Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли ти је род овај Мирослав Самарџић? Пратиш ли његове радове о Југославији?
Одговори

Гдине Милославе, шта мислите о овој књизи? Пише да је рађена на основу америчке документације. Ево линка

https://www.limundo.com/kupovina/Knjige/...ListuZelja
Одговори

(27-11-2017, 12:45 AM)Бенито Пише:  Да ли ти је род овај Мирослав Самарџић? Пратиш ли његове радове о Југославији?
Ми смо сви род, само много далеки, можда 16. век.
Не пратим, шта има, дај неки линк...
Одговори

(27-11-2017, 11:57 AM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, шта мислите о овој књизи? Пише да је рађена на основу америчке документације. Ево линка

https://www.limundo.com/kupovina/Knjige/...ListuZelja

Не види се књига без регистрације.
Одговори

Od monarhije do republike - SAD i Jugoslavija 1941-1945, V. Pavlovic
Neko je stavio cenu 3000,00

To je previse.
Одговори

Књига је добра, а што се тиче цене... све је релативно.
Одговори

(27-11-2017, 05:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(27-11-2017, 12:45 AM)Бенито Пише:  Да ли ти је род овај Мирослав Самарџић? Пратиш ли његове радове о Југославији?
Ми смо сви род, само много далеки, можда 16. век.
Не пратим, шта има, дај неки линк...

Не могу да тражим. Углавном, Краљевина Југославија је била заостала, а онда " након величанствене победе НОВЈ" уследила је права модернизација. Већ до 48 стигли су предратни ниво, до 52 га вишеструко увећали, а од 52 до 62. године догодила се највећа модернизација у историји српског народа.
Не мораш да се стидиш.. Сви ми имамо будале у фамилији.Smile
Одговори

(27-11-2017, 06:41 PM)Бенито Пише:  Не мораш да се стидиш.. Сви ми имамо будале у фамилији.Smile

хахахаххахахахахха

Дуцијев колега. Кез

Милослав и Радован са једне а Никола и Мирослав са друге стране. Smile
Одговори

И то смо дочекали. На квизу Столице, Срђана Динчића, 7-8 питање је било - против кога је била Немачка операција Моргенлуфт.
Одговори

Од 15. минута погледати за операцију Моргенлуфт

https://www.youtube.com/watch?v=cD-dRlTsED8
Одговори

Видели смо Чичу на неким фотографијама како током рата разгледа неке врсте наоружања. Питање гласи: да ли је и шта је Дража током рата носио као лично наоружање? Да ли је Дража уопште био наоружан током рата?
Одговори

Увек је носио службени пиштољ, а једно време и пушку коју му је поклонио Мекдауел.
Пиштољ се данас налази у Музеју БИА, у ствари два пиштоља.
Одговори

Сад ми је један наш брат послао поруку да је Дража током рата носио:
Лугер ПО8
Колт 1911 А1
полуаутоматска пушка ЈУ ЕС М1

Да ли је то у музеју БИА?

Допуна:
А током рата је носио и:
Браунинг М-1903
и Валтер П38( овај пиштољ је поклонио Калабићу)
Одговори

Самарџић је писао и кад је Дража једини пут током рата користио оружје. Ако се не варам када су комунисти нападали на Равну Гору 41.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним