Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(13-08-2019, 06:43 PM)Громовник Пише:  Мунгосе, да те нема, требало би те измислити Баја

Можеш ли да ми објасниш зашто си ово написао? Небитно је што је Мунгос у питању,могао је и неко други да буде.

Питам јер ме занима, нисам те упитао тек онако да би чаврљали. Ја ето не знам па питам јер како Нушић некад давно рече "Знање има граница, док их незнање нема".
Одговори

(13-08-2019, 06:43 PM)Громовник Пише:  Мунгосе, да те нема, требало би те измислити Баја

Фала ти, али у стварном животу више пута ми је прећено да ће да бивају и убивају због мојије ставова!Креза
Срећа па им се то не исплати никако!табаџија

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(03-08-2019, 04:53 PM)Громовник Пише:  
(02-08-2019, 04:02 PM)ЈВуО-КГ Пише:  међутим нико онда није знао да Хрвати нису људи већ средство за чишћење швапског клозета.

А војвода Мишић? А Јован Дучић?

А да, њих нико ништа није ни питао... 5+5

(02-08-2019, 07:15 PM)Жаре Пише:  А ко су сад ти Македонци?

То су они који су у Титовој Југославији свесрдно пригрлили македонски национални идентитет, а деведесетих и независну државу.
Па рекао би да су ту Срби одиграли највећу улогу. Радећи на Југославији и запостављајући све српско, коме је било до тога да се опредјели као Србин ако Срби први примјером показују да то није ваљало? Занимљив је процес код Маћедонаца - до 1914. долазе у Србију и нарочито Београд и многи се по својој вољи опредјељују за српско име. Већ 1918. то име сами Срби одбацују! И онда се чудимо како је дошло до БРЈМа?Шок

Није се знало какви су Јозо и Анте и Мујо и Хасо:

https://imgur.com/aDHGbkN

Срби наслагани на врпе.

Одговори

(14-08-2019, 02:04 PM)мунгос Пише:  Па рекао би да су ту Срби одиграли највећу улогу. Радећи на Југославији и запостављајући све српско, коме је било до тога да се опредјели као Србин ако Срби први примјером показују да то није ваљало? Занимљив је процес код Маћедонаца - до 1914. долазе у Србију и нарочито Београд и многи се по својој вољи опредјељују за српско име. Већ 1918. то име сами Срби одбацују! И онда се чудимо како је дошло до БРЈМа?Шок

Деведесетих је Милошевић одиграо кључну улогу по питању Македоније. А то како је неко запостављао српство можеш неком неписменом планинском сељаку да ваљаш као причу.Прво и прво, нико се није опредељивао за српско име већ су са таквим именима долазили јер друга нису имали. Године 1918. није одбачено ништа већ 1945. године. Та шака јада која се у КЈ изјашњавала као македонствујућши су углавом српске избеглице из данашње северне Грчке. Било их је мало а већина је своју српску нацију компензовала за бугарско злато системом сличним оном којим су твоји земљаци постајали Хрвати. Успостави македонске нације највише су допринеле три крагујевачке протуве тј. две јер је овај један био само привремено настањен у Крагујевцу. Мислим на Киру Глигорова. Друга двојица су Лазар Кулишевић и Благоје Љамовић који су презимена променили у Колишевски и Конески с тим што је блесави Благоје и име променио у Блаже.То што се ви неки чудите како је дошло до БЈРМ,ми други се не чудимо јер је та стаза утабавана 45 година и то су радили комунисти а не ми Срби.Није нико мој ишао да убеђује неког да постане припадник квази македонске нације која се управо ових година, месеци и дана распада.У вези злочинаца чију си слику качио и навео тамо неког Јозу,Анту,Мују и Хасу заборавио си само да допишеш неко српско име јер су и неки Срби из данашње Хрватске учествовали подједнако у тим злочинима док су неки и предњачили,те су Мујо и Хасо били у депримацији као злочинци другог реда.

На Церу и Колубари побисмо вас скроз ал' утече швапски каплар звани Јосип Броз.
Одговори

Да, слику коју сам поставио то су све радили Срби. Ђе би Анте и Јозо то радили и ђе би Мачвани и Подрињци знали ко их је убијао.
И Срби су 1941. покушали побити све Србе од Жумберка до Срема, ђе би Јозо и Анте и Мујо и Хасо тако нешто.

Нијесте ви побили НАС, него су Јозо и Анте и Мујо и Хасо побили ВАС. 65 000 Хрвата је погинуло на Дрини (како свједочи Славко Павичић који је и сам учесник и зове борбе на Дрини хрватско-српским ратом) да би сте им ви дали цијели Јадран, и замало заратили са Талијанима вашим савезницима због тога и то НАКОН ТРИ РАТА!

Важно је што је судбина хтела да не буде у оном делу аустријске војске која је упала у Мачву и у свом бесу починила она тешка зверства над грађанским становништвом, нарочито сеоским. Стрељали су на гомиле мирно становништво. Водили су из кућа старе људе и вешали у толиком броју да је на фотографијама било шума у којима је о сваком оном високом дрвету висио по један наш високи сељак. Наша је војска повратила Мачву брзо, за неки дан. Одмах су упућени извештаји с фотографијама влади у Ниш. Влада је замолила швајцарског професора Рајса да оде на лице места и изврши истрагу. Професор Рајс је саслушавао сељаке избегле овом покољу, и многобројне заробљенике аустријске, официре, подофицире и редове. Написао је опширан извештај и поднео влади. Папшћ ме позвао. Рекао ми је, да је влада решила да тај извештај објави. Није га ни читао. Толико је био сигуран. Али опрезан као и увек, рече ми да га прочитам пре него што се објави. Ја сам га прочитао. Јавио се Пашићу и рекао му да је извештај још тежи него они хитни извештаји наше војске, али не мислим да се овакав какав је може објавити.

“Шта је то?” — упита Пашић. “Међу овима које професор Рајс оптужује за ове масовне злочине, има много Хрвата, и официра, и подофицира, и војника.” Пашић је био изненађен. И одмах без предомишљања рече: “А, то не може!” Очигледно да није могло.

Само кратко време пре тога, у том истом Нишу, Пашић је поднео Народној Скупштини и Скупштина је једногласно прихватила Владину декла-рацију о народном јединству Срба и Хрвата и ратном циљу Србије да ослободи и онај део тога народа који је још неослобођен под влашћу Аустро-Угарске.

“Види одмах тога Рајса и замоли га да избаци из списка злочинаца све те Хрвате”, рече, “ради како знаш, само ово не може да остане, никако.

Нашао сам одмах професора Рајса. Имали смо дуге разговоре. Али професор је професор. Ништа се њега нису тицали политички разлози. Сматрао је то нападом на његову научну и професорску свест. На знам да ли је Пашић још кога замолио да му говори. У последњем разговору погодили смо се најзад да сасвим смањи број оних наших хрватских имена, али да их све избаци никако није хтео. Тако је објављена његова књига о зверствима аустријске војске у Србији.

Срби и Југославија. Др Милан Гавриловић, Виндзор 1960,
стр. 44-46.

Маћедонци су изгубљени због Југославије. Својом вољом 1834-1914 многи су се опредјелили да буду Срби, многи су учествовали у четничкој борби за Јужне крајеве која би без њих била немогућа итд. Маћедонију и Маћедонце су Срби жртвовали Југославији.
Ко и све друге Србе и људе пријатељски наклоњене Србима.

Све има своје посљедице.

Одговори

Јесте Мунгосе, све смо ми најгоре. Ми шабани два царства развалисмо са војском на ивици беде а ви са тонама и тонама оружја и опреме, потурице и Хрвате нисте могли да избаците из Босне. Трт Милојка!

Рајсову књигу имам тј. имам две његове књиге.Колико је Хрвата погинуло не знам,али у њихове податке не верујем. Они историју једва и да имају па ето да би себи дали на важности прву битку у ПСР назваше српско хрватским ратом. Е свашта!

Уз нас, бар овде у Крагујевцу, не стаде ниједан Србин(у току окупације) већ стадоше Чеси и Словаци. Пострадаше људи због нас, више нас ценили него наша "браћа". А док је војска била на Крфу овде устанке, јачине 50 до 100 пушака дизаше само локални Срби без помоћи било кога и то стравично платише.

А Јадран ми никоме нисмо дали, док је наш Краљ Александар био жив то је било наше, када га убише дођоше неки други па опет и они тако никакви оставише део Јадрана за нас. Краља пљујете а за Јадраном кукате. Извини поштовани пријатељу али то је мало лудачко понашање. Нисам ја ни потребан у овој полемици,сам ти са собом поразмисли и сложи чињенице редом па ћеш све јасно да видиш.

Лако је бити генерал после битке а још лакше кад неко други бије твоје битке.

Трудим се да да не интимизирам тему и да не увлачим у причу своју породицу. Али како то прећутати кад знаш да се од њих свих који одоше само један вратио и то не баш сав свој. Тако моји и данас леже у гудурама Албаније,Алжиру,Тунису, на дну Средоземног мора и ко зна где још. Зато сам мало осетљив на ту причу. А мој деда,отац и ја постојимо само зато што ми је пра деда био вршњак века па био за ПСР премлад,иначе сви други из моје породице изгинуше. Изгинуше да би ти могао да кажеш једног дана, у 21. веку, како је Аустроугарска била боља од Југославије. Ништа чудно. И термин Независна Држава Хрватска не илете из чељусти неког Хрвата него Србина Прибићевић Светозара. Тада први пут чусмо за НДХ.

Прадедови и чукундедови моји нека вам је лака земља где год да су вам кости расуте. Ни сањао нисам да ће неки љубитељ Аустрије почивше да вас вређа,мученици моји.
Одговори

Можда теби звучи чудно, али и ја сам одрастао у крају ђе је било и Солунаца, носилаца Албанске споменице, па чак и четника из времена Маћедоније 1903-1912. И то све у кругу од десет-петнаест кућа од моје. Један од њих је био и најмлађи брат моје прабабе који је као дјете од 14 година отишао у Америку и вратио се кући преко Солуна. Дјете из Лике, скроз неписмен, никад Србију ни на слици није видио, а ето, као и десетине иљада другије, долази да се бори јер тамо живе исто Срби и из никојега другог разлога.

Ти мени пребацујеш да о вама мислим све најгоре, а ти ође избацујеш чисту мржњу према нама. Шта има грђе и отровније него тврдити да су Срби упали у Србију и убијали Србе све среда?

13. загребачки корпус је смрвљен на Дрини али не брез посљедица јер је србијански први позив скроз десеткован у тијем борбама. Ето зашто то они зову српско-хрватским ратом. Да су ти Чеси и Словаци браћа, то је љепо јер и они су наши. Није љепо да ти Срби нијесу браћа него су ти одурни и огавни. То више говори о теби и о вама и колико сте застранили и посрнули.
Дакле, ти замјераш што Срби из Аустро-Угарске нијесу дизали устанке, па да на нас пуште Хрвате и муслимане да нас скроз потамане. Сигурно је да са тим не би ништа постигли осим још веће погибије, ко да није довољно оно шта су ови радили у Источној Босни и Херцеговини Србима. Дизање устанака у самој Србији се и она и дан данас било чиста глупост. Промашај и непромишљеност за које су многи онда мислили да треба некоме судити.

Јадран сте дали de facto њима у руке јер су по први пут у историји они 1918. године постали господари не само Јадрана него и шире а de jure сте га дали 1939. године. Чак нијесте за се омеђили ни Дубровник ако ништа више, црно на бијело да имате тапију, него замало не дадоште и Боку 1939.

Да, лако је бити ђенерал посље битке, само што сам ја био и ђенерал за вријеме битке. Ниједно мушко што се памти у задњи 300 година није прошло ван бар једног рата. У овом задњом рату било нас је петорица.

Чудно ти је да неко из Лике која је 1918. имала 125 000 Срба са просјеком од 18 година, фали Аустрију, а пљује на Југославију, која је Србе Лике свела на половину са дуплијем просјеком година? Чудно ти је да је Јован Дучић рекао да "Србијанац је увијек знао умирати за Босну али никад није знао за њу живити"? Да ли ти је неразумљиво да су Срби у Босанском сабору до 1914. имали већину, да су држали власт у Бањалуци, чак и у Сарајеву и Мостару, а да је Београд од 1918. намицао власт Хрватима и муслиманима? Стварно скроз чудно!

Одговори

(13-08-2019, 07:23 PM)ЈВуО-КГ Пише:  

Можеш ли да ми објасниш зашто си ово написао? Небитно је што је Мунгос у питању,могао је и неко други да буде.

Питам јер ме занима, нисам те упитао тек онако да би чаврљали. Ја ето не знам па питам јер како Нушић некад давно рече "Знање има граница, док их незнање нема".

Зато што човек има другачије мишљење, поткрепљено аргументима, и не либи се да га одбрани.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Мунгосе,мени никакву мржњу импутирати нећеш,клицу српско српског раздора на овом форуму је посејао твој земљак који пати од мађарског синдрома. Знаш ти добро о коме се ради. Кад те неко уважава а ти по сваку цену тераш уз ону ствар нон стоп оптужујући неког из Србије те за ово те за оно,е онда се нама мало напуни нека ствар те приче па дође до таквих полемика. А то да је српски први позив,који ти називаш србијанским, разнесен на Церу, на то могу само да се насмејем. Вероватно су остатак рата прегурале бабе и деде из Србије и јуначине без мане из Крајине и Лике. Прст у уво,песму поведи па у јуриш крени.

Тај сејач мржње из твојих крајева,који овде ни најмању увреду није доживео,накачио се без икаквог разлога на моју маленкост и још једног форумаша.Ваљда конта да ако се роди са спојеним обрвама да му моментално треба дати Карађорђеву звезду са мачевима те простирати црвени тепих и посипати латицама руже где год се појави. Зезнуо се човек. Само превидео чињеницу да је после рата побегао код нас а не у драгу и никад прежаљену Аустрију.

Да се не настављамо,то сам ја Србијанац имао да кажем Хрватијанцима.
Одговори

Нијесам ја од јуче. Са многијем Србијанцем ја сам мегдан подијелио и ође и на другијем форумима. Са Просвјетаром, Самарџићем више се нијесам слагао него што јесам. Али их поштујем и цијелим, иако се не слажем (а једнако тако и за њим мислим кад сам ја у питању)! Јуначки је мегдан подјелити.

Ти мени замјераш и са мном, те са свима групно кад је у питању моје завичајно поријекло, битку бијеш и не бираш ни ријечи ни омразе! Јер ти се замјерио неки "мој земљак", а да ја ни појма немам ни ко је то ни шта је у питању? Запитај се мало о томе.

У мојој кући и моме завичају, нема ни јунака ни људи, а тек шта рећи за другоразредне Србе - све уз горди повик са високо уздигнутом легитимацијом и правом стеченим ничим другим до рођењем, ђе се одређује јасно ко ваља а ко не ваља све под Југословенскијем именом! И не само да смо другоразредни Срби, него имамо и спојене обрве?

Хрватијанац не знам шта је - ваљда импутираш да сам Хрват иако су ми исти побили добар дио фамилије. Љепо и сасвим људски, овај скроз Курвањски и нечовјечно. Сасвим брез икакве уврједе би прихватио назив Аустријанац, јер и то је дио мога насљеђа и идентитета. Замисли у тој мрској Аустрији смо се и намножили и забогатили, а у ВАШОЈ Југославији остали голи ко мишеви и остаде нас само у траговима. Лика је почетком вијека имала 125 000 најбољи Срба а крај вијека је дочекала са 3 000. Ето зашто.

Одговори

.
Ми што се нас тиче, једном и више пута мегдан поделисмо што око Југославије и свих потоњих Шугославија, и са Брат Мугосом и са Брат Јеремијом, ну њихово мишљење уважавамо и не очекојемо да неки од њих, и истомишљеници им, "ревидира"!

Међутим!

Ми се са истима, па и са златоустим Боканом, у потпуности слажемо што се тиче братимљења са небратом и заједничке државе са побеђенима!

Међутим!

Оптуживати за ове кобне грешке искључиво Блаженопочившег Витешког Краља-Војника Александра Ујединитеља, као и србску елиту око њега, јесте крајње неправично и чак иде у бешчашће што се Бокана тиче јер....

ТЕ КОБНЕ 1918-Е МАЈКА РУСИЈА ЗАШТИТНИЦА НИЈЕ ВИШЕ ПОСТОЈАЛА!!!

ТУ УЖАСНУ РУПУ И ПРАЗНИНУ НА ГЕОПОЛИТИЧКОЈ КАРТИ СВЕТА ДАНАШЊИ "ПОСЛЕ БИТКЕ ЂЕНЕРАЛИ" ИЛИ НЕЋЕ ИЛИ НЕ УМЕЈУ ДА СХВАТЕ И ПРИХВАТЕ!

Бокан чак тврди да је Краљевина Србија могла те године да уради шта хоће и да ограничи Србске Земље јер "ко би могао да се супротстави победничкој Србској Војсци ?", пита Бокан!

Људи па то је пре за плач но за подсмех бре!

НАШ ВЕКОВНИ И СМРТНИ НЕПРИЈАТЕЉ ЕНГЛЕСКА, ПРОЖЕТА ЛИХВАРСКОМ ХИДРОМ КОЈА МРЗИ СВЕ СРБСКО, РУСКО И ПРАВОСЛАВНО, ИМАЛА ЈЕ У ТОМ МОМЕНТУ 3 МЕЛЕОНА ВОЈСКЕ ПОД ОРУЖЈЕМ, ЕЈ БРЕ!

А Србија...?

СРЕЋОМ КРАЉ ЈЕ УСПЕО СВОЈИМ МАСОНСКИМ ВЕЗАМА, И ПРЕ СВЕГА ЗАХВАЉУЈУЋИ ГАДЉИВОСТИ ЕНГЛЕЗА И ЛИХВАРА СПРАМ НЕМАЧКОГ ФАКТОРА, ДА СКРЕНЕ ТЗВ. "СААААВЕЗНИКЕ" СА ИДЕЈЕ РЕСТАУРАЦИЈЕ ХАБЗБУРШКЕ МОНАРХИЈЕ КА ИДЕЈИ ШУГОСЛАВИЈЕ, У ЧЕМУ СУ ПАПА И КРИМО-КАТОЛИЦИ ПОДПОМОГЛИ ЕДА БИ СЕ ТЗВ. "ХРВАТИ" НЕКАКО ИЗВУКЛИ ОД ПРАВЕДНЕ КАШТИГЕ!

Све остало знамо....

Међутим!

Имајући у виду патњу овога ЈВуО због неких његових фрустрација, АПСОЛУТНО ОСУЂУЈЕМО БЉУВАЊЕ С'ЈЕДНЕ СТРАНЕ ДРИНЕ НА ДРУГУ И ОБРНУТО, МА ОД КОГА ИСТО ДОЛАЗИЛО!

Неки дан пучина урла на Шешеља приликом оног циркуса пред Скупштином "иди у Херцеговину усташо!"....па чекај бре, ми се лично осећамо изненагјен и уврегјен јер и ми Ере смо тоже Херцеговци, можда не 'pure laine' ама ту смо!

Доста бре са овим!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(16-08-2019, 05:16 PM)мунгос Пише:  Хрватијанац не знам шта је - ваљда импутираш да сам Хрват иако су ми исти побили добар дио фамилије.

Нисам ја марва да ти импутирам да си Хрват, да сам то хтео да кажем тако бих и рекао.Ово Хрватијанац је узвратно на Србијанац.Одрастох у породици где никад не чух да сам Србијанац,то ми дође к'о да сам неки имагинарни лик из песме Снежане Ђуришић. Знао сам само да сам Србин,Шумадинац и Православац.

А и то србијанство ме нешто на Ћосића подсећа па ми није терминолошки драго. Ко бива да ми хтеде нека комуњара идентитет променити и то комуњара са четири разреда основне и академским звањем.
Одговори

(16-08-2019, 05:16 PM)мунгос Пише:  Сасвим брез икакве уврједе би прихватио назив Аустријанац, јер и то је дио мога насљеђа и идентитета. Замисли у тој мрској Аустрији смо се и намножили и забогатили, а у ВАШОЈ Југославији остали голи ко мишеви и остаде нас само у траговима. Лика је почетком вијека имала 125 000 најбољи Срба а крај вијека је дочекала са 3 000. Ето зашто.

Ви сте Аустрију и касније Хрватску прихватили као своју државу као што су Јермени Турску а Јевреји Немачку зато сте исто и прошли.
Одговори

(17-08-2019, 11:07 AM)пек. Пише:  Ви сте Аустрију и касније Хрватску прихватили као своју државу као што су Јермени Турску а Јевреји Немачку зато сте исто и прошли.

Поређење ти је мало рећи Сачувај Боже! Да, ми јесмо прихватили Аустрију као своју државу, јер то и јест била наша држава 400 година. Под хрватском власти ми нијесмо били све до 1918. године. Србин је у Аустрији имао далеко бољи положај него Хрват, чак дуго времена и бољи положај него аустријски сељак. Србин је уговорно био слободни сељак и војник, у уговору између Цара и Србина. Није био Циганин и одрпанац.

Зашто смо ми прошли како смо прошли? Зато јер смо 1918-1941 били скроз разоружани и физички и политички и национално. Хрвати су ушли у 1941. са 150 000 Мачекови војника наоружани, припремани и органиозовани од Југо државе. Па кнез Павлек је вршио смотру усраша у сред Загреба 1940. То је исто ко да ти и ја крећемо у трку од 5 КМ а ти имаш предност од 3-4 КМ.

