Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

(14-05-2018, 09:43 AM)Бенито Пише:  Да ли си био , па знаш?
Ово је реторско питање.

Рекох ти, последњи пут пре десетак година. Чуо сам да су се касније, тј. пре пар година баш због тог вашарског духа поједини одвојили и почели да одлазе горе на Марковдан, тј. пар дана пре овог циркуса.

(13-05-2018, 10:40 PM)Бенито Пише:  Или, дођите на Равну Гору кад није то опште окупљање и када је тамо мало људи или нема никога.

Можда је то и најбоља идеја.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ниси ме разумео. Нисам питао да ли си био на Равној Гори, него код наводног Брозовог гроба, па знаш да нису пијани или дрогирани ови који му долазе у походе.
Читава ова прича је сторија о класичном спиновању.
Знам мане тих људи који долазе на Равну Гору боље него ви. Да наиђе мало боље обучена војна јединица растурила би то тамо као Панта питу. Али, проблем је у томе што би по садашњим српским варошима нека патрола квислинга одвела стотине људи на клање, исто као што су то усташе радиле по Банији и Кордуну 1941. године. Дакле, има много горих ствари, а ви се ухватили трбушне плесачице од пре пар година.
Одговори

(14-05-2018, 10:16 AM)Бенито Пише:  
(14-05-2018, 09:50 AM)Шумадинац Пише:  Дакле, да резимирамо.... на основу вишедеценијског искуства, бројних посета на Равној Гори, и поред овде неких који поседују тврдоглавост и предубеђење баш попут комуниста - окупљање на Равној Гори се свело на:

- Ждерање и пијанчења

- Вашарски дух

- Булајићева костимографија (најчешћа)

- Грозна фолк музика без "живих инструмената" са кукњавом и завијањем јефтиних "певача"

- Парадирање са великим трбусима и дебелим вратовима (тотална неспособност за евентуални ратни и војнички живот)

- Умишљеност типа "ми смо прави четници", "ми смо у кругу одабраних, Србенде", итд....

- Трговина, бижутеријски дух

- Присутност приземне, обредне, ритуалне побожности

"А Дража на коленима клечи, бледо му је лице од ужаса"
Нисам написао нигде да тога нема, него да то није примарно. То је примарно само у извештајима титоистичких медија, ево већ деценијама. Занимљиво је да су ти извештаји подударни са љотићевском и недићевском пропагандом за време рата.
А ко је " тврдоглав ко комунисти" види се из приложеног. Твоје " деценијско искуство са Равном Гором" је деценијско упијање извештаја титоистичких медија о сабору на Равној Гори.

(14-05-2018, 10:01 AM)Капетан Пише:  Опасније од ждрања, костимографије, је што се Србима потура како је прави долазак Драже на Равну Гору 13. маја и неке странке обележавају тај датум. Наиме шта желим рећи. ОЗНА је установљена 13 маја 1944 а баш случајност да се баш 13. мај, или 12 мај обележава као дан доласка на Равну Гору? Добро да Војска Србије није насела. 13 мај је дан ОЗНЕ! 13 мај је четницима потурен. 12, 13, маја Дража није дошао на Равну Гору то је дан ОЗНЕ, после УДБЕ. Види се да рука УДБЕ они су измислили да је Дража дошао на Равну Гору 13 маја. Мора постојати само један датум не може се недељу дана славити. Сви што излазе на Равну Гору после 10 маја славе ДАН ОЗНЕ!

ОЗНАШИ су 13 мај прослављали помпезно све до распада Јусгославије.

Ја сам на Равној Гори био 2001 давно било а био сам у пролазу са колегом. Јел спомен дом на Равној Гори отворен током целе године?

То сам и ја мислио раније. Проблем је у томе што ОЗНА није основана 13. маја 44, него 16. септембра 41. године, када су се Броз и Ранковић договорили да оснују "народну милицију за борбу против пете колоне". Од тада почињу егзекуције политичких противника и цивила и њихов број само расте, сразмерно са повећањем моћи, док Броз није изговорио да " се нико више не плаши смрти".
Кад се укрсте сви извори, 10 или 11. мај су најреалнији датуми, али то није толико важно.

Немој бити нечовек. Не "пришивај" нешто своје или нешто умишљено другоме. Јер то што ти сада чиниш то раде Крџалије и комунисти.

Батали причу о "медијским извештајима", дакле, немој то наметати.

Оно што је за тебе секундарно- то је у ствари, на жалост, примарно. И свако ко је често на Равној Гори види оно што набројах.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Свако види оно што жели да види.
А о комунистичкој школи новинарског спиновања може мало и Самарџић да прозбори, јер су и њега тим млеком хтели надојити, па су га истресзнизили сусрети са четницима.
Одговори

(14-05-2018, 11:48 AM)Бенито Пише:  Свако види оно што жели да види.
А о комунистичкој школи новинарског спиновања може мало и Самарџић да прозбори, јер су и њега тим млеком хтели надојити, па су га истресзнизили сусрети са четницима.

Тако је. И свако не види оно што не жели да види.

Једно је сусретати се са правим четницима и добрим људима, а сасвим друго "вашарити и парадирати" на Равној Гори.

На жалост, Булајићев дух још увек "дрма" Равну Гору уз турбо-џихад фолк.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(14-05-2018, 10:54 AM)Бенито Пише:  Ниси ме разумео. Нисам питао да ли си био на Равној Гори, него код наводног Брозовог гроба, па знаш да нису пијани или дрогирани ови који му долазе у походе.

Нисам, али код наводног Брозовог гроба стражари почасна јединица гарде, тако да је то већ решено на државном нивоу, па и да су "ходочасници" пијани и дрогирани, опет постоје нека правила понашања. Свакако нема шатри, плесачица и точења ракије око "гроба".

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(13-05-2018, 11:02 PM)Бенито Пише:  Баш сам био сад на Равној Гори са једним од тих сарајевских четника. У мају 92 их је било свега осморица на целом сарајевском ратишту.

Са потпуном сигурношћу тврдим да ово није тачно и да се на четнике у рату 91-95 не може тако гледати. Једноставно није било такве врсте подјеле војске.

Али није то тема, па да не ширимо
Одговори

(14-05-2018, 02:20 PM)luka.luke Пише:  
(13-05-2018, 11:02 PM)Бенито Пише:  Баш сам био сад на Равној Гори са једним од тих сарајевских четника. У мају 92 их је било свега осморица на целом сарајевском ратишту.

Са потпуном сигурношћу тврдим да ово није тачно и да се на четнике у рату 91-95 не може тако гледати. Једноставно није било такве врсте подјеле војске.

Али није то тема, па да не ширимо
У праву си, да не ширимо тему.
Ако је слагао, на његову душу.

(14-05-2018, 01:11 PM)Громовник Пише:  
(14-05-2018, 10:54 AM)Бенито Пише:  Ниси ме разумео. Нисам питао да ли си био на Равној Гори, него код наводног Брозовог гроба, па знаш да нису пијани или дрогирани ови који му долазе у походе.

Нисам, али код наводног Брозовог гроба стражари почасна јединица гарде, тако да је то већ решено на државном нивоу, па и да су "ходочасници" пијани и дрогирани, опет постоје нека правила понашања. Свакако нема шатри, плесачица и точења ракије око "гроба".
Е, ту је поента. Ако једног дана, па макар и по овом правили о " два антифашистичка покрета отпора", војска преузме организацију одавања почасти Дражи Михаиловићу на Равној Гори, нестаће напрасно и шатре и плесачице са Равне Горе. Заправо, није ни битно да ли ће их бити, јер их у медијима сигурно неће бити. Тако функционише код нас Агитпроп, који ми по несрећи зовемо новинарством.
Одговори

(14-05-2018, 09:50 AM)Шумадинац Пише:  Дакле, да резимирамо.... на основу вишедеценијског искуства, бројних посета на Равној Гори, и поред овде неких који поседују тврдоглавост и предубеђење баш попут комуниста - окупљање на Равној Гори се свело на:

- Ждерање и пијанчења

- Вашарски дух

- Булајићева костимографија (најчешћа)

- Грозна фолк музика без "живих инструмената" са кукњавом и завијањем јефтиних "певача"

- Парадирање са великим трбусима и дебелим вратовима (тотална неспособност за евентуални ратни и војнички живот)

- Умишљеност типа "ми смо прави четници", "ми смо у кругу одабраних, Србенде", итд....

- Трговина, бижутеријски дух

- Присутност приземне, обредне, ритуалне побожности

"А Дража на коленима клечи, бледо му је лице од ужаса"

На кажем да нека од тврдњи није истинита али поставља се питање да ли је то што си навео толико уочљиво или се може приметити у једном или два случаја. Да ли су за наведено криви данашњи ,,четници” или држава? Да је држава, у било ком тренутку, стала уз четнике данашња ситуација не би изгледала као што изгледа.

Ето, у суботу био сам са 10-ак различитих екипа које су бројале од неколико до преко 10-ак чланова. Ни у једној екипи нисам приметио плесачице те се може закључити да је то ретка појава или је уопште нема. Ако се неким случајем и појаве сугурно их нису довели ,,четници” него неки баја који има шатру и коме је интерес да боље заради.

Ово за трговину и бижутерију је бесмислено.

Итд, итд. Судиш о целом скупу на основу пар лоших примера а свима нама је добро познато ко користи такве пилићарске методе.

Са друге стране, поставља се питање шта сте ви што критикујете сабор урадили на томе да исти изгледа онако како би требало?

На овом форуму има чланова који су активни у удружењима, свакодневно раде на томе да се са имена четника скине вишедеценијска љага. За разлику од њих ваш труд у том погледу нигде нисам приметио. Хајде да упоредимо ко овде треба да критикује а ко да буде критикован.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(14-05-2018, 09:50 AM)Шумадинац Пише:  - Булајићева костимографија (најчешћа)

Што ниси пришао некоме и рекао "Господине,не свиђа ми се ваша одора,молим вас напустите планину".

Биће опет овако !!!

"Ми 1941. године нисмо имали ни нацисте ни фашисте,али се бојим да их сада имамо, и да нас управо они са екрана телевизије означавају као издајнике".

Извињавам се свим комунистима, љотићевцима, блејачима и залуђивачима,који редовно посећују овај форум и ову тему због качења клипа на коме је Вук и његов говор са Равне Горе.

Овај број људи не могу да скупе ,па макар се сви заједно саставили,ни Бошко, ни Шешељ(који и не долази тамо) и све лажне патриотске организације заједно.

Било једном, биће опет, не може овако до века.
Одговори

Осети се код појединих форумаша тај СПО-овски дух баш се осети али добро да не стајемо на муку.

Где нађоше ове опајдаре? Па и у гостиони има бољих. На којим су ови дрогама? Од чега су пропали зуби од дроге или пушења? Кога ће бре они да оборе? Чекамо порниће и снимак.
https://www.youtube.com/watch?v=0umpRaURPPw
Треба све то растерати и намлатити.
Мајку им дезертерску!

Равногорски покрет је окупљао елиту оног времена, крем, од адвоката до књижевника. Данас магнет за будале, необразоване, простаке. Наравно, томе је допринела деценијска пропаганда. Жао ми Драже једина његова грешка је била што се нашао на сред пута-извођења револуције и зато је морао бити уклоњен.
Одговори

Перуне, судим на основу мноштво примера. Све ово што набројах је итекако присутно на Равној Гори. Нећемо ваљда оправдавати и затрпавати лоше стране сабора на Равној Гори? Или да се правимо блесави и ћорави као да је све у реду?

За све наведено су криви данашњи "четници", почетници, а наравно и држава.

Трбушне плесачице нисам поменуо.

Богу хвала што постоје таква удружења која скидају љагу са имена четника, али то није довољно Треба заћи дубље. . Потребно је почети од појединца, освешћивање и отрежњење сваке људске душе од духа овога света, дакле, потребно је на свим фронтовима деловати. Уз помоћ Цркве, разуме се.

Наравно, очистићемо вишедеценијску љагу, али шта после?

Д М
Одговори

Што се тиче писања о црним униформама на Равној Гори, по угледу на усташе, то је апсолутно бесмислено и то је констатација потпуног лаика.

Предратно четничко удружење је носило управо црне униформе, у којима су парадирали. Носили су и црне заставе, тако да је апсолутно нетачно да су се носиле искључиво у ратним условима.
Обзиром да су многи Дражини команданти прво били у четничкој организацији, многи и четничке војводе, логично је да су носили и црне униформе. Пример Никола Калабић.

Црне униформе је носила и регуларна формација војске Краљевине, јуришни четнички одред, тј. специјални одред.

Што се усташа тиче, они су на почетку рата носили униформе краљевине, што је и логично. Затим су шили униформе каки боје, по угледу на Н.С.Д.А.П.
Међутим, услед недостатка материјала каки боје, почели су да шију црне униформе. Одатле је онако шаролико усташко одевање.

Дакле, црна униформа у четничком одевању је доста старија од усташке, док је поређење равно безобразлуку и незнању.
Одговори

Капетане, код Драже није ни постојао никакав Равногорски покрет. Та творевина је настала 1990. године. Светосавски конгрес у селу Ба није одговор на АВНОЈ, како то уче народ комунистички историчари и дан-данас, попут Пеђе Марковића, него је то била својеврсна уставотворна скупштина, као одговор на непримерене притиске на Владу у Лондону да се одрекне министра војног и сопствене војске. На Светосавском конгресу су поменуте синтагме типа Равногорска идеја или Равногорски покрет, али то нису никаква " правна лица".
Са друге стране, ово што је сад Равногорски покрет или више сличних организација, бори се са наслеђеном државном комунистичком номенклатуром, која држи и нож и колач. Тако им и убацују разне типове, обесмишљавају деловање, извргавају га руглу или блокирају везу са државним структурама, што организационим, што финансијским.
Зато се догађају овакве појаве, које треба осуђивати, али пре свега разумети, јер нису ни ти људи само криви за то што се догађа. Главни кривац је држава која одређује културни концепт.
Другим речима, немогуће је да се "равногорство" афирмише у исто време док држава финансира и глорификује тековине револуције. Политика звана " Добро јутро чаршијо на све четири стране", познатија код нас као "два антифашистичка покрета", одводи нас у све веће раздвајање, а не у спајање, како су то смислили њени "генијални" творци, " јер је темељ да Србин не запуца на Србина". Можда постоје на овом свету народи, свакако да постоје, који свој културни концепт гаје на лажи као темељу. Код нас то доводи до оваквог стања и води директно у провалију која се може завршити само великом несрећом.
Једном речју, не пуцај Капетане на сиротињу. Ено САНУ , скупштине и Владе Србије, тамо седе они који треба да трпе овакву твоју критику.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним