15-07-2020, 03:24 PM
Да ли сте читали шта је Шешељ писао о Светосавском конгресу?
(14-07-2020, 10:27 PM)Dzoni Пише: Ако неко зна нешто, било шта о мом прађеду Јовану и његовом брату Раду Косовићу из Гацка у Херцеговини.
Раде рођен 1896. имао је чин Мајора у краљевској војсци.
Убиле су га усташе 9. јуна 1941. за вријеме 6-тојунског незваничног устанка у Херцеговини.
Јован убијен у Михољачама код Гацка од стране комуниста током рата стварно не знам кад.
Нисам сигуран али мислим да је Јован био у Краљевској морнарици
Мало знам о њима јер ми је ђед остао без оца са 2/3 године није га ни упознао.
(15-07-2020, 04:45 PM)РежисерСтари Пише: Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.Mislio sam bas da pogledam "Ideologiju srpskog nacionalizma" Laze Kostica.
(16-07-2020, 12:51 AM)Sima Пише:(15-07-2020, 04:45 PM)РежисерСтари Пише: Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.Mislio sam bas da pogledam "Ideologiju srpskog nacionalizma" Laze Kostica.
(16-07-2020, 08:48 PM)РежисерСтари Пише:Pardon, tek sad videh da to nije njegova knjiga vec Seseljeva monografija. Potrazicu direktno delo od Laze Kostica ipak.(16-07-2020, 12:51 AM)Sima Пише:(15-07-2020, 04:45 PM)РежисерСтари Пише: Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.Mislio sam bas da pogledam "Ideologiju srpskog nacionalizma" Laze Kostica.
Слободно,има његових сабраних дела на нету,сад то људи јевтино дају.Ако неко то данас уопште и јури да купи.
(16-07-2020, 10:38 PM)Sima Пише:(16-07-2020, 08:48 PM)РежисерСтари Пише:Pardon, tek sad videh da to nije njegova knjiga vec Seseljeva monografija. Potrazicu direktno delo od Laze Kostica ipak.(16-07-2020, 12:51 AM)Sima Пише:(15-07-2020, 04:45 PM)РежисерСтари Пише: Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.Mislio sam bas da pogledam "Ideologiju srpskog nacionalizma" Laze Kostica.
Слободно,има његових сабраних дела на нету,сад то људи јевтино дају.Ако неко то данас уопште и јури да купи.
(17-07-2020, 09:04 PM)Александар Динчић Пише: Пробајте да нађете на интернету рад мога колеге Саше Илића, који је писао о Светосавском конгресу на основу докумената.E veliko vam hvala, u jednoj drugoj mojoj temi ste mi preporucili knjigu "Gornja Jasenica u DSR" i tamo sam pronasao skoro sve sto mi je trebalo, cenim vase preporuke.
Ово што је писао Војислав Шешељ није за коментарисање.
(19-07-2020, 05:04 PM)Александар Динчић Пише: Био је пре рата учитељ и резервни поручник. Најпре је био у партизанским редовима код Трстеника а после је прешао код Кесеровића. Отишао је са Копаоника у Топлицу, где га је Ђурић поставио за организатора јединица у Косаници (општина Куршумлија). Бугари су га заробили почетком новембра 1942. године. Убијен је у затвору у Прокупљу. У документима се води као "Ђока Пантић". Као такав је и одликован.