Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(13-12-2017, 11:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-12-2017, 04:46 PM)Мића Адмирал Пише:  Да ли знаш када се Дража појављује у немачким документима први пут ?
Оно кад су прешли Дрину, око 1. маја 1941.
Нашао си нешто од пре рата? Можда оно кад је дошао у униформи на прославу ветерана?
Авакумовић пише да је то било 23.јуна 1941, са сазнањем о Дражином имену, као и о именима неколико чланова његовог Штаба.
Одговори

(14-12-2017, 12:20 AM)Мића Адмирал Пише:  
(13-12-2017, 11:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-12-2017, 04:46 PM)Мића Адмирал Пише:  Да ли знаш када се Дража појављује у немачким документима први пут ?
Оно кад су прешли Дрину, око 1. маја 1941.
Нашао си нешто од пре рата? Можда оно кад је дошао у униформи на прославу ветерана?
Авакумовић пише да је то било 23.јуна 1941, са сазнањем о Дражином имену, као и о именима неколико чланова његовог Штаба.
Да, сећам се.
Одговори

Господине Самарџићу, питао бих Вас о мом покојном комшији Ратибору-Рајку Ђурђевићу. Он је тврдио да је био у Верско-идеолошком одсеку ЈВуО али да је после постао Српски добровољац а потом отишао у емиграцију. Како се Ђурђевић обрео у ЈВуО па је прешао у СДК ? Знате ли неке детаље ?
Одговори

Читао сам само његову књигу, немам други извор. Колико сам схватио, кад су недићевци прешли у четнике, СУК, септембра 1944, он се у тој маси кренуо према Босни, а децембра 1944. сви недићевци су дезертирали и уз помоћ Немаца отишли у Аустрију. Он помиње околину Чачка. А Верски одсек ВК - колико знам, није пислао ''идеолошки'', као и цела ВК, ишли су са Дражом преко Мачве у Семберију. Може бити да се неки део тог одсека налазио на југу, па га је примио.
Одговори

(18-12-2017, 03:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  Читао сам само његову књигу, немам други извор. Колико сам схватио, кад су недићевци прешли у четнике, СУК, септембра 1944, он се у тој маси кренуо према Босни, а децембра 1944. сви недићевци су дезертирали и уз помоћ Немаца отишли у Аустрију. Он помиње околину Чачка. А Верски одсек ВК - колико знам, није пислао ''идеолошки'', као и цела ВК, ишли су са Дражом преко Мачве у Семберију. Може бити да се неки део тог одсека налазио на југу, па га је примио.

Хвала у сваком случају. Чудни су путеви...Зборашки.
Нпр. "Луња" Лазаревић када је давао интервју "Новој Искри" на питање о ДСР он прескаче "Априлски рат" и почиње са експлозијом у Смедереву.
Одговори

Коју Славу је славио Дража?
Одговори

(19-12-2017, 01:47 PM)Pravda Пише:  Коју Славу је славио Дража?

Никољдан.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Хвала.
Одговори

Да ли је неко место у Србији за време рата названо ,,Дражиним"?

Конкретно, да ли сте чули за Дражину Раван?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Нисам чуо.
Одговори

Господине Самарџићу, гледао сам документарни филм "Црвено доба" и хтео бих да Вас питам о извесном доктору Левију који је радио у партизанској болницуи у Ужицу. Ја сам видео неки антикомунистички плакат у Србији где се помиње неки доктор Леви.
Знате ли ко је тај Леви ?
Одговори

Шта мислиш о спекулацији да се у априлу 41, Мустафа Голубић видео и разговарао насамо са Драгишом Васићем?
Одговори

(25-12-2017, 01:38 AM)Бенито Пише:  Шта мислиш о спекулацији да се у априлу 41, Мустафа Голубић видео и разговарао насамо са Драгишом Васићем?
Драгиша би то рекао некоме, дакле није тачно.
Одговори

(24-12-2017, 09:35 PM)Ултрадесничар Пише:  Господине Самарџићу, гледао сам документарни филм "Црвено доба" и хтео бих да Вас питам о извесном доктору Левију који је радио у партизанској болницуи у Ужицу. Ја сам видео неки антикомунистички плакат у Србији где се помиње неки доктор Леви.
Знате ли ко је тај Леви ?
Неки партизански комесар, ухапшен, саслушаван, па је објављено саслушање као брошура, 1942. Стрељали га недићевци.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 18 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним