Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,911
На енглеском платном списку били су Земљорадничка странка (Гавриловићева) и Народна одбрана и Удружење четника (војвода Бирчанин).
Поруке: 5
Теме: 0
Придружен: Jul 2017
Углед:
0
Hvala.
Ipak tu nedostaje odgovor, zasto su cetnici to dopustili. Ko je od cetnickog rukovodstva bio zaducen za tu regiju. Pretpostavljam da je u to vreme i Draza znao za velike pokolje Srba u Krajini. Neko je za to ipak objektivno odgovoran.
Поруке: 17,113
Теме: 633
Углед:
1,911
Нису допустили, просто нису успели то да спрече. Раде Радић, на пример, он је тамо био на високом положају.
Да, Дража је знао за покоље чим су почели. Специјално у Крајину послао је негде око 80 официри и подофицира да преузму команду, али половина је изгинула успут од усташа, Немаца и комуниста, а друга половина је стигла прекасно.
Поруке: 5
Придружен: Jul 2017
Углед:
0
Hvala.
Mislim da ovo pitanje zasluzuje detaljnu obradu i nadam se da ce se neko poput Vas toga i prihvatiti. Posledice su izuzetno znacajne i danas. Setimo se da je Ante Markovic
poceo svoju predizbornu kampanju upravo iz tih krajeva i da nije bilo Srba iz Sarajeva, podrinja i Hercegovine tesko da bi bilo i Republike Srpske.Posledice po Beograd i Srbiju su vec odavno poznate.
Ponovo se zahvaljujem na Vasem angazmanu i molim Vas da se dodatno potrudite da razbijete medijsku blokadu, makar preko tolikih internet televizija.
Поруке: 524
Придружен: May 2017
Углед:
61
Је ли Ђилас икада писао о лијевим скретањима и пасијим гробљима и својој улози у томе?
Поруке: 14,698
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,188
Ђилас је и измислио тај оксиморон " лијева скретања".
Писао је о томе, међу првима, али је своју индивидуалну кривицу увек утапао у заједничку: "... И ту смо ми као партија починили велике грешке."
И тако су они радили иначе. Пасја гробља за њих нису злочини, него грешке и скретања, а четничка убиства тих зликоваца су " тешки четнички злочини који су понекад превазилазили усташе."
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
На енглеском платном списку били су Земљорадничка странка (Гавриловићева)
У Краљевини Бошко Радовановић је пратио или контролисао Земља Радничка Станка и Демократе у Краљевини.
Поруке: 2,089
Теме: 6
Углед:
109
Самарџићу,
четнички документ на који се позивате у "Крвавом васкрсу" по коме је од савезничког бомбардовања у Београду погинуо 1161 грађанин, а тешко рањено 1468, је од ког датума?
Углед:
109
Није ми при руци књига, позајмио сам је.
Углед:
109
Нашао сам на Гуглу, од 20. априла је.
Не знам где су нашли тај податак, али је претеран. До тад су сахранили мање од 700 људи.