За крај мог учешћа на овом форуму, поставићу ти, Милославе Самарџићу, пар питања и један захтев:
Да ли си се икада упитао зашто овај форум има чланова на нивоу статистичке грешке?
Зашто неколико десетина хиљада активних чланова који имају компјутере и приступ интернету удружења Краљевина Србија и Равногорски Покрет нису чланови овог форума?
Зашто Стеван Ранђеловић, или Давид Дамјановић, или Антоније Ђурић, или, рецимо, Дуле Грубнић (а ти одлично знаш ко су они) нису чланови овог форума?
ЗАХТЕВАМ ДА У НАЈКРАЋЕМ МОГУЋЕМ РОКУ, НА МОЈ ЗАХТЕВ, БУДЕМ БРИСАН СА СПИСКА ЧЛАНОВА ОВОГ ФОРУМА И ДА СЕ БРИШЕ МОЈЕ КОРИСНИЧКО ИМЕ Владимир Петровић !!!
Поруке: 86
Теме: 1
Придружен: Dec 2014
Углед:
23
Нормално је да су сви они којима је у срцу четништво монархистички опредељени, али нити је монархија парламентарног типа истинска монархија, нити је она у Србаља почела са Карађорђевићима...
Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
ЛЕТЕЋА БРИГАДА 1. РАВНОГОРСКОГ КОРПУСА
Командант: поручник Михајло Т. Ненадић из с. Бијела код Коњица (заробљен 1958, робијао, потом емигрирао)
Бројно стање Летеће бригаде пролећа 1944: 312 људи под оружјем у три батаљона
Поруке: 86
Теме: 1
Придружен: Dec 2014
Углед:
23
Можете ли ми нешто рећи о четнчком покрету у Срему у време Другог рата? Скоро да немам никакав податак о томе...
Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,913
Зато што скоро и није постојао. Сремски четнички одред се углавном налазио јужно од Саве и онда је упадао у Срем. Био је састављен углавном од избеглица из Срема, мада је њих било и у другим јединицама, нпр. јеромонах Георгије Бојић, командант Јадарске бригаде, капетан Николић, командант једне од рачанских бригада Златиборског корпуса, итд.
У Срем је слат и Летећи одред Вука Малешевића из Мајевичког корпуса, као и Посавотамнавска бригада Мачванског корпуса.
У Срему нема услова за герилу, али пошто је у комунистичкој организацији био под КП Хрватске, до краја лета 1943, они су тамо систематски изазивали репресалије. Срем је једно од подручја са највећом стопом страдалих.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Господине Самарџићу, на неколико места сам пронашао како су Драгиша Васић и Мирослав Крлежа били кумови. Да ли је то истина, и шта то заправо значи? Да ли се ту заправо мисли на то да бити кум значи бити сведок на грађанском венчању? Хвала унапред, поздрав.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Занима ме, онако феноменолошки, јеси ли више књига продао у Хрватској или у Црној Гори? Мислим на на Хрватску без Крајине.