Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Нисам знао. Онда би било Кукич?
Поруке: 530
Теме: 26
Придружен: Aug 2013
Углед:
94
Можда, мада се Мирко потписивао са МИРКО Ђ. КУКИЋ. Он је дуго, пре рата службовао у Беранама, са Перхинеком, па је отуда утисак да је био Црногорац. Ово све из књиге-збирке докумената Четнички покрет у Црној Гори 1943 год, од Александра Стаматовића. Иначе ту се види, мислим по први пут и то баш из писма пор. Мирка Кукића ВК како је било изнутра заробљавање П. Ђуришића и четника у Колашину, 14 маја 1943 год. Интеренсантно да нису сви заробљеени -на гомилу-, већ су се неки предали, потом, на позив. Кукић тврди да је такав случај био са капет. Николом Бојовићем.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
Где су комунисти пустили Лера у Русију? Таквог сведока њихових ратних махинација...Све само никако да се истражи у Белом Двору.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
Апропо Русије и Драже, требало би наћи совјетску Бољшаја Енциклопедију за 1948-1950. у којој је Брозу дато заслужено место сходно другој резолуцији ИБ-а у Будимпешти. Ваљда нису Хрушчовци све уништили...
Поруке: 30
Теме: 0
Углед:
0
Г. Самарџићу,
поседујете ли слике Четника из Пецке или оклине(Азбуковица)?
Поруке: 17,113
Теме: 633
Углед:
1,913
Да. Баш пре неки дан то ме питао Петар, члан форума, па сам му послао неке, а и он мени своје.
Углед:
0
Да ли је Војвода Дреновић био под Дражином командом?
Поруке: 251
Углед:
23
Лука иди на најлепше четничке слике. Велина на снегу је из Пецке и јадрани су испред цркве у Пецкој. Имаш ли ти слика? Ако није од којих си?Ко ти је деда? Ја ћу га знати?
Поруке: 571
Теме: 17
Углед:
62
Дреновић је пре рата био резервни официр Краљевине Југославије тако стоји у биографији и учитељ локални.Побогу, зар мислите да неко ко је завршио курс резервног официра може да командује трупама у борби и да се изједначи са активним војним лицима?Није исто.Никад не могу у исту раван ставити рецимо Драгослава Рачића, питомца војне академије, активно војно лице са курсистиима уз поштовање, није исто.Титула војводе је више украс за локалне потребштине и одаје утисак одважности, још кад се титула стекне на фронту а не закљичивањам споразума са усташама онда има смисао.
Које је то војничке способности испољио Урош Дреновић у борби?Цените мало више официре од локалних сеоских, ограничених вођа.Упоредите пут ратни пут корпуса Драгослава Рачића, неко је по врлетима и босанским вукојебинама са војском прелазио божије и козије стазе и тукао усташе и комунисте, а неко се сликао са усташама у хотелу а при томе не водећи рачуна како фотографија може да има негативан утицај за покрет, а шта зна сеоски локалац, њему је рат само испред села, а глобално ма то је хајванисање и више политика.Знали комунисти шта је пропаганда слика дошла ко кец на десетку.
(Последња измена: 29-08-2013, 10:19 AM од
Капетан.)
Углед:
0
Да ли је неко одговарао за убиство Кондора и ону освету Ајдачића?