Поруке: 385
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
231
Ево лаганог питања
Тај човек је, јавно признајем, много учинио за вашу земљу. Сигурно је један од оних ваших државника који су највише учинили. Међутим, он је то учинио зато што су му се лични интереси поклапали са интересима земље. Да су му интереси били супротни, он би своју велику интелигенцију - у великом делу саткану од лукавства и спонтане интуиције - користио против вас.
1. О ком државнику је реч?
2. Чија је ово изјава?
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Углед:
231
Тако је. Ово је Др Рајс написао за Пашића
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Углед:
231
За његову погибију криви су ''тастери''..Чим је добио официрски чин пријавио сеу четнике-комите...О којем српском јунаку је реч?
Углед:
231
Да додам још информација...Био је пешадијски поручник и истакао се у бици на Челопеку
Углед:
231
Тако је Бенито. Војвода Брана Јовановић
Поруке: 6,049
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,594
Који српски филмски критичар се залагао за очување наслеђа Славка Воркапића?
Овај филмски критичар је предавао и на Харварду.