Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,194
ХРТ има емисију " догодило се...". РТС такву емисију нема. Данас, 19.септембра, Хрвати су се сетили састанка Драже и Броза у Струганику. Тумач вели да је Дража мислио да је Тито неки Рус, али да га је сарадник ( не наводи се име) упозорио да то није истина. Даље, да је Дража тражио од Тита да се стави под његову команду, али је овај то одбио. Тито је био " великодушан" и четницима дао 5 милиона динара из Ужица и 800 пушака из фабрике. Дража се, међутим, удружио са Немцима и уз њихову помоћ истерао партизане из Србије.
Питање гласи: да РТС има овакву емисију данас, како би гласило саопштење поводом састанка у Струганику 19. септембра 41? Боље или горе од ХРТ-а?
Углед:
3,194
Наравно,- да би имали гору верзију на РТС-У. Али, добро, живи били, па видели.
Него, одавно ми је врло занимљиво како Хрвати избегавају помињање имена Драгише Васића. Колико пратим, не сећам се да су га икад поменули. То сигурно има везе са Крлежом, али где је тај сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, није ми баш јасно.
Поруке: 52
Теме: 0
Придружен: Sep 2016
Углед:
4
Шта мислите о Милану Недићу,јел је помогао народу или је их је слао у логоре?
И да ли треба да буде упамћен као злочинац или херој?
Углед:
3,194
Чим сам видео оног Беговића чији је отац фотографисао мртвог Благоја Паровића, било ми је јасно у ком правцу ће ићи филм. У свим филмовима о Јасеновцу четници, иако буду поменути, гледаће се кроз Радета Радића и његов" споразум" са усташама. О Соколима , загребачким Србима, четничкој илегали у Загребу и слично , ни речи.
Практично, оваквим филмовима се указује на злочин, па и геноцид, али се прећуткује непостојање капитулације КЈ, да би се задовољила идеологизација историје бесмисленом теоријом о ". два антифашистичка покрета". Вртимо се у истом кругу, да се не би замерили титоистима и осталим српским комунистима, који комплетно контролишу целокупну српску културу. Да није тако уређен, филм не би видео РТС.
Углед:
3,194
Јеси ли познавао покојног Брацу Павловића, који је средином 80-их био уредник часописа Држава?
Углед:
3,194
Скоро сам га се сетио. Био је у Митровици на робији више од десет година. Тако се причало. Да ли је истина да је пре рата био у Збор-у, па да је 42. године напустио Љотића и отишао четнике? Уопште, шта се зна о њему?
Углед:
3,194
Млађима или неупућенима само да укажем да га не мешају са Радославом Брацом Павловићем, писцем из Крагујевца.