Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Милослав, два питања: 1. Зна ли се судбина коњичког пуковника Поповића, команданта војне обавештајне службе пре рата? 2. Јеси ли читао књигу Радета Ристановић о четничким и комунистичким илегалцима у Београду?
Одговори

(22-05-2016, 09:47 PM)Бенито Пише:  Милослав, два питања: 1. Зна ли се судбина коњичког пуковника Поповића, команданта војне обавештајне службе пре рата? 2. Јеси ли читао књигу Радета Ристановић о четничким и комунистичким илегалцима у Београду?
На жалост одговор на оба питања је негативан.
Одговори

Мислим да у Ристановићевој књизи има коришћених твојих фотоса, али и неких које ти немаш. Говорим о београдским равногорцима.
Одговори

Имате ли нешто о околностима заробљавања и страдања Четника у мјесту Тичево у Б.Крајини, колико ја знам страдало је преко стотину људи, Четника из Дрвара и Грахова. Ради се о 1942.години, тада је у те крајеве дошао и гл.штаб са Титом и Мошом. Подјела на Четнике и Партизане у овим крајевима постојала је од 1941, али сукоби су почели у Фебруару и Марту 1942. Партизанска главнина долази у Јулу и Августу (и пресјеца везу између Богуновића и Дреновићевих људи) и у јесен почињу злочини, колико ја знам највећи број убијених је страдао на Тичеву, али било је још сличних стрељања, у Врбљанима и др.
Одговори

Које је љотићевско објашњење заједничког фронта током битке за Србију?
Одговори

Господине Самарџићу,знате ли нешто о официрској школи Церско-Мајевичке групе корпуса у Пецкој у пролеће 1944.године?
Одговори

(23-05-2016, 09:48 AM)Брада Пише:  Имате ли нешто о околностима заробљавања и страдања Четника у мјесту Тичево у Б.Крајини, колико ја знам страдало је преко стотину људи, Четника из Дрвара и Грахова. Ради се о 1942.години, тада је у те крајеве дошао и гл.штаб са Титом и Мошом. Подјела на Четнике и Партизане у овим крајевима постојала је од 1941, али сукоби су почели у Фебруару и Марту 1942. Партизанска главнина долази у Јулу и Августу (и пресјеца везу између Богуновића и Дреновићевих људи) и у јесен почињу злочини, колико ја знам највећи број убијених је страдао на Тичеву, али било је још сличних стрељања, у Врбљанима и др.
Само сам чуо, напишите нешто ако знате.
Одговори

(25-05-2016, 04:12 PM)Романија Пише:  Које је љотићевско објашњење заједничког фронта током битке за Србију?
Чијег заједничког? Није постојао заједнички фронт љотићеваца и четника.
Одговори

(25-05-2016, 09:25 PM)Петар Пише:  Господине Самарџићу,знате ли нешто о официрској школи Церско-Мајевичке групе корпуса у Пецкој у пролеће 1944.године?
Само знам да је постојала и да због ње са тог терена нису слати људи у Брајиће у ШРО. Дакле када је послат распис свима, Ралић је одговорио да он већ има школу. Али не сећам се да ли беше само за подофицире. Јел знаш нешто више?
Одговори

Да и ја мислим да је само подофицирска школа.У некој књизи штампаној у Канади један мој пријатељ је пронашао ону чувену слику у Пецкој са Рачићем,Недићем,Комарчевићем,Радосављевићем итд,потписану као предавачи у официрској школи у Пецкој.Ја сам чуо нешто о томе али углавном као нека обука за подофицире.Ништа више.Спремамо се да поставимо неку таблу о томе,па реко да се теби обратим за више информација.Кад дођем до књиге проверићу.Молим те ако нешто знаш напиши.
Одговори

(26-05-2016, 01:39 AM)Милослав Самарџић Пише:  Само сам чуо, напишите нешто ако знате.

Ја о томе (убијање и бацање четника у јаму на Тичеву) знам од вас, тј. из албума ср.четника , III том, стр.242 . Тамо се у наслову од ДЧД у опису за слике бораца из Дрвара помиње и страдање на Тичеву 16.Септембра 1942.
Одговори

(26-05-2016, 01:40 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(25-05-2016, 04:12 PM)Романија Пише:  Које је љотићевско објашњење заједничког фронта током битке за Србију?
Чијег заједничког? Није постојао заједнички фронт љотићеваца и четника.

Како није, не могу се сад тачно сјетити која битка, то мислим описује Вучковић у мемоарима, да су на једном крилу фронта били и сдк.
Одговори

Да ли је на форуму била тема "Априлски рат" или нешто слично.
Одговори

(26-05-2016, 07:41 PM)Крајишник Пише:  Да ли је на форуму била тема "Априлски рат" или нешто слично.

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-aprilski-rat-1941

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 35 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним