Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Ма уреду је, ја сам само поменуо њену тетку јер се она позива на њу.
Нисам знао да јој је Радослав Стојановић отац.
Одговори

Па, ето. Баја
А тај мученик-деда је крстио одмах по рођењу. Баја
Она је толико лупетала у том интервјуу да би могао књигу да напишем због количине глупости које је изговорила. При том, изостављам њене политичке ставове, него само би количина глупости које је она изговорила тумачећи историју Срба је фасцинантна.
Видиш, рецимо, тај њен рођени деда је одведен у један Маутхаузен, што је 99% последица припадности тог свештеника војсци под командом Драже Михаиловића, и то вероватно мрежи Валтера и осталих официра из које је и настао Авалски корпус.
Али, она не помиње деду као четника, него овог рођака, који је вероватно био брат од стрица или можда чак и рођени брат тог свештеника, само због злочина у Вранићу и тиме себи дала легитимитет у борби против национализма и за људска и мањинска права.
Она је велико ђ... Знам је одавно и ништа боље нисам очекивао, али сам морао овај интервју да преслушам да би видео докле је отишла.
Одговори

(22-07-2019, 10:18 PM)Бенито Пише:  Ок, хвала.
Само, изгледа, да ниси у праву за породицу. Њен отац је био професор др Радослав Стојановић, професор међународног права и члан Крунског савета. Убеђени монархиста, као и његов отац, који је био прота у том крају, што сам већ написао.
Дуда напомиње да није била у добрим односима са оцем, а поготово што се тиче политичких ставова. Тако да тешко да су они нешто признали у вези Војислава. Ови су то конструисали и без њих.
Друго је Дуда од свих њих. Она је кренула тим путем као каријериста, а вероватно је било и утицаја мајчине фамилије, пошто је напоменула да јој је деда Хрват, морнарички официр ВКЈ, који се 1944. године волшебно обрео на Вису у Брозовом штабу. На жалост, није рекла његово име.
А је ли од кад сте на Дуда.Баја
Одговори

Мало-мало па неко ово избаци на интернет. Колико ово има везе са реалношћу? Има ли озбиљних доказа да су Немци плански гађали баш Народну библиотеку? Ја бих рекао да су гађали све живо, бацали бомбе па где падну, те су и то погодили, поред осталог. А сумњам и да је ово Лер изјавио после рата.

[Слика: EAP-w-Wc-VUAAE3bc.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Мени се чини да су намерно гађали, тј. у сећању ми је документ, али нисам сигуран.
Одговори

Jel ima neko informaciju o ovom čoveku?

[Слика: 14836.htm]

http://www.otvorenaknjiga.komisija1944.m.../14836.htm


Приложених Датотека Изведена сличица(e)
   
Одговори

Не знам, можда зна Адмирал.
Одговори

http://svetinjebraniceva.rs/index.php?op...&Itemid=77
Одговори

Који су град партизани ослободили од Немаца? Можда Велико Градиште 1941.али заједно са четницима Леониде Пљешковића и у њем су били немачки цариници а не права војска.
Одговори

Први град који су сами заузели од Немаца (23. дивизија) је Зајечар 7. септембра 1944. У њему су се налазила два батаљона немачких полицајаца и један батаљон љотићеваца. Љотићевци су наравно били безвредни, полиција није опремљена као војска, а уз то били су оптерећени са 1000 рањеника и 500 избеглица (сви поскидани са немачке Црноморске флоте пре њеног потапања).

Добили су зато наређење да се пробију из обруча, што су и урадили. Партизани су ушли у Зајечар, а два дана касније их је без потешкоћа избацила једна немачка борбена група 1. брдске дивизије из правца Књажевца.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Зар нису пре тога неке мале градове заузели по западној Босни? А Јајце?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Јесу од Хрвата, не Немаца. Или је Немаца било типа по један вод, а главна одбрана на Хрватима.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(31-07-2019, 02:29 PM)Николај Пише:  Јесу од Хрвата, не Немаца. Или је Немаца било типа по један вод, а главна одбрана на Хрватима.
Добој?Који је датум ту у"игри"?
Одговори

Добој још у лето 1941. ослободили четници.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 22 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним