Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мундијал у Фудбалу

Прво што бих увукао у медиској анализе Српског футбала, забранио бих обични новинари да пишу од фтубал.

Него бих тај занат насклоњио баш селектори и бивши играћи поготово тих са Профи Лиценција А.
И на ТВ бих захтевао панел више струњака тако имаш више погледа на игри, и више струњака гледајући део игре.

Тражио бих видео анализа, што објашњава татике, покрете, индивидуална играће, грешке јели то у одбрани јели то у напад, фаулирање, паузе у снимке, и све остало што визиално објашњава футбал. И тако васпитује свима онима ко га гледају. И тако одгајаш и васпиташ младу генерације играћа.
Одговори

Поштења ради, ако је кондиција српских репрезентативаца у питању, скоро сви играју у европским клубовима у којима се тренира по највишим стандардима.

Нема неке разлике у ономе што пише Бенито, са мојим оценама које сам дао. Можете нешто звати 4-1-4-1, али је то фактички 5-4-1.

Што се "смене генерација" тиче, пре ће бити у питању распад система, пошто ево и Матић најављује опроштај од репрезентације. Иначе, што ће неколико остарелих играча (Стојковић, Ивановић, Коларов, Рукавина) препустити места млађима, тешко се може подвести под "смену генерација".

Гол Шаћирија јесте последица онога што сам навео у најави Првенства, а односи се на слабост наше екипе у колективној одбрани. Ту је заказало пет наших играча. Не само цела десна страна одбране и везе, већ га и последња двојица пустила да трчи слободно куд му је воља.
https://www.youtube.com/watch?v=65KhNC4VTq0
Оволика тактичка недисциплина међутим знак је и анархије и некомпетентности у вођењу екипе.

Друго на шта сам указивао је системска грешка игре са 4 играча у линији. Код дијагоналних убацивања лопте штопери (и бекови) немају добар преглед целокупне ситуације, или га у опште немају. У конкретном случају (први гол бразила), заказао је и играч који је био у функцији задњег везног, Костић. Значи, и у овом случају имамо тактичку недоученост.
https://www.youtube.com/watch?v=xld1OnvTM2I
Иначе, много је тежа ситуација када се играч са лоптом (Кутињо) креће у супротно правцу него вај пут, односно из центра полулево. Тада одбрана буквално ништа не види.

Лично не видим неку кључну разлику у датим акцијама да ли би играо Немања Максимовић а не ови који су играли.

Што се тиче Муслиновог система 3-4-2-1, то је бул шит, што се видело у завршници квалификација. Могао је он да црта по таблету шта му је срцу мило, али средина је тако била празна те празна. Његов успех се базирао на невероватној игри Тадића у првом делу квалификација (што смо заборавили), игру коју је понављао касније само на парче.

Да ли је Муслин тражио паре од играча да их пусти у репрезентацију, изгледа да јесте. Што не значи да Кокеза није.

Истина, нама недостаје и играч типа Здјелар, пит-бул, али младић се после Новог Зеланда није очекивано развијао, што мање или више важи и за остале из те генерације. Јесу они још увек млади, али са 23 године та њихова младост копни. Ако за пар година не "бљесну", биће то још једна врло пропала генерација.

Бенито је у неким стварима много више у праву него шо мисли.
У "Крчми", у "Старим писмима", поставио сам напис од пре четири године "Чекајући Зенгу", па се можете уверити. Сутра ћу поставити други део под насловом "Чекајући Адвоката", па ћемо видети шта је са нама.
Одговори

Овде сви окривљају Савез и све остало.

Али што се овде нити у било којој Српској медији, се не објашњава фаталне одбранске грешке што очекиваш од омладинце, а не од искусни профи играћа ко играју за репрезентације. А инје ни први пут.

Одбрана Голове Бразил

https://www.youtube.com/watch?v=g_frUA8C...gs=pl%2Cwn
Грешка Колоров
Његове грешке понављају се стално, тако није увек имао прва места у екипи
А кад је Гвадиола дошао у Цитија, само га играо као заменик
Ја као Гари Невил мислим да је Колоров крилац, нападач, а никако дефанзивац, његов ДНК, и константне грешке што прави у одбрани то грми.

Грешка Матић
Матић је гледао Силва, имао је тотално позицију према њеми за корнер
Матић је морао да стане испред Силва, тако да му забрањује тркачки правац.....или је требао да стави леву руку пред Силва, да га успорава или да смањи могучности да стиже до лопте.
То је био разлог зашто Матић је био спор.

Навише голове на уваке велике текме стижу од татичке припремљене слободне ударце. Тако ту се треба запослити специјални тренер ко ће пратити све светске екипе и њихови играће, како се састају за корнер, које позиције окупирају пре шутирање лопте, како се то међусобно комуницира, шта су те индивидуалне одговорности за спрећавање све таке прилике.

У вашој колективној одбрани
Кад је Нејмар имао лопту
Ви сте имали више играћи на места, у једној прилици имали сте 9, АЛИ САМО ЈЕ ЈЕДАН ТРЧАО да затвори простор, и да покушава да му отме лопту.

Ја сам рекао да је кондиција за Светско Првенство разлићита од домаће лиге.

Имаш и разна стандард кондиција међу врхунске клубове, и остали у лигу. У премиршипу, Ливерпул, Тотнем, Ман Цитија, Челсија, Ман У, Арсенал, дефинитивно имају бољу кондицију него преосталих екипу у лигу, поготово екипа Гвадиола. Ко је додао нову димензији колективног пресин, отимање лопте, татично контра трћање и његова брзине.

На светско првенство имаш концентрисане мечеве, где играш против најбоље екипе у свету, ко ће држати лопту 60% времена.

Не само тога ти ћеш играти у температуре између 22-38 степене
Или ћеш играти у део свет ко је на неком надморском висином

Још требаш укљућити и раћунати у томе, да су играћи имали пун сезону
Овде ту имаш
Текме Прем
Текме ФА Куп
Текме Лига Куп
Текме Европске
Текме Репрезентације пријатељске и квалификације
Пре Сезонске квалификације
Пре Сезонске пријатељске
Муринхнио није случајно рекао да бих желио Немања Матић паузу, зашто ка је Јозеј га је играо у екипи цела сезона.

Тако гледаш да награђујеш на том кондиција.

Али да не звачаш тог
Одговори

Ма туга је ово било гледати. А оно што нико од вас није поменуо то је хајмо рећи пех који нам се десио у годинама за нама. Остали смо без озбиљних играча који су некада дрмали репрезентацијом а који су баш сад требали бити у пуној снази. Ту превасходно мислим на момке рођене између 1984. и 1987. па можда и на годину до две млађе. А то би били Гојко Качар,Здравко Кузмановић,Невен Суботић,Душан Баста,Бошко Јанковић...

Нападачи такође ни за шта нису, све се надам да ће бити нешто од ове деце која су изашла из Звезде претходних година или су још у њој а на то додајте новог Жигића тј. Фејсала Мулића који је почео озбиљно да игра у Немачкој,међутим уследио је трансфер у Белгију па у Израел где је од почетка ове године на 15 утакмица дао 8 голова за Хапоел Тел Авив.Играо је за U21 ако га се сећате, и остао познат по изјави "Не занима ме Босна, чекам позив Србије." Тек му је 23 године. Ваљда буде нешто од њега,Јовељића,Луке Јовића и неких других да не гледам више оно дрво у нападу.
Одговори

(28-06-2018, 02:28 PM)Нимбус Пише:  Поштења ради, ако је кондиција српских репрезентативаца у питању, скоро сви играју у европским клубовима у којима се тренира по највишим стандардима.

Нема неке разлике у ономе што пише Бенито, са мојим оценама које сам дао. Можете нешто звати 4-1-4-1, али је то фактички 5-4-1.

Што се "смене генерација" тиче, пре ће бити у питању распад система, пошто ево и Матић најављује опроштај од репрезентације. Иначе, што ће неколико остарелих играча (Стојковић, Ивановић, Коларов, Рукавина) препустити места млађима, тешко се може подвести под "смену генерација".

Гол Шаћирија јесте последица онога што сам навео у најави Првенства, а односи се на слабост наше екипе у колективној одбрани. Ту је заказало пет наших играча. Не само цела десна страна одбране и везе, већ га и последња двојица пустила да трчи слободно куд му је воља.
https://www.youtube.com/watch?v=65KhNC4VTq0
Оволика тактичка недисциплина међутим знак је и анархије и некомпетентности у вођењу екипе.

Друго на шта сам указивао је системска грешка игре са 4 играча у линији. Код дијагоналних убацивања лопте штопери (и бекови) немају добар преглед целокупне ситуације, или га у опште немају. У конкретном случају (први гол бразила), заказао је и играч који је био у функцији задњег везног, Костић. Значи, и у овом случају имамо тактичку недоученост.
https://www.youtube.com/watch?v=xld1OnvTM2I
Иначе, много је тежа ситуација када се играч са лоптом (Кутињо) креће у супротно правцу него вај пут, односно из центра полулево. Тада одбрана буквално ништа не види.

Лично не видим неку кључну разлику у датим акцијама да ли би играо Немања Максимовић а не ови који су играли.

Што се тиче Муслиновог система 3-4-2-1, то је бул шит, што се видело у завршници квалификација. Могао је он да црта по таблету шта му је срцу мило, али средина је тако била празна те празна. Његов успех се базирао на невероватној игри Тадића у првом делу квалификација (што смо заборавили), игру коју је понављао касније само на парче.

Да ли је Муслин тражио паре од играча да их пусти у репрезентацију, изгледа да јесте. Што не значи да Кокеза није.

Истина, нама недостаје и играч типа Здјелар, пит-бул, али младић се после Новог Зеланда није очекивано развијао, што мање или више важи и за остале из те генерације. Јесу они још увек млади, али са 23 године та њихова младост копни. Ако за пар година не "бљесну", биће то још једна врло пропала генерација.

Бенито је у неким стварима много више у праву него шо мисли.
У "Крчми", у "Старим писмима", поставио сам напис од пре четири године "Чекајући Зенгу", па се можете уверити. Сутра ћу поставити други део под насловом "Чекајући Адвоката", па ћемо видети шта је са нама.

Не волим да се мешам у тактичке системе, иако понешто о томе знам, нити у персонална решења. То треба да раде људи који су плаћени за то.
Али, да се одредим , проблем нашег репрезентативног фудбала увек је био у поставци система, јер због лоше, титоистичке селекције " кадрова", увек су наши најбољи и најактуелнији фудбалски стручњаци радили или за стране клубове или за стране репрезентације. У самој игри проблем недостатка система се види на средини терена, која је нама увек била проблематична, а крпили смо је плаћеницима , спортским новинарима, који су за ситне привилегије писали бесомучно оде и хвалоспеве о фудбалерима који су били просечни или чак гори и од тога.
А онда се догодио Нови Зеланд и тандем Пауновић- Косановић је одредио трио који је закључао нашу средину терена Здјелар - Максимовић - Сергеј Милинковић Савић. Тада ниједан од њих играч Звезде или Партизана. Немања је избачен из Звезде као неталентован. После светског првенства, исти ови новинари дизали су у небеса резервне играче те репрезентације: Грујића и Вукашина Јовановића. На светско првенство иде играч Кардиф Ситија, а не Валенсије. Селектор који форсира формацију са задња два везна играча води укупно два задња везна играча.
Нимбусе, у интелигенцији је разлика. Немања би прочитао акцију, и не само ту. Кад већ стручни штаб не може да провали како игра Петковићева Швајцарска већ пет година.
Дакле, Здјелар ( ако Матић не жели више да игра ) Максимовић и Сергеј. Али , на клупи Паун.
Одговори

По мени сте сви у нечему праву, али једно је потпуно јасно, Србија нема ни једног мајстора, ни једног играча свјетске класе, ни једног играча који је алфа и омега у најјачим европским клубовима. Нема ни једног, а за добар репрезентатвни састав потребно их је више од једног, 2-4 уз добре тзв "тркаче". Поледњи такав је био Мијатовић, послије њега једноставно нико се није родио. Немамо играча од којег противник стријепи, који прави панику. Хајде да се запитамо, ко осим нас, мислим на нестручну фудбалску јавност зна за ове фудбалере. Живим у БиХ и стопостотно тврдим да ни Срби из БиХ никад не би чули нити знали да постоје ови репрезентатвци Србије, осим Стојковића ( из разлога што је бранио за Парт. и ЦЗ), Коларава и Ивановића (по основу старе славе). Будите искрени па реците, да ли боље познајете, репрезентације Белгије, Шпаније, Бразила , Португала и Хрватске или Србије. Већину репрезентативаца Србије познајете само из репрезентативних наступа, док остале познајете из њихових наступа за најбоље европске клубове.
Ови фудбалери, а бољих намамо, су пласманом на Свјетско првенство су постигли свој максимум и свака им част на томе.
Ми се према њима постављамо погрешно, очекујући, па чак на неки начин и захтијевајући од њих нешто за шта они реално појединачно нису способни.
Можемо замјерати селекторима на одабиру поједниачних рјешења у избору, али будумо реални, ту је то негдје. Можемо замерити и Савезу на избору селектора у протеклом преиоду, али опет будимо реални, ко ће озбиљан доћи да прави питу од свачега.
Можемо и Крстајићу замјерити на тактици или формацији, али опет с ким то провести.
Када је у питању кондициона припрема репрезентативаца не може се стручни штаб окривити, па ни сами репрезентативци. У праву је Нимбус сви репрезентативци на СП, не само наши, него сви, су дошли на ово такмичење физички припремљени у својим клубовима. Физичка и техничка спремност је процес који траје годинама и који фудбалери стичу у клубовима. За кратко вријеме, колико селектори имају на располагању за припреме не томе се не може готово ништа урадити.
Одговори

Када је у питању кондициона припрема репрезентативаца не може се стручни штаб окривити, па ни сами репрезентативци. У праву је Нимбус сви репрезентативци на СП, не само наши, него сви, су дошли на ово такмичење физички припремљени у својим клубовима. Физичка и техничка спремност је процес који траје годинама и који фудбалери стичу у клубовима. За кратко вријеме, колико селектори имају на располагању за припреме не томе се не може готово ништа урадити.

Појма немаш!
Одговори

(29-06-2018, 01:26 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Појма немаш!

Када је у питању историја, ту сам лаик, али волим да нешто сазанам, поготово о четницима.

Када је у питању кондициона припрема спортиста и врхунских спортиста тјераш ме да будем нескроман (мада то не волим) и да кажем МНОГО САМ ЈАК. Вјеруј ми!
Одговори

Не знам колико им је тачна статистика....

http://sport.blic.rs/jjfmmmh

[Слика: IMG_20180629_180842.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Када је у питању историја, ту сам лаик, али волим да нешто сазанам, поготово о четницима.

Када је у питању кондициона припрема спортиста и врхунских спортиста тјераш ме да будем нескроман (мада то не волим) и да кажем МНОГО САМ ЈАК. Вјеруј ми!

Ја сам исто лајк у историји.

Али ја сам намерно ОТВВРИО ТЕМУ ОД СПОРТСКЕ НАУКЕ У 2013 ГОДИНЕ.
Зашто сам мислим као и гомила других људи, у држави и у свету, да СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НЕМОЖЕ ДА ДРЖЕ темпо у утакмици даље од 60 минута против екипе ко могу да држу лопту.

Буди ти мени Много Јак и Здрав и све остало што је позитивно.

Али мене занима врхунска кондиција за Светске и Међународне такмићавање и изазова, што се изућава стално, и се стално мења. И то се одвијава са нашим разумевање физиономија тело.
Одговори

[Слика: IMG_8263.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(29-06-2018, 06:45 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Буди ти мени Много Јак и Здрав и све остало што је позитивно.

Али мене занима врхунска кондиција за Светске и Међународне такмићавање и изазова, што се изућава стално, и се стално мења. И то се одвијава са нашим разумевање физиономија тело.
Хвала теби на лијепим жељама, мени упућеним.
Очигледно због језичке баријере ниси ме довољно добро разумио. Нисам ја ништа негирао што ти наводиш. Само тврдим да селектор не моће сносити кривицу што репрезентативци нису кондиционо врхнски спремни.

(моће = може)
Одговори

Уз сво уважавање, резултати кондиционе припреме се виде пре свега због одабира тактике и у складу са тим тактичке припреме. Сасвим је подударан и број дисциплинских мера који судија покаже таквој екипи. Наравно, у овом случају треба изузети тендециозно суђење оног нацисте.
Наиме, опет се враћам на Светско првенство на Новом Зеланду. Тамо је наша репрезентација добила само један жути картон због прекршаја. Остало је карактеристично како је Вукашин Јовановић погледао према клупи после повлачења супарничког играча у полуфиналу. Наиме, играчима је било изричито забрањено да направе фаул за картон. Укупно смо , ваљда, добили четири картона на целом турниру. Један за приговор и два за одуговлачење. Стално се враћам на тај турнир јер је дисциплина која је тамо била заведена била предуслов за успех. У складу са тим је била и физичка припрема играча.
У Русији, колико сам видео, спадамо у екипе са највише претрчаних километара. Што само доказује колико је тактика била погрешна или да су наши фудбалери били неуиграни. Или, што је најтачније, и једно и друго.
Одговори

Само тврдим да селектор не моће сносити кривицу што репрезентативци нису кондиционо врхнски спремни.

Ове су припремске снимка од Парка Св Ђорђа, кућа/штаб/двористе/центар репрезентације енглеског футбал.

Мушке
https://www.youtube.com/watch?v=sE_siXgeMoo

Ове је женске репрезентације енглеске
https://www.youtube.com/watch?v=SeJNYhfBUyc

https://www.youtube.com/watch?v=WEwX5utQUzc

https://www.youtube.com/watch?v=HfQ1dV7lsU4
Знаћи сви су тестирани за кондицију кад стижу у центар из својих профи клубове, и то вероватно сваки пут кад тамо стигну. Тако стручњаци спортске наука знаде где стоје у том тренутак, и што морају да ураде да припремају играће пред следећог утакмици.

Ако гледаш вечином играће носе ГПС прслук
https://www.youtube.com/watch?v=osMrVD5cn_g
Ту имаш гомилу инфомације око перформанс играч
Шта може и шта немуже да уради
И колико то можеш да напређујеш

Селектор је насклоњен на својим стручњака спортске науке.
Е све онда завици где су тих Стручњаци Спортске Науке студирали,
Ко им је предавао, и колико су јаки тих професори?
Колико је јак њиховог рад, проналежење
Њиховог самог физична кондиција
Зашто имаш примера где су дипломирани или студенти спортске науке, врхунски спортисти у својим разним дисицплине.
Где су радили/искуства, кога су припремили и где, и какве су биле резултате?
Тако ако тих стручњаци нису искусили тај врхунски стандард, он ће бити задовољан са својим радом и са својим резултате. Што се лако могу да виде на терени.

Један фантастићан пример је улога Потоћино менеџер/селектор Тотнем и како је утицавао на фитнес и исхрана Харија Кејна.

Профи играћи су увек на том ивици добра/врхунска кондиција и рехабилитације од повреде, ко се може десити у свакој текми.

Тако ја питам јели је стандард наша фитнес/кондиција у Савез/Репрезентације мањи од тих страних клубова одакле стижу наших играћа?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним