Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(14-02-2014, 03:35 PM)Романија1 Пише:  
(14-02-2014, 12:32 AM)ватхра Пише:  
(13-02-2014, 02:41 PM)Романија1 Пише:  А јел истина да је отприлике укупан број Немаца који је погинуо у Југославији током целог рата (од четника и партизана), гинуо у просеку дневно на Источном фронту?
Није. Овде имаш разне процене губитака:
http://en.wikipedia.org/wiki/German_casu...rld_War_II
има неколико различитих података, али су све у најгорем случају доста испод 100:1 (да је како си навео горе, било би око 1500:1).

[Слика: Untitled.png]
screenshot windows 8
По овом (википедиа) испада да их је гинуло дневно око 3000 (када би гледао само ово Greater Germany) Смарање бре

Пусти вахтру,за њега је успех да докаже да је жуманце бело(под условом да не банује њих 30-так са његовог личног форума,и затвори бар пет тема,оних који мисле супротно) . . .
Баја

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Не знам, где си чуо? Последњи пут кад сам је звао пре неколико дана, није било одговора.
Одговори

(14-02-2014, 10:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не знам, где си чуо? Последњи пут кад сам је звао пре неколико дана, није било одговора.

На фејсбук страници Ч Е Т Н И Ц И
https://www.facebook.com/groups/146474798781168/
Одговори

Јесте проверио сам...
Одговори

Апропо оног Батаковићевог текста, где помиње Исидору, Андрића и Мишу Ђурића; не знам да ли је поменуто на форуму, али постојала су изгледа најмање два Андићева писма из 1942.год.- једно Дражи, а друго Дангићу. Ако су постојала два, није немогуће да их је било више. Нешто нам се нобеловац баш расписао тада.
И није се баш лагано увукао у структуре нове власти 1945. год. како се обично мисли. Опасно су га нагазили муслимански комунисти ( Хасан Ребац) због Травничке хронике и Ћуприје. Исту мантру о њему поновио је Алија 1991-92. године Кустурици, када га је саветовао да не прави филм На Дрини ћуприја.
Одговори

Поштовани господине Самарџићу, иако имам 22 године, не сналазим се баш најбоље са овим форумима. Ја сам Ваш колега, економиста. Прочитао сам све Ваше књиге, сем "Драже 4", пошто нигде не могу да је пронађем, а она ми се чини некако најитересатнијом.
Да ли можете, да ми кажете, где могу да пронађем више информација о Пљеваљској бригади(команданти, бројно стање, формирање и расформирање....). Нисам из Пљеваља, ал' сам чуо да је она пар пута проглашена за најбољу Дражину бригаду. Велики поздрав и унапред Вам хвала на одговору.
Одговори

Поздрав!
Садржај Драже 4 има у малим књигама 8-16:
http://www.pogledi.rs/knjige-2/
Ту се помиње више пута и Пљеваљска бригада, али структуром се нисам бавио.
Да, била је једна од најбољих бригада.
Одговори

Господине Самарџићу, много Вам хвала на експресном одговору.
Да будем искрен, када сам почео да се интересујем за ову тему са неких 17 година, мислио сам да сте Ви шарлатан(извињавам се, али тако је), онда сам схватио да су од свих података, који постоје у штампи, књигама и интеренту, једино Ваши тачни 99%. Жао ми је што су моји вршњаци, незаинтересовани за ову тему и нашу историју уопште, али како смо сејали, тако и жањемо. Ваљда сматрају да је то (не)битно. Још сам се разочарао, када сам Вас видео на Б92, да дајете изјаву, ал' било је везано за спорт, па Вам је опроштено, хехе. Много Вам хвала и велики поздрав за Крагујевац.
Одговори

Поздрав! Smile
Одговори

Господине Самарџићу, интересује ме да ли имате неке податке о Добросаву (Милорад) Глишићу, једино од података што имам је да је рођен у селу Трнјацима (Бијељина) током рата налазио се у околини Чачка, 1944. године ухваћен од стране комуниста у селу Миоковци и од тада му се губи сваки траг.
Одговори

Направљена је нова тема на Историји, од порука везаних за економску развијеност предратне и послератне Југославије.
Одговори

(16-02-2014, 03:25 AM)Глиша83 Пише:  Господине Самарџићу, интересује ме да ли имате неке податке о Добросаву (Милорад) Глишићу, једино од података што имам је да је рођен у селу Трнјацима (Бијељина) током рата налазио се у околини Чачка, 1944. године ухваћен од стране комуниста у селу Миоковци и од тада му се губи сваки траг.
На жалост, немам.
Одговори

Poštovani g. Samardžiću,
interesuje me da li znate otprilike kakav je bio odnos snaga. između cetnika i partizana u podgrmecju. nakon ustanka u leto 1941. . Koliko ih je bilo uz partizane a koliko uz cetnike. I naravno da mi preporucite neku knjigu koja se bavi podgrmecjem. u. Drugom svetskom ratu..
pozdrav i hvala unapred
Одговори

(18-02-2014, 06:09 PM)srdjan djumic Пише:  Poštovani g. Samardžiću,
interesuje me da li znate otprilike kakav je bio odnos snaga. između cetnika i partizana u podgrmecju. nakon ustanka u leto 1941. . Koliko ih je bilo uz partizane a koliko uz cetnike. I naravno da mi preporucite neku knjigu koja se bavi podgrmecjem. u. Drugom svetskom ratu..
pozdrav i hvala unapred
На жалост не знам ни једну књигу која се бави тим крајем. Устаници су, као и другде, сигурно били српски устаници, без комунистичких обележја, као и у другим крајевима тамо. Од јесени 1941. КПХ их претвара у ''хрватске партизане'' и тај процес је окончан пролећа 1942.
Знам само за следеће јединице:
- Грмечко-петровачки четнички одред, под командом Николе Ћука (живи у Аустралији), који је после ушао у састав ДЧД, и
- Грмечко-клековачки четнички одред, под командом војводе Ђуре Плећаша. Има и једна слика у Албуму ДЧД. Одред је уништен у јесен 1943.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним