Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

(05-05-2018, 09:53 AM)Перун Пише:  
(05-05-2018, 09:46 AM)Шумадинац Пише:  8. или 12. мај? Rolleyes

Од ова два датума бирам 11.

Историјски да, али..... тиче се окупљања, прво је "скромно" а друго "вашарско", СПО- вско...

Којег датума је ове године оно прво? До сада је било увек на Марков Дан 8. маја.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

.
ОБАВЕШТЕЊЕ И ПОЗИВ НА РАВНУ ГОРУ

[Слика: IMG_7703.jpg]

Равногорски покрет и председник РП Момчило Живковић позивају браћу равногорце, четнике, монархисте и све честите Србе да дођу на свесрпски равногорски сабор на Равној Гори 12. маја 2018. године на Св. Василија Острошког и да присуствујемо светој литургији у цркви Св. Ђорђа у 9 часова.

Затим, у братској љубави обједињени, са свећама воштаницама…. присуствујемо парастосу Ђенарала Драже Михаиловића вожда Трећег српског устанка и свим честитим саборцима, јунацима, који дадоше своје животе за краља и отаџбину…

У 11:30 часова, обраћање духовника РП, Проте Драгомира Јовановића, обраћање председника РП Момчила Живковић, и сарадника, српских историчара и гостију.

У 12 часова почиње културно-уметнички програм.

Драга браћо равногорци, сматрамо као обавезу да упознамо млађу браћу равногорце да је руководство Равногорског покрета радило на предмету и случају цркве Св. Ђорђа на Равној Гори да би из приватног поседа прешла у посед Српске православне цркве, и да служи целокупном православном народу.
Прошлу годину је црква на Равној Гори прешла у посед СПЦ.

На састанку са владиком Милутином у Ваљеву 2010. год био је присутан председник Срђан Срећковић са сарадницима и на састанку је договорено да на том предмету испред СПЦ буде задужен и ради духовник протојереј Милован Теовановић, а испред Равногорског покрета у то време начелник секретаријата Милан Баришић, а данас заменик председника РП. На том предмету рађено је пар година и на самом завршетку предмета и преласка цркве у оквире СПЦ на велику нашу жалост упокојио се изненада протојереј Милован Теовановић, а нас равногорце је неизмерно задужио, тако да је владика Милутин именовао за духовника и цркву на Равној Гори проту Драгомира Јовановића.

У Ваљеву, на састанку прошле године, од стране владике Милутина и духовника Драгомира предложено је да Равногорски покрет и сва наша браће се обједине и да се обележавање подизања Трећег српског устанка убудуће организује под покровитељством СПЦ и РП и да буде свесрпски равногорски сабор на Равној Гори и то први викенд ( субота ) после Ћурћевдана. Да сви станемо под једну заставу, заставу Српске православне цркве, и да позовемо сву браћу равногорце, четнике, монархисте, све православце и обожаваоце лика и дела ђенерала Драђе Михаиловића, и свих наших војвода, команданата четничких јединица који су дали своје животе за краља и отаџбину.

Драга браћо, наш духовник и руководство РП, позивају на јединство и раде на обједињавању честите браће равногораца, четника и монархиста.

Исто тако, на предлог духовника, руководство покрета је договорило да се убудуће окупимо на Равној Гори у јулу на Дражин дан, дан када је наш ђенерал Дража ликвидиран ,а убијен је 17. јула на исти дан кад је убијен и руски цар Николај, а ни то није сигурно случајно, а убисто и цара николаја и ђенерала Драже починили су безбожници, комунистички зликовци и ако Бог да, убудуће сваке године да се окупимо и да присуствујуемо парастосу на Равној гори ђенералу дражи и руском цару Николају.

Браћо равногорци, четници, монархисти и сви честити српски роде, очекујемо да и ви желите као и ми, да се сви објединимо и дођемо на Равну гору на свесрпски сабор и као честити светосавци наставимо светосавским путем јединства, слоге и победе.

С вером у Бoга за крст часни и злободу златну.

Равна гора победити мора..

Равногорски Покрет

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Је л' ово војска јуче положила венац на споменик:

[Слика: Dcl_Z6z_UWk_AAzdk3.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ко је објавио ову фотографију?
Одговори

Видео сам на твитеру.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(07-05-2018, 12:18 PM)Николај Пише:  Је л' ово војска јуче положила венац на споменик:

Војска Србије одаје почаст ђенералу Михаиловићу, 5. мај 2018!

Фотографија - Равногорски покрет

Саопштење Савеза Равногорског покрета .

На само три дана пред централну прославу Равногорског Покрета на Равној гори а која се тиче прославе подизања Трећег Српског устанка под командом пуковника Драгољуба Драже Михајловића, први пут после седамдесетседам година свечани вод Војске Србије на целу са официрима и подофицирима није остао имун на вапај Руководства покрета да се ода ваљана и заслузена почаст првом герилцу поробљене Европе и његовим саборцима.
Наиме Српска војска је пред спомеником ђенерала на Равној гори положила цвеће и одала војну почаст и признање првом герилцу поробљене Европе...
После рехабилитације ђенерала Михајловића, Николе Калабића и великог броја њихових сабораца ово је још једна у низу великих победа Равногорског покрета и Равногорске идеје. Ово је резултат братских победа а не подела.

Са вером у бога за Краља и отадзбину.
Прес слузба Равногорског покрета.

Секретар СРБИООРС - Р.П.
Радовановић Владан

Председник СРБИООРС - Р.П.
Предраг Богићевић

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Ja bih isao i sutra i usubotu, a bice dobro ako budem mogao i u subotu. Za sada po prognozi se predvidja kisa preko vikenda,al ne mora da znaci da ce uopste padati.

Idem naravno kao i uvek peske, od Druzetica ili sa Divcibara.
Ako neko ide istom trasom bilo bi prijatnije u drustvu...

Ako je neko rad da se upoznamo gore popijemo pice, neka kaze..
Одговори

(07-05-2018, 12:18 PM)Николај Пише:  Је л' ово војска јуче положила венац на споменик:
Јесте. Имам доста слика, објавићу у следећем броју ''Српских новина''. И чланак о томе шта и како је било, свакако.
То је било први пут, веома важан дан у историји Србије.
Одговори

Дакле, Равногорски Покрет је одлучио да уместо фиксног Марковдана скуп и парастос се одржава прве суботе после Ђурђевдана сваке године.

Д М
Одговори

(07-05-2018, 04:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Јесте. Имам доста слика, објавићу у следећем броју ''Српских новина''. И чланак о томе шта и како је било, свакако.

Нов сам што се тиче тих часописа,све на интернету тражим...Како доћи до ''Српских новина''?

[Слика: image.jpg]
Одговори

(07-05-2018, 05:24 PM)Mario Пише:  

Нов сам што се тиче тих часописа,све на интернету тражим...Како доћи до ''Српских новина''?

Можеш их купити у манастиру Св. Јустина у Барајеву, епархија Рашко-призренска у егзилу.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(07-05-2018, 06:02 PM)смедерево Пише:  

Можеш их купити у манастиру Св. Јустина у Барајеву, епархија Рашко-призренска у егзилу.

Равногорски Покрет је уз СПЦ, а строго осуђује ту секту у Егзилу.

Д М
Одговори

(07-05-2018, 06:07 PM)Шумадинац Пише:  
(07-05-2018, 06:02 PM)смедерево Пише:  

Равногорски Покрет је уз СПЦ, а строго осуђује ту секту у Егзилу.
Кме,кме,кме..Сирома'

Одговори

Свакако Историјски тренутак,само не знам коме да захвалимо?Дали Министру Војном или Председнику Републике?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним