28-02-2018, 05:52 PM
Добар је чланак, само комунизам је уместо југословенства главни кривац, онда 1918. није било самоубиство српске државе, већ убиство, и сл, али у основи мислим да је добар чланак.
(28-02-2018, 05:59 PM)Шумадинац Пише: Да. И ја мислим да је у основи добар чланак, па рекох да не би било лоше да га поставим.
(28-02-2018, 06:07 PM)ЈВуО-КГ Пише:(28-02-2018, 05:59 PM)Шумадинац Пише: Да. И ја мислим да је у основи добар чланак, па рекох да не би било лоше да га поставим.
Откад ти цениш Боканово мишљење?
Текст изгледа тако као да су Немањићи тек споредна тема,више делује да је аутора текста мучило нешто друго па се само послужио Немањићима да "поентира". И наравно вечито љотанско потказивање људи и састављање спискова са непожељнима. Једном глупи љотан увек глупи љотан. Наказна идеологија која привлачи сексуалне апстиненте.
Тако да Бенито је у праву.
(28-02-2018, 06:14 PM)Шумадинац Пише: Не ценим скроз Боканово мишљење, али што се тиче критике серије мислим да погађа у центар.
Но.... какве везе има ово са "љотанима"?
Цитат:Југословени духом, стилом и укусом не могу, по дефиницији, да разумеју ништа што се догађало пре 1918-те (а део њих не досеже ни до оног што се дешавало пре Другог светског рата).
Цитат:И једни и други су ограничени на југословенски, синкретистички, помодно-модерни и вештачки однос према свету, људској психологији, улози духовности у нашим животима, смрти, учешћу у рату, према моралу, унутрашњем животу и свему оном што нас чини словесним бићима. Једноставно, не разумеју.
(28-02-2018, 06:24 PM)ЈВуО-КГ Пише: п.с. Узгред РТС је направио још једну мини емисију о Немањићима.10 епизода ваљда.
https://www.youtube.com/watch?v=bFwH_rDd2v8
(28-02-2018, 07:22 PM)Николај Пише: Пошто им иде тако лепо...
(28-02-2018, 06:24 PM)ЈВуО-КГ Пише:(28-02-2018, 06:14 PM)Шумадинац Пише: Не ценим скроз Боканово мишљење, али што се тиче критике серије мислим да погађа у центар.
Но.... какве везе има ово са "љотанима"?
Има везе утолико што је аутор текста љотан и зато што му је лаж,у коју је сам себе убедио,почетна тачка. Господин Драгослав Бокан, у скорије време, показује склоност ка изношењу нетачних података из разних области. Текст је наводно о Немањићима а у ствари је о Биљани Србљановић,Србијанки Турајлић,Недићу, Николају Велимировићу и Краљу Александру.
Цитат:Југословени духом, стилом и укусом не могу, по дефиницији, да разумеју ништа што се догађало пре 1918-те (а део њих не досеже ни до оног што се дешавало пре Другог светског рата).
Са овим се нпр. слажем и зато господа из Југословенског фашистичког покрета Збор нека одјебу за сва времена.
Цитат:И једни и други су ограничени на југословенски, синкретистички, помодно-модерни и вештачки однос према свету, људској психологији, улози духовности у нашим животима, смрти, учешћу у рату, према моралу, унутрашњем животу и свему оном што нас чини словесним бићима. Једноставно, не разумеју.
И тако госин Драгослав, мало о себи мало и Биљани и Србијанки а ништа о Немањићима.
п.с. Узгред РТС је направио још једну мини емисију о Немањићима.10 епизода ваљда.
https://www.youtube.com/watch?v=bFwH_rDd2v8
(28-02-2018, 09:26 PM)Шумадинац Пише: Велиш да је Бокан "љотан".... имаш ли каквих доказа?
(28-02-2018, 09:32 PM)Перун Пише: Да Просветар види да се вас двојица дописујете сад би се преврн'о у кревету. Могуће да би се и вратио у ОШ Милинко Кушић да поново учи занат.
Још да види шта пишете...