држаче за стазу (тепих) на степеницама, и оне су присутне и на једној и на другој фотографији.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

То место је прво било "сумњиво" за ову слику. Ишао сам тамо, носећи увеличану слику. Мислим да нема шансе да је то то.
Да поновим да њих тројица никад нису били у Тополи истовремено, а Нешко мислим да никад није ни био, током рата.
Одговори

(11-02-2018, 03:33 PM)Милослав Самарџић Пише:  То место је прво било "сумњиво" за ову слику. Ишао сам тамо, носећи увеличану слику. Мислим да нема шансе да је то то.
Да поновим да њих тројица никад нису били у Тополи истовремено, а Нешко мислим да никад није ни био, током рата.

Где мислите да је настала ова фотографија ? Мислим да у Србији 1944. није било превише степеништа са додацима за тепих, поред два прозора обраслих бршљеном. Не би требали имати проблем идентификовати та места с обзиром да се додаци за тепих на степеништима нису стављали баш на сваку зграду. Свакако није било ни у једном селу.

И ја сам био на истом месту, само су моји закључци другачији.
Одговори

Мени се чини да је то то.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ово је јул/август 44.

Је ли се Калабић састајао да Драгим Јовановићем?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(11-02-2018, 12:40 PM)goks Пише:  
(06-12-2017, 07:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  На слици нису додати четници, већ Немац, што је једноставно с обзиром на црну подлогу иза њега.
Слика дефинитивно није из Тополе, не само што тамо нема такве зграде, већ што Нешко није био тог дана у Тополи и у ствари он током рата никад није био у Тополи.
Пто се тиче сенки, на Немцу су другачиије, тј. јако је осенчен с десна, него на четницима.

Ово врло личи на вилу краља Александра на Опленцу.
Мени исто много личи.Ватхра ни не зна где је Опленац а износи ту неке тврдње ,као да је он једини паметан а ми сви не дај боже као да смо му другови из СУБНОРА.Јок
Одговори

(11-02-2018, 03:38 PM)goks Пише:  
(11-02-2018, 03:33 PM)Милослав Самарџић Пише:  То место је прво било "сумњиво" за ову слику. Ишао сам тамо, носећи увеличану слику. Мислим да нема шансе да је то то.

Где мислите да је настала ова фотографија ? Мислим да у Србији 1944. није било превише степеништа са додацима за тепих, поред два прозора обраслих бршљеном. Не би требали имати проблем идентификовати та места с обзиром да се додаци за тепих на степеништима нису стављали баш на сваку зграду. Свакако није било ни у једном селу.

И ја сам био на истом месту, само су моји закључци другачији.
Је ли ово зграда на врху, десно од цркве, где је живео принц Томислав?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним