18-08-2018, 10:32 AM
Da li je ono Račiću na desnom boku futrola za pištolj.
(18-08-2018, 09:58 AM)Felix Пише:Мислим на најбољу могућу резолуцију слике, када кажем оригинал скен,то што је објављена у књизи тако лоша, ја ти нисам крив.(18-08-2018, 08:36 AM)Pravda Пише: Може,да се купи оригинал скен,има га у продаји на бар једно пет страних сајтова.Послао сам вам линк за слику преко поруке на фејсбуку.Правда, како мислиш "оригина скен". Фотографија је изашла у књизи и ја сам ту књигу имао и скенирао фотографију. Једноставно, слика је лоша у самој књизи па не може ту скен ништа да промени јер је квалитет фотографија у књизи релативно лош.
(18-08-2018, 03:07 PM)Pravda Пише:Резолиција ти ама баш ништа не значи ако скенираш фотографију која је лоша.(18-08-2018, 09:58 AM)Felix Пише:Мислим на најбољу могућу резолуцију слике, када кажем оригинал скен,то што је објављена у књизи тако лоша, ја ти нисам крив.(18-08-2018, 08:36 AM)Pravda Пише: Може,да се купи оригинал скен,има га у продаји на бар једно пет страних сајтова.Послао сам вам линк за слику преко поруке на фејсбуку.Правда, како мислиш "оригина скен". Фотографија је изашла у књизи и ја сам ту књигу имао и скенирао фотографију. Једноставно, слика је лоша у самој књизи па не може ту скен ништа да промени јер је квалитет фотографија у књизи релативно лош.
(18-08-2018, 12:16 AM)Милослав Самарџић Пише: Одлично!Милосаве ако је фотографија "монтирана" са више оргиналних фотографија, онда ко зна кад је која оргинална фотографија настала.
Овде се назире могућу одговор на дилему зашто се деано степенице јасно виде, док су лево њм избељене, ем замрљане. Толико да се ни линије ивица не виде јасно. Видети ивице у правцу Калабићњ ог колена и зглоба.
Изгледа зато што је неко стајао где и четници, у 15 х, када сенка иде у лево, па су дакле те сенке избрисане и све је овако замрљано. И онда је нешто мало замрљано на сиво, у супротном правцу, где су ишле сенке са оригиналне слике четника. Тај правац сенке показује Рачићева лева рука. На овом месту, у ово доба године, сенка никако не иде у ту страну.
(18-08-2018, 01:24 AM)Милослав Самарџић Пише:(18-08-2018, 12:41 AM)Перун Пише: Да ли се очи тројице официра налазе на висини већој од 2m?Не. Нешко је око 185 плус око 15 степенице, дакле очи на око 190 цм.
(18-08-2018, 01:51 PM)Милослав Самарџић Пише: Увек, Калабић и шмајсер. Осим наравно у баш опуштеној атмосфери, међу својима, као шти су Гајтнер, Вреде и остали.
(19-08-2018, 02:24 AM)Chicot Пише: Oba odgovora su donekle tačna. Zavisi šta uzimate za reper kad dajete odgovor.
Pitanje nije dovoljno precizno postavljeno i tu je očigledno zabuna.
Validan odgovor bi bio i da je na preko 200 metara, pošto je Oplenac na toj n. m. otprilike.![]()
Ako razumete šta hoću da kažem.
Elem,
Prema fotografijama bi se reklo, a i oni koji su bili tamo su potvrdili, da je taj plato na blagoj padini. Tako da je leva strana nešto viša od desne.
Vi ste bili tamo, da li je to i vaš utisak?