(16-08-2019, 10:24 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Нисам ја марва да ти импутирам да си Хрват, да сам то хтео да кажем тако бих и рекао.Ово Хрватијанац је узвратно на Србијанац.Одрастох у породици где никад не чух да сам Србијанац,то ми дође к'о да сам неки имагинарни лик из песме Снежане Ђуришић. Знао сам само да сам Србин,Шумадинац и Православац.

А и то србијанство ме нешто на Ћосића подсећа па ми није терминолошки драго. Ко бива да ми хтеде нека комуњара идентитет променити и то комуњара са четири разреда основне и академским звањем.

Добро, извињавам се ако сам погрешно схватио. Не знам одкуда то да је Србијанац постао СРАМАН назив? Вук Караџић у Првој српској писменици потписује се као Вук Караџић - Сербијанац?

Мој прађед је био аустријски подофицир у брдској пјешадији.. Касније између ратова члан четничког друштва, учесник у устанку 1941., четник 1941-1945 који је учествовао у свим већим операцијама на Тромеђи Лике, Босне и Далмације (борбе код Грахова и Грачаца итд.). Причао је више пута до краја живота да му је било жао што није био у прилици да пребјегне у Српску војску за вријеме Првог српског рата.

Аустријски војник старог кова, који је као какав пруски официр знао командовати на њемачком језику и имао држање најбољег њемачког војника. Од њега сам чуо "Србијанче, огњу живи, читав свијет се теби диви!" и "Нико не зна шта су муке тешке, прегазити Албанију пјешке!" Између ратова, као стари војник, поштовао је свога Србина и сазнавао шта је овај прошао као војник.

(16-08-2019, 06:17 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .Ми се са истима, па и са златоустим Боканом, у потпуности слажемо што се тиче братимљења са небратом и заједничке државе са побеђенима!

ТЕ КОБНЕ 1918-Е МАЈКА РУСИЈА ЗАШТИТНИЦА НИЈЕ ВИШЕ ПОСТОЈАЛА!!!

[b]СРЕЋОМ КРАЉ ЈЕ УСПЕО СВОЈИМ МАСОНСКИМ ВЕЗАМА, И ПРЕ СВЕГА ЗАХВАЉУЈУЋИ ГАДЉИВОСТИ ЕНГЛЕЗА И ЛИХВАРА СПРАМ НЕМАЧКОГ ФАКТОРА, ДА СКРЕНЕ ТЗВ. "СААААВЕЗНИКЕ" СА ИДЕЈЕ РЕСТАУРАЦИЈЕ ХАБЗБУРШКЕ МОНАРХИЈЕ КА ИДЕЈИ ШУГОСЛАВИЈЕ, У ЧЕМУ СУ ПАПА И КРИМО-КАТОЛИЦИ ПОДПОМОГЛИ ЕДА БИ СЕ ТЗВ. "ХРВАТИ" НЕКАКО ИЗВУКЛИ ОД ПРАВЕДНЕ КАШТИГЕ!

Све остало знамо
Просвјетаре, изгледа да ме јопет на мејдан позиваш?Баја

Знадемо да је Русија пропала, али знадемо и то да смо имали доброга и ваљанога савезника Талијане.
Знадемо и то да од српске каштиге не би било ништа како год да окренеш, но то све и није проблем. Хрвати би били каштиговани од професионалаца, прије свега Талијана и Мађара. Србенде су се само требали измакнути и пуштити стручњаке да то среде!

Знадемо да енглески пјешадинац и енглески артиљерац, није јуришао и слао гранате на ВАЉАНОГ И ДОБРОГ САВЕЗНИКА ТАЛИЈАНЕ, код Книна, Дрниша, Бенковца и Обровца. Но је то Србин чинио у свом незнању и непамети! Знадемо да је по повлачењу Српске војске из Сјеверне Далмације, Талијан дао власт у руке Србину! Да је Книн - са дебелијем разлогом - био котарски центар и да су се Срби и Талијани јако добро и брзо споразумјели, исто као и за вријеме аустријске власти 1814-1914., исто као и 1941-1943.

Посље свега, знадемо и то, да су Талијани кад су ушли у Сјеверну Далмацију, поватали, пострељали и на бандере повјешали све Хрвате, екстремисте и србомрсце (који су исто ко и за Србе, мислили Талијанима)! Талијани нијесу народ од јуче, за разлику од Срба - знали су добро како са киме треба!

Праведну Каштигу је избјегао само онај СРБОМРЗАЦ И ХРВ. ПРАВАШ, који је побјегао Србима у наручје (ван крајева које је узела Италија)!

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним