Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

Da li je ono Račiću na desnom boku futrola za pištolj.
Одговори

(18-08-2018, 10:32 AM)Chicot Пише:  Da li je ono Račiću na desnom boku futrola za pištolj.

Јесте.
Одговори

A, ova dvojica, Kalabić i Neško, jel su inače nosili pištolje?
Одговори

(18-08-2018, 12:26 PM)Chicot Пише:  A, ova dvojica, Kalabić i Neško, jel su inače nosili pištolje?

Увек, Калабић и шмајсер. Осим наравно у баш опуштеној атмосфери, међу својима, као шти су Гајтнер, Вреде и остали.Smile
Одговори

Račić se otudjio Креза
Одговори

(18-08-2018, 09:58 AM)Felix Пише:  
(18-08-2018, 08:36 AM)Pravda Пише:  Може,да се купи оригинал скен,има га у продаји на бар једно пет страних сајтова.Послао сам вам линк за слику преко поруке на фејсбуку.
Правда, како мислиш "оригина скен". Фотографија је изашла у књизи и ја сам ту књигу имао и скенирао фотографију. Једноставно, слика је лоша у самој књизи па не може ту скен ништа да промени јер је квалитет фотографија у књизи релативно лош.
Мислим на најбољу могућу резолуцију слике, када кажем оригинал скен,то што је објављена у књизи тако лоша, ја ти нисам крив.Smile
Одговори

(18-08-2018, 03:07 PM)Pravda Пише:  
(18-08-2018, 09:58 AM)Felix Пише:  
(18-08-2018, 08:36 AM)Pravda Пише:  Може,да се купи оригинал скен,има га у продаји на бар једно пет страних сајтова.Послао сам вам линк за слику преко поруке на фејсбуку.
Правда, како мислиш "оригина скен". Фотографија је изашла у књизи и ја сам ту књигу имао и скенирао фотографију. Једноставно, слика је лоша у самој књизи па не може ту скен ништа да промени јер је квалитет фотографија у књизи релативно лош.
Мислим на најбољу могућу резолуцију слике, када кажем оригинал скен,то што је објављена у књизи тако лоша, ја ти нисам крив.Smile
Резолиција ти ама баш ништа не значи ако скенираш фотографију која је лоша.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Што је мало забрињавајући је што овде нико жив је помислио на могучности, да та особа обућен у немачки униформу може да буде Србин.

И само што је убућен у немачки униформ, не знаћи да је борио за немци, него је могао бити Српски обавештајац у редове немце.

Па Милослав је писао да је Војвода Ђујић добио помоч од словена (можда пољака) што су били у њиховим редовима и крали оружање од немачких кампове.
Одговори

(18-08-2018, 12:16 AM)Милослав Самарџић Пише:  Одлично!
Овде се назире могућу одговор на дилему зашто се деано степенице јасно виде, док су лево њм избељене, ем замрљане. Толико да се ни линије ивица не виде јасно. Видети ивице у правцу Калабићњ ог колена и зглоба.
Изгледа зато што је неко стајао где и четници, у 15 х, када сенка иде у лево, па су дакле те сенке избрисане и све је овако замрљано. И онда је нешто мало замрљано на сиво, у супротном правцу, где су ишле сенке са оригиналне слике четника. Тај правац сенке показује Рачићева лева рука. На овом месту, у ово доба године, сенка никако не иде у ту страну.
Милосаве ако је фотографија "монтирана" са више оргиналних фотографија, онда ко зна кад је која оргинална фотографија настала.
Могуће је рећи да се по одјећи четничких овицира може закључити дда је у питању топлије доба године. Можда неко упућенији, коме су кроз руке прошле многе фотографије тројице четничких официра, може оквирно закључити и приближан период њихових фотографија.
Степениште није морало бити фотографисано чак ни исте године!
Шта мислиш о бршљену с обије стране?
Можда некад искрсне од некуда и фотографија тог степеништа од пред рат или непосредно иза њега.Па да видимо бршљенове.
Одговори

Слика степеница настала је кад су Немци били тамо, а били су три претходне године. Дакле крајем јуна.
Фото четника око 1. јула 1944, кад су кретали на југ.
Вредеа, ко зна кад.
Мислим да бршљенови не играју улогу.
Одговори

(18-08-2018, 01:24 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-08-2018, 12:41 AM)Перун Пише:  Да ли се очи тројице официра налазе на висини већој од 2m?
Не. Нешко је око 185 плус око 15 степенице, дакле очи на око 190 цм.

Очито је да постоји просторна дезорјентисаност код вас која вас онемогућава да спознате основне детаље фотографије.

Калабић, РАчић и Недић се налазе на (2.) другом степенику, а не на првом, тако да не постоји могућност а су само на +15 цм. Овакав начин закључивања где физичке појаве нису значајне , наспрам ваших уверења, и где 2+2 нису 4 већ онолико колико вам је потребно, није корисан за овај разговор.

(18-08-2018, 01:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Увек, Калабић и шмајсер. Осим наравно у баш опуштеној атмосфери, међу својима, као шти су Гајтнер, Вреде и остали.Smile

Овде правите доста велику грешку у вези састанка. Састанку није присуствовао Гајтнер, нити то било где тако стоји. Поред Вредеа, састанку су са немачке стране присуствовали капетан Херват, преводилац Sonderfirer Хорак, и водник Фидлер.
Одговори

Oba odgovora su donekle tačna. Zavisi šta uzimate za reper kad dajete odgovor.

Pitanje nije dovoljno precizno postavljeno i tu je očigledno zabuna.

Validan odgovor bi bio i da je na preko 200 metara, pošto je Oplenac na toj n. m. otprilike. Smile
Ako razumete šta hoću da kažem.

Elem,

Prema fotografijama bi se reklo, a i oni koji su bili tamo su potvrdili, da je taj plato na blagoj padini. Tako da je leva strana nešto viša od desne.
Vi ste bili tamo, da li je to i vaš utisak?
Одговори

(19-08-2018, 02:24 AM)Chicot Пише:  Oba odgovora su donekle tačna. Zavisi šta uzimate za reper kad dajete odgovor.

Pitanje nije dovoljno precizno postavljeno i tu je očigledno zabuna.

Validan odgovor bi bio i da je na preko 200 metara, pošto je Oplenac na toj n. m. otprilike. Smile
Ako razumete šta hoću da kažem.

Elem,

Prema fotografijama bi se reklo, a i oni koji su bili tamo su potvrdili, da je taj plato na blagoj padini. Tako da je leva strana nešto viša od desne.
Vi ste bili tamo, da li je to i vaš utisak?

Да у праву сте, и први степеник није пуне висине, и висина му се мења. Све то не мења чињеницу да г. Самарџић брка позицију фотографисане тројке па их смешта на први степеник. И врло добро знате да се не бавимо надморском висином овде.
Одговори

Ruku na srce, sve vreme stoji na pravom stepeniku. Na slikama.

Naravno da se ne bavimo nadmorskom visinom, našalio sam se malo dajući vam primer.

Bitno je da se ima reper kad se daje odgovor kako ne bi dočazilo do ovakvih zabuna.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним