Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Господине Самарџићу, колико је Пећанац пред рат имао војвода ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Не знам, не верујем да их је било много, тек од 1941. број се нагло повећава.
Одговори

Појавио се текст на интернету у коме пише да је Јуре Францетић рођени ујак Бориса Тадића.Да ли је то истина?Текст је објављен на сајту www.srbijadanas.net
Одговори

(21-02-2014, 06:00 PM)ХраброСрце Пише:  
(19-02-2014, 06:01 PM)Vlad Alekš Пише:  Poštovani gospodine Samardžiću,
već nekoliko puta sam čuo od Jovana Otaševića da je UDB-a poslala Gišku da ubije Momčila Đujića. Da li je to istina? Ako jeste, interesuje me čitava priča. Kada je to bilo, zašto likvidacija nije uspela, ko je izdao naređenje, ko je tada bio predsednik SIV-a, da li su visoki funkcioneri SFRJ bili upoznati sa "operacijom", da li je Đujić nakon toga vrbovao Gišku za srpsku stvar, itd...
Unapred hvala na odgovoru. Smile

To je у једним новинама прије пар година изјавила и Гишкина мајка, али према њеној изјави сам Божовић је одустао од тога јер је видио кога треба да убије... Сад не знам колико је вјеродостојно све то.

Evo, rekoše mi sada drugari da su sinoć na televiziji Prva gledali emisiju o udbinim ubicama. Pa su između ostalog spomenuli i slučaj "Giška & Đujić". Pokušaću da pronađem na internetu.

(24-02-2014, 01:03 PM)четнички курир Пише:  Појавио се текст на интернету у коме пише да је Јуре Францетић рођени ујак Бориса Тадића.Да ли је то истина?Текст је објављен на сајту www.srbijadanas.net

Mislim da je nebitno ko je bio ujak Borisa Tadića. Mnogo bitnija stvar jeste ta što mu je pokojni otac bio partizan, komunista, praksisovac. Prijatelj Dobrice Ćosića. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(24-02-2014, 01:03 PM)четнички курир Пише:  Појавио се текст на интернету у коме пише да је Јуре Францетић рођени ујак Бориса Тадића.Да ли је то истина?Текст је објављен на сајту www.srbijadanas.net
Не браним Тадића, далеко од тога, чак о њему имам веома лоше мишљење, пре бих рекао да је истина ово што пише "Политика" http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana...om.sr.html

О војводи Ћујићу од 01:15:30
Одговори

Почела предизборна кампања па се политичари такмиче ко ће кога више да увреди.
Одговори

Господине Самарџићу , на Википедији пише да су се на солунском процесу требали појавити Милан Недић , Душан Симовић , Дража Михаиловић и Мустава Голубић . Да ли знате нешто више о овоме ?

http://sr.wikipedia.org/sr/Солунски_процес
Одговори

Не знам, први пут чујем, сем за Недића.
Одговори

У емисији Питања и одговори Оливере Милатовић, ТВ Палма Плус:
Одговори

Одлично.....видео сам овој "лажну плавушу" у другим емисијама....где је покушала да нодмоћи са неком квази знање......

Овде је она као и сви ми смо на школовање!

Овде нису ових "новинари" зарадилих да те испитивају......обично се чита књиге својих госте пре него их испитивати!

Сад питање хоћели Јевреји имати више права од Срба....у везе другог светске ратне имовине?
Одговори

Једно питање од мене:
знате ли примере када су:
- оклопна средства (тенкови, окл. аутомобили) користили четници? Познат је пример у нападу на Краљево. Да ли је било још таквих случајева?
- оклопна средства (тенкови, окл. аутомобили, окл. возови) кориштени против четника? (посебно од Немаца, посебно од партизана).
Бојан Димитријевић је у својој књизи о окл. јединицама у Југославији навео неколико примера, занима ме да ли знате за још њих.
Одговори

- нису користили сем 1941, али не знам да ли само на Краљеву. Вероватно и около, али не другде.
- Имам Бојанову књигу. Пре свега није навео 3-4 оклопна воза у оним операцијама од Вишеграда према Сарајеву октобра 1944. Ту су четници оштетили нек воз, а све су их осујетили минирањем пруга, подвожњака и мостова.
Прва усташка бригада коју су четници потукли 13-14. октобра 1943. у Рогатици имала је неколико тенкова.
Један оклопни воз четници су запленили на Требињу септембра 1944. У тим операција у Источној Босни и Херцеговини против Осовине септембра 1944. било је такође више борби против оклопних возова и возила.
Опсаду Пожаревца септембра 1944. Немци су спасили интервенцијом тенковске јединице. Исто тако, у операцијам против Немаца и љотићеваца септембра и октобра 1944. на територји данашње Србије коришћена су и оклопна возила, и возови, против четника.
Таквих случајева било је још.
Иначе, кад већ помињете ту књигу, нелогична ми је она табела, да су партизани у НДХ уништили стотине оклопних возова, тј. много више него што их је било. Изгледа да су Бојан и његов колега коаутор то преузимали из неке партизанске литературе.
Партизани су користили тенкове у оним операцијама у Словенији крајем рата, пред прелазак четника у Италију.
Одговори

Др. Авакумовић се у својој књизи "Михаиловић према немачким документима", страна 42, позива на немачки документ НАВ, Т-501-247-000783, у коме пише да су Немци у јануарској офанзиви 1942. године, запленили од Дангићевих четника, поред осталог и један тенк и 4 топа са 343 гранате.

Исти документ, са истом сигнатуром је објављен у Зборнику, том 12, књига 2, стране 82-83, као извештај опуномоћеног команданта у Србији команданту Југоистока од 27. јануара 1942. године, али се помињу само ови топови, не и тенк.

Ко је лоше превео?
Одговори

Тенкови против четника - Лијевча Поље, април 1945 год.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним