Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Ближе се избори Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(12-02-2018, 01:17 PM)Ултрадесничар Пише:  Господине Самарџићу, данас се обележава бекствол логорша из "Црвеног Крста" у Нишу. Колико је људи побегло и уопште ко су људи који успели да побегну из "Црвеног Крста" ? Милсим да ли су били комунисти, Држиновци, Јевреји, таоци...
Четници су организовали бекство, онеспособили стражара, отели оружје, штитили одступницу...
А побегли су и неки комунисти.
Које су одмах стрељали други комнуисти, на челу са Жилником, под оптужбом да су их Немци пустили...
Одговори

(12-02-2018, 07:01 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-02-2018, 01:17 PM)Ултрадесничар Пише:  Господине Самарџићу, данас се обележава бекствол логорша из "Црвеног Крста" у Нишу. Колико је људи побегло и уопште ко су људи који успели да побегну из "Црвеног Крста" ? Милсим да ли су били комунисти, Држиновци, Јевреји, таоци...
Четници су организовали бекство, онеспособили стражара, отели оружје, штитили одступницу...
А побегли су и неки комунисти.
Које су одмах стрељали други комнуисти, на челу са Жилником, под оптужбом да су их Немци пустили...

Хвала.
Одговори

https://www.mycity-military.com/Drugi-sv...ica_9.html

Цитат:
"13. juna 1943, u razmaku od dva sata poginuli su sledeci clanovi porodice Kovacevic:

1. muz Savine majke (Jovana Kovacevic), Blagoje
2.Janko Kovacevic, Savin brat, star 41 godinu
3.Sava Kovacevic
4.Dragan Kovacevic, star 14 godina, sin najstarijeg brata Nikole
".

Је ли Благоје био Савин отац или очух?
Одговори

Немам појма.
Одговори

Gde su se vodile bitke 44-e u okolini aMojkovca?Da li je Milesevski tu bio?Ima li gde vise o tome?Spisak nasih palih?pozdrav
Одговори

Да, ишао је Милешевски тамо 1944, али стварно не знам напамет, има у некој књизи ''Дража и општа...'' Не верујем да је баш Мојковац, чини ми се нешто ближе овамо. Списак палих немам.
Одговори

Господине Самарџићу недавно сам прочитао књигу "Генерала Миахиловић на крсту судбине" од Пера Симића.Шта ви мислите о тој књизи.Smile
Одговори

(14-02-2018, 08:13 PM)postic Пише:  Господине Самарџићу недавно сам прочитао књигу "Генерала Миахиловић на крсту судбине" од Пера Симића.Шта ви мислите о тој књизи.Smile
Ево овде сам детаљно писао о тој књизи, мада видим да је други наслов:
http://www.pogledi.rs/titov-biograf-o-drazi/
Одговори

Sta bi sa memoarima Keserove cerke cini mi se?Privatnom inicijativom objavljena knjiga.Da li ce je Pogledi stampati i uciniti dostupnijom?
Одговори

Погледати кога Вучић одликује. Обратити пажњу на број 7

https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic...st/4p8g7qf
Одговори

Када се већ пита за мемоаре Кесерове ћерке, има ли новости и о штампању мемоара мајора Александра Милошевића?

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

То је код Немање.
Одговори

За мајора АМ - књига је написана и предата, чека се објављивање.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